Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Hogy lehet egy kormány ennyire kretén?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igaz, hogy alapvetően tele van a padlás Soros Györggyel, a CEU-val, és már a Századvég(bél) ventillátorába is szar került (sajnos a 99%-os felhatalmazás ellenére magyarok az átlagnál kevésbé elégedetlenek az EU migrációs politikájával), beszéljünk Lázár Annyitisér Jánosról, aki – bár még nem tudjuk, hogy a lebetegedett sztárfellépő hiányában fog-e énekelni Desikerült? Zoltánnal összeborulva a túlárazott vizes vébé minden idők legnagyobb és leglátványosabb megnyitóünnepségén – tegnap végre beismerte, amit eddig is tudtunk.

A kormány hazug, legalja, pitiáner, bosszúálló, frusztált hatalommániás senkik gyülekezete, akik egy elismert oktatási intézményt is képesek kicsinálni a rövidtávú politikai haszonszerzés céljából. Akik Gyurcsányt megszégyenítő üzemmódban hazudnak éjjel-nappal, miközben az általuk összetákolt rozoga emelvényről rekedt hangon óbégatják, hogy erkölcsileg fölötte állnak mindenkinek.

Hosszú hónapok óta – azt hiszem, márciusban szabadult el a kormány – tolják az arcátlan hazudozás talicskáját anélkül, hogy előzőleg lett volna annyi vér a pucájukban, hogy az illetékeseket tájékoztassák. Igen, a CEU-ról beszélünk.

  • Nem diszkriminatív, nem a CEU ellen szól a felsőoktatási törvény módosítása, az a cél, hogy valós egyetemek működjenek az országban (Palkovics László)
  • A kormány egy egyetemet sem akar elüldözni, így a CEU-t sem: csupán egy 28 intézményre vonatkozó vizsgálatról van szó, vagyis ha a törvényes működésre vonatkozó feltételeket a többiekhez hasonlóan biztosítani tudja a CEU, akkor az elüldözésre vonatkozó vád a hisztériakeltés része. (Kovács Zoltán)
  • Vannak Magyarországon szabályok, amelyeket 27 külföldi egyetem – köztük a Soros-egyetem – nem tart be, ezeket kell most rendbe tenni (Orbán Viktor)
  • A CEU (…) folyamatosan megtéveszti a közvéleményt, beleértve nemzetközi tekintélyű tudósokat és szervezeteket. A Soros-egyetem a jogszabályok betartása helyett az előjogainak minden áron való megtartását választotta, ehhez pedig minden eszközt bevet. A Soros-egyetem olyan privilégiumokat élvezett, melyek semmilyen más magyarországi felsőoktatási intézmény számára sem voltak biztosítottak. (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  • Magyarországon senki sem veszélyezteti a tanszabadságot, az amerikai féllel folytatott tárgyalásoknak azonban célja, hogy megvizsgálják, mely külföldi egyetem felel meg a magyar törvényi előírásoknak. (Külgazdasági- és Külügyminisztérium)

Kósát, Rezsiszilárdot és a többi agyatlanított marharépát nem sorakoztatom fel ide, meg az érveiket sem, a lényeg, hogy kórusban vonyították: a CEU csalással, átveréssel működik, nem tartja be a törvényeket. Aki pedig ezt nem látja be, azt félre- és megvezetik.

Szerencsére ennek a néphülyítő retorikának tegnap pont került a végére, jegyezzük fel a piros betűs ünnepnapok közé. Lázár a kormányinfónak csúfolt szeánszon tegnap elismerte: mindez kamu, ordas félrebeszélés volt. Semmiféle szabályokról, meg törvényekről meg a felsőoktatási helyzet rendezéséről  nincsen itt szó. A CEU ma is háborítatlanul működhetne, ha a kormány nem látott volna hatalmas lehetőséget abban, hogy Soros Györggyel összekösse a migrációs válságot és erre fűzze fel lánctalpas propagandáját.

Itt mi békében megvoltunk egymás mellett CEU – Fidesz-kormány az elmúlt években, a változás ebben akkor állt be, amikor Soros György egy programot hirdetett arra nézve, hogy Európa határait meg kell nyitni, és évente egymillió bevándorlót kell Európába behívni.

Ezt már a Fidesz nem tolerálhatta, lépni kellett. Vagyis a kormány második embere bevallotta – ha nem is ezekkel a szavakkal -, hogy a CEU kinyírására irányuló igyekezetnek kizárólag politikai okai vannak, mint ahogyan ezt az első pillanattól fogva állította mindenki, akire aztán ráuszították kommunikációs verőembereiket.

A sor persze tovább folytatható: a civil szervezetek zavartalanul működhetnének, amennyiben a kormány nem látott volna hatalmas lehetőséget abban, hogy Sorossal összemosva őket szénné hergelje a három agysejttel vígan lélegző híveket. Vagyis kitalálták az átláthatatlanul működő, nem tudjuk ki által finanszírozott, idegen érdekeket szolgáló külföldi ügynök halandzsát, miközben pontosan tudták, hogy minden frankó, átlátható, ellenőrizhető.

Lázár János beismerő vallomása magyarra fordítva: amennyiben bárki tetszőleges kérdésben ellenkező véleményt képvisel, mint a Fidesz-kormány, ez önmagában feljogosítja őket arra, hogy – törvényhozói hatalmukkal visszaélve – megkíséreljék tönkretenni, ellehetetleníteni az illetőt. Nem, dehogy újdonság (reklámadó), a minőségi ugrás az, hogy el is mondják bele az arcunkba.

Lázár belemondta így: a nevető Soros Györgyöt ábrázoló, az egész országot vastagon beborító, párhuzamosan az audiovizuális médiából is ömlő primitív paráztatással a kormány célja a figyelemfelkeltés, és politikai kampányban amúgy sem szokatlan, hogy a politikai ellenfelek személyét helyezik előtérbe a pártok. Hát ez egész egyszerűen briliáns, de ha már itt tartunk:

Mióta van kampány? Nem úgy volt, hogy ez közérdekű tájékoztatás?

Egyáltalán mióta politikai ellenfele a kormánynak Soros György? Pártot alapított Magyarországon? Indulni fog a jövő választáson?

Hogy lehet egy kormány ennyire kretén? Hogy képes egy kormány ennyire kreténnek nézni a saját híveit?

Soros György mióta tud programot indítani? Kicsoda Soros György azon kívül, hogy önerőből gazdag és befolyásos üzletemberré lett (amit a pénzén tök fölöslegesen tanult egyetlen fiatal demokrata sem mondhat el magáról) és mint ilyen, időről-időre véleményt fogalmaz meg tetszőleges kérdésekben?

Mióta feladata egy kormánynak (az ország kormányzása helyett), hogy egy befektető ellen hergelje a népet?

Mi az, hogy Soros migrációs politikája? Mi az, hogy Soros bevándorláspolitikája? Soros egy állam, egy kormány? Van még lejjebb a fogalmatlan, kiskorú választók hülyének nézésében?

Szerintem sincs. Ezek után mire lehet számítani? Ezek után milyen alapon lehet az elmúltnyolcévre, a szocialistákra, a gyurcsányistákra és egyáltalán bárkire ráolvasni a bűneit? Milyen alapon? Aki ilyen módon hazudik a saját választóinak is (nem csak mindenki másnak), attól mit lehet remélni? Ezt. A rommá hülyített, kiskorúsított ország élén álló, minden emberi mivoltából kivetkőzött, korrupt kisember ámokfutását. Akinek a hazugság a lételeme, és minden önkontrollt elveszített. A Lázár Jánosok meg követik az utasításait, és bíznak benne, hogy soha nem lesz vége, soha nem kell szembenézni azzal, amit műveltek. Pedig ennek csúnya vége lesz. Nagyon csúnya.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.