Ha így marad, Lázár János és Kovács Zoltán fog énekelni a vizes vb megnyitóján

tacsi

Madárfüttyös, vidámságos, nyugodt, kellemes szép reggelt!

Megint elérkeztünk a péntekhez, a szerencséseknek jön a két nap pihenés. A nem annyira szerencséseknek meg folytatódik a gürc.

Biztosan sokaknak fájó hiány lángolt a lelkében hosszú idő óta, hiszen nem nagyon szólalt meg mostanában Kovács Zoltán kormányszóvivő. Borogatás a sajgó sebre: Kovács Zoltán olvasói levélben válaszolt a brit Economist magazinnak, amiért az hetekkel ezelőtt bírálni merészelte a magyar kormányt. A levélke szerint mindenki hülye, csak Orbán Viktor helikopter és lényegében a sárga irigység iratta az Economist cikkét, hiszen:

„A magyar gazdaság növekedési üteme ma már a legjobbak között van Európában, az államháztartási hiány ellenőrzés alatt áll, az adósság csökken, a munkanélküliség mélységi rekordokon jár (…) A magyar nemzeti szuverenitást érő mai fenyegetés egész más, jóindulatúbb formában jelentkezik, mint 1989-ben, amikor a Szovjetuniótól való függetlenségről volt szó. Ma az erős nemzetállamokra alapuló erős Európát kell megvédeni, korlátozva Brüsszel nem választott központi bürokráciájának túlterjeszkedését. Ebből a szempontból nem Orbán Viktor miniszterelnök változott meg, hanem talán Európa”

Nem sok minden változott a kormányzati kommunikációban, ha csak a fokozódó elhülyülést és krónikus hazudozást nem tekintjük pozitívumnak. A magyar gazdaság növekedési üteme nem csak, hogy nincs a legjobbak között, hanem rohadtul lemaradtunk mindenkitől. Már Románia is megelőzte hazánkat, pedig évekkel később lett uniós tag és hozzánk képest a bányászbéka feneke alól indult.

Arra pedig senki nem kérte fel és nem is hatalmazta fel Orbán Viktort, hogy az Unió (vagy, az ő kommunikációja szerint Brüsszel) ellen harcoljon. Főleg akkor nem, amikor Balog Zoltán valamilyen miniszter minisztériuma bejelenti, hogy azért kell bezárni a gödi Topházat, mert az Unió nem ad a felújítására pénzt.

Egy hét múlva rajtol minden idők vizes vb-je. Addig még igen sokat drágulhat a dolog. Azt jelen állás szerint nem igazán lehet tudni, hogy a 3,4 milliárdot felzabáló nyitóeseményen ki a bánat fog fellépni, mert a fő attrakciónak szánt Emeli Sande lemondta a fellépést. Ha senkit nem találnak helyette, tudnám javasolni Ákost, Pataky Attilát és Mándokit. A végén pedig közösen elénekelhetnék a Magyarország halszagú címmel méltán világhírű nótát. Jelenleg tehát nem tudjuk, ki fog fellépni a megnyitón, azt viszont tudjuk, hogy csak a közpénztévé közvetíthet a helyszínről, hogy a már eddig is rommá szívatott budapestiek még egy darabig szívni fognak (illetve mindenki, aki közlekedni óhajtott a környéken), tudjuk tovább, hogy eszméletlen sok pénzbe kerül az egész és hogy Kuna Tibor cége legalább jól keres az üzleten. Hát, hajrá!

Emlékszünk még a tegnapi Vajna András-féle kijelentésre? Mármint, hogy olyan nincs, hogy valaki kritizálja a kormányt és mégis elfogadja a pénzét (holott meg nem, mert egyetlen kormánynak sincs pénze)? Na, akkor érdemes elolvasni a Magyar Nemzet cikkét. Orbán Viktor akár az életünk árán is megvéd minket a senki által meg nem választott Brüsszeltől és a nemzeti szuverenitásunkra, nemzeti büszkeségünkre, identitásunkra, vallásunkra és szabadságunkra támadó rohadt Uniótól, de a pereputtya és elvtársi környezete egyáltalán nem ilyen finnyás. A veje (Tiborcz István, aki Orbán Ráhel oldalán tárgyalt a bahreini kormány néhány miniszterével ismeretlen okból, céllal és eredménnyel) és a vő nővére véletlenül most nyertek el 150 millió forint fejlesztési forrás. Tiszta szerencse, hogy ezt a pénzt az Unió csak biztosítja (rohadjanak is meg egyébiránt), de a támogatandók köréről az elvtársak döntenek. Így aztán jutott a pénzből Tiborczékon kívül Bánki Eriknek, a parlament gazdasági bizottsága fideszes elnök feleségének 42 milliócska, L. Simon László barackmagtenyésztő 32 millió forintot, ameddig az ő fitneszedző felesége 35 milliót kapott vidékfejlesztésre. Arról jelenleg még nincs információ, hogy a miniszterek elnökének szomszédja, vagy Lázár János kiskorú gyermekei nyertek-e némi aprópénzt, de majd kiderül az is.

Addig is, hallgassunk egy kis Sandét, ha már a vizes megnyitón nélkülöznünk kell. Aztán indul is a nap, mert megérdemeljük.

adomany-1