Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha így marad, Lázár János és Kovács Zoltán fog énekelni a vizes vb megnyitóján

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Madárfüttyös, vidámságos, nyugodt, kellemes szép reggelt!

Megint elérkeztünk a péntekhez, a szerencséseknek jön a két nap pihenés. A nem annyira szerencséseknek meg folytatódik a gürc.

Biztosan sokaknak fájó hiány lángolt a lelkében hosszú idő óta, hiszen nem nagyon szólalt meg mostanában Kovács Zoltán kormányszóvivő. Borogatás a sajgó sebre: Kovács Zoltán olvasói levélben válaszolt a brit Economist magazinnak, amiért az hetekkel ezelőtt bírálni merészelte a magyar kormányt. A levélke szerint mindenki hülye, csak Orbán Viktor helikopter és lényegében a sárga irigység iratta az Economist cikkét, hiszen:

„A magyar gazdaság növekedési üteme ma már a legjobbak között van Európában, az államháztartási hiány ellenőrzés alatt áll, az adósság csökken, a munkanélküliség mélységi rekordokon jár (…) A magyar nemzeti szuverenitást érő mai fenyegetés egész más, jóindulatúbb formában jelentkezik, mint 1989-ben, amikor a Szovjetuniótól való függetlenségről volt szó. Ma az erős nemzetállamokra alapuló erős Európát kell megvédeni, korlátozva Brüsszel nem választott központi bürokráciájának túlterjeszkedését. Ebből a szempontból nem Orbán Viktor miniszterelnök változott meg, hanem talán Európa”

Nem sok minden változott a kormányzati kommunikációban, ha csak a fokozódó elhülyülést és krónikus hazudozást nem tekintjük pozitívumnak. A magyar gazdaság növekedési üteme nem csak, hogy nincs a legjobbak között, hanem rohadtul lemaradtunk mindenkitől. Már Románia is megelőzte hazánkat, pedig évekkel később lett uniós tag és hozzánk képest a bányászbéka feneke alól indult.

Arra pedig senki nem kérte fel és nem is hatalmazta fel Orbán Viktort, hogy az Unió (vagy, az ő kommunikációja szerint Brüsszel) ellen harcoljon. Főleg akkor nem, amikor Balog Zoltán valamilyen miniszter minisztériuma bejelenti, hogy azért kell bezárni a gödi Topházat, mert az Unió nem ad a felújítására pénzt.

Egy hét múlva rajtol minden idők vizes vb-je. Addig még igen sokat drágulhat a dolog. Azt jelen állás szerint nem igazán lehet tudni, hogy a 3,4 milliárdot felzabáló nyitóeseményen ki a bánat fog fellépni, mert a fő attrakciónak szánt Emeli Sande lemondta a fellépést. Ha senkit nem találnak helyette, tudnám javasolni Ákost, Pataky Attilát és Mándokit. A végén pedig közösen elénekelhetnék a Magyarország halszagú címmel méltán világhírű nótát. Jelenleg tehát nem tudjuk, ki fog fellépni a megnyitón, azt viszont tudjuk, hogy csak a közpénztévé közvetíthet a helyszínről, hogy a már eddig is rommá szívatott budapestiek még egy darabig szívni fognak (illetve mindenki, aki közlekedni óhajtott a környéken), tudjuk tovább, hogy eszméletlen sok pénzbe kerül az egész és hogy Kuna Tibor cége legalább jól keres az üzleten. Hát, hajrá!

Emlékszünk még a tegnapi Vajna András-féle kijelentésre? Mármint, hogy olyan nincs, hogy valaki kritizálja a kormányt és mégis elfogadja a pénzét (holott meg nem, mert egyetlen kormánynak sincs pénze)? Na, akkor érdemes elolvasni a Magyar Nemzet cikkét. Orbán Viktor akár az életünk árán is megvéd minket a senki által meg nem választott Brüsszeltől és a nemzeti szuverenitásunkra, nemzeti büszkeségünkre, identitásunkra, vallásunkra és szabadságunkra támadó rohadt Uniótól, de a pereputtya és elvtársi környezete egyáltalán nem ilyen finnyás. A veje (Tiborcz István, aki Orbán Ráhel oldalán tárgyalt a bahreini kormány néhány miniszterével ismeretlen okból, céllal és eredménnyel) és a vő nővére véletlenül most nyertek el 150 millió forint fejlesztési forrás. Tiszta szerencse, hogy ezt a pénzt az Unió csak biztosítja (rohadjanak is meg egyébiránt), de a támogatandók köréről az elvtársak döntenek. Így aztán jutott a pénzből Tiborczékon kívül Bánki Eriknek, a parlament gazdasági bizottsága fideszes elnök feleségének 42 milliócska, L. Simon László barackmagtenyésztő 32 millió forintot, ameddig az ő fitneszedző felesége 35 milliót kapott vidékfejlesztésre. Arról jelenleg még nincs információ, hogy a miniszterek elnökének szomszédja, vagy Lázár János kiskorú gyermekei nyertek-e némi aprópénzt, de majd kiderül az is.

Addig is, hallgassunk egy kis Sandét, ha már a vizes megnyitón nélkülöznünk kell. Aztán indul is a nap, mert megérdemeljük.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.