Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor szerint a budapesti vizes vébé megnyitója is Orbán Viktorról szólt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mit is mondhatnék? A francia nemzeti ünnep napján vizes vébét megnyitni nem egy túl hálás feladat. Ezúttal viszont nem is olyan nagy baj, hogy ez így alakult: joggal reménykedem abban, hogy a világ nagy része nem látta ezt a történelemórába oltott, didaktikus, ezoterikus, túllihegett, szolid látványosság helyett giccses ízléstelenségbe fulladt nemzeti önkielégítést. Ami annyira magyar volt, hogy CeeLo Green hálóinge és Áder János fájdalomba rándult, anekdotázó orcája adta a másikat. Valamelyik méltán híres tanácsadója azt mondhatta neki mostanság, hogy ha helyzet van, vagy gáz van, elő kell kapni egy anekdotát, mert az garantáltan segít. És tényleg. Deák Ferenc, Hajós Alfréd, az mindegy is. Csattanni fog, mint a hétszentség.

Remélem, minél előbb elfelejtjük, bár megtörténtté semmiképpen nem tehetjük ezt a borzadályt. Zárójelben jegyzem meg, hogy Tarlós Bunkó Pityuba szorulhatott volna annyi jóérzés, hogy nem Fürjes Balázsnak, hanem a tátott szájú, némán tűrő, nagyvonalú magyar adófizető polgároknak köszöni meg, hogy ő azon a színpadon álhatott egyáltalán. A FINA 81 éves uruguayi elnökének Orbánt körbenyaldosó, hálálkodó, kegyetlen angolsággal előadott beszédét inkább nem kommentálnám.

Azt viszont szóvá tenném, hogy a merő véletlenek országában, ahol a politika hájas seggétől csak nehézkesen lehet levegőt venni a mindennapokban, megtörténhetett – ezért nyilván meg is történt -, hogy a Fina Refugee Team neve nem hangzott el magyarul az országok bevonulásakor, ehelyett kétszer is angolul mondták be a Menekült Csapat nevét. A sporteseményre rátehénkedő (a lenyúlt milliárdokon túl), abból nettó politikai hasznot remélő kormány szótárában a menekült szó nem létezik, a kecskebaszó migráns horda megnevezést pedig még ők sem merték bevállalni. Ha jól emlékszem, a tavalyi nyári olimpia alkalmával már megkísérelte a közpénzzel kitapétázott királyi média, hogy elhallgassa a létezésüket, hát íme, féligmeddig most is sikerült.

Másrészt szóvá tenném – súlyos hiányérzet kerülget közben -, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr végül is letett arról, hogy beszédet mondjon. Mert mi van, ha véletlenül leáll a technika (mint ahogy a világhírű CeeLo hatalmas produkciója elején le is állt), vagy becsap valami bazdmeg? Nehogy már ott égjen zavartan, a halványuló rivaldfényben. Nem kellett ide beszéd. A gigantikusan groteszk giccsparádé lezárulta után nem sokkal a stábja már posztolta is az alábbi szívfacsaró propagandavideót, ami többet mond ezer szónál:

 

Ha rosszindulatú, Orbán-fóbiás, hazaáruló libsi lennék, akkor szóvátenném, ahogy más rosszindulatú, Orbán-fóbiás Soros-ügynökök már szóvá is tették: hát nem akkor kapta le a kamera miViktorunkat, amikor piszkálta az orrát a magyar himnusz környékén? Hát de. Viszont mit tegyünk, ha lehetetlen erről az emberről olyan felvételt készíteni, ahol nem az ormányát piszkálja, nem a nyakkendőjét rángatja, nem a zsebére dugott kezével imbolyog innen oda, nem markolássza görcsösen valamelyik ruhadarabját, miközben sűrű nyelvcsapkodások közepette grimaszol.

Ehelyett inkább azt kell feltétlenül megállapítanom, hogy a miniszterek elnöke büszkén tolta bele az arcunkba tegnap éljfél előtt: számára a 170 milliárdos (és még hol a vége?) vizes világbajnokság és – jelen esetben – annak megnyitója nem szól másról, mint saját magáról. Igaz, szűk másfél percbe nem férhetett bele a megnyitó is, meg az emberarcú, nyájas, szerethető politikus imázsa is szimultán. Majd máskor lesz megnyitó is.

Ez itt pont az, aminek látszik: a zsetont ti adtátok, parasztok. A zseton tekintélyes része a sleppem zsebében landolt. Az infrastruktúra egy része még mindig nem készült el, a 86 bőrnyi profitot a haverok húzzák le a dologról (hajrá Matolcsy, hajrá Vajna!). A sztori viszont rólam szól, a pillanat az enyém, én kellettem ehhez is. Nélkülem ilyen soha nem történt volna Magyarországon.

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) jó munkát végzett. A lázas ifjúság, a felnövekvő generáció, a párt körül sertepertélő, nemzeti-keresztény-polgári családok gyerekei tolongva rajongják körbe a vitéz szabadságharcost, akinek ezt az egészet köszönhetjük, akinek a lába nyomába sem érhetünk: csak egy szelfit, miniszterelnök úr, csak egy szelfit! Meg anyukámmal is, léccilécci.

Hadd higgye azt a világ (ha már a kutya nem közvetítte élőben minden idők megnyitóját), Magyarország miniszterelnöke egy tök normális ember, aki nem bújik függöny mögé hosszú évek óta az ország egy részének kérdései elől, aki emberszámba veszi azokat is, akik nem értenek vele egyet, aki bármikor képes testőrök és golyóálló mellény nélkül elvegyülni a tömegben, aki egyszerűen mindent megtesz azért, hogy ez az ország ne egy kiröhögni- és szánnivaló, leszakadó, ne a világ felé rongyot rázó, de valójában sok sebből vérző helye legyen Európának.

És ekkor jön a nép hangja és megmagyarázza:

komment

Aki nem érti, hogy miért szomorú ez az egész. Aki azt hiszi, van olyan magyar ember, aki görénységből, gonoszságból és megkeseredettségből nem akarta, hogy Magyarország vizes vébét rendezzen, mert egyszerűen gyűlöl mindent, ami jó. Aki ennyit ért az egészből. Akit nem lehet megingatni az ő vakhitében, akinek nem lehet racionálisan elmagyarázni, hogy egy kazahsztáni színvonalú olimpia árából vizes vébét rendezni bűncselekmény. Pedig az.

És e tekintetben teljesen mindegy, hogy szerintem milyen volt a megnyitó, ami neki gyönyörű volt. Ez van annyira borzasztó, mint amennyire gyomorforgató az, hogy Orbán Viktor szerint a budapesti vizes vébé megnyitója Orbán Viktorról szólt.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.