Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Régi dakota bölcsesség, hogy tűző napon, 33 fokban nem ajánlott pálinkát vedelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, Kövér László házmestert ez egyáltalán nem zavarta meg abbéli fáradozásában, hogy nagyelőadást tartson az ostromlott vár szindrómában szenvedő, egyébként nyolcadik éve zavartalanul és önkényesen kormányzó Fideszre leselkedő újabb és újabb veszélyekről.

Persze, ez így hülyeség: Kövér Lászlót egyáltalán nem szúrta meg a nap, és a pálinka nyakába se nagyon érdemes  belevarrni azt, amiről beszél. Hogy Kövér a teljes Fidesszel karöltve be van szarva, az más kérdés, engem speciel se nem vigasztal, se nem hat meg túlságosan. Nézzük az Országgyűlés imázsát/méltóságát mangalicatrágyás gumicsizmával naponta sárba taposó, önérzetesen sértett tapló aljas, hangulatkeltő állításait, és azoknak előzményét.

  • Ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt.
  • Idén ősszel „forró időkre kell készülni” a magyarországi ellenzék és a Soros-féle, úgynevezett civil szervezetek összefogása miatt.
  • Megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis. Az ellenzék így akarja majd elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról, s ezt a „piszkos munkát” a Soros-féle szervezetek aktivistáival végezteti el.
  • Nem Magyarország az első „kísérleti terep”, ahol kívülről avatkoznak be annak érdekében, hogy „potens ellenzéki pártok” hiányában letaszítsák a kormányról azokat, akik demokratikus választásokon jutottak oda. (Kövér László via MTI)

Előzmények:

„Vannak Magyarországon kiképzőközpontok, ahol már embereket készítenek elő (…) , olyan aktivistákat, akiknek a polgári engedetlenség szervezése lesz a feladata ősszel. Új jelenség következik, ha nem működnek a tüntetések, majd el fognak foglalni közintézményeket, bankokat, aminek kifejezetten az a célja, hogy valamilyen rendőrségi attakot provokáljanak ki.” (Rogán Antal agymenése egy csepeli nemzeti inzultációs lakossági fórumon, 2017. május 26.)

Eddig meleg nyarunk van, és még forróbb ősz vár ránk. (…) Újabb kemény csaták elé nézünk, különösképpen, mivel közelednek a választások. Soros mindent el fog követni, hogy Magyarországon olyan kormány legyen, amelyik úgy táncol, ahogy ő fütyül, amelyik lebontja a kerítést és megnyitja a határokat az illegális bevándorlók előtt. (Orbán Viktor beszéde a nemzeti konzultáció záróeseményén, 2017. június 27.)

Ha a 30 fokon és a pálinkán túl megpróbáljuk értelmezni az értelmezhetetlennek tűnő, ám annál veszélyesebb házmesteri sejtetést és lebegtetést, akkor azt kell mondanunk: kivételes nagy disznóság körvonalazódik ezekből az egymásra rímelő, áporodott habonyizmusokból. Már amennyiben az előre menekülő, előre magyarázkodó, összehangolt hergelés nem a véletlen műve. Nem, nem az.

Bár ezen a ponton még mindig csak találgathatunk, hogy mi lehet konkrétan az a történés, aminek ezekkel a nyilatkozatokkal ágyaznak meg, nem kell 3 diploma és 4 idegen nyelv ismerete ahhoz, hogy világos legyen: az elvtársak nyíltan arról beszélnek, ők semmiképpen nem bukhatnak meg jövő tavasszal. Az újabb választási győzelem érdekében pedig semmi nem lesz drága. A világon semmi. Nem újdonság, nyilvánvalóság.

Konkretizáljunk, kontextualizáljunk. A Fidesz repertoárjában eddig egy darab helyreigazítási/bocsánatkérési kötelezettség található, amely igazolja: az alufóliasisak alá szorult állampárt az uszításon kívül semmilyen tényszerű, igazolható, bizonyítható állítás birtokában nincs Soros György aknamunkájával kapcsolatosan. Soros Györgynek már nem kell azon ügyködnie, hogy a magyar demokráciát ledöntse a lábáról, az már Kövér László aktív részvételével megtörtént. A Fidesz eddig csak annyit tudott felmutatni, hogy hangulatot kelt, hazudik. Két éve a Helsinki Bizottságtól kellett bocsánatot kérniük, amiért valótlanul állították: azért kapnak támogatást a Soros György személyéhez köthető szervezetektől, hogy cserébe Magyarországot, a Fideszt, illetve a magyar kormányt lejárassák.

Azóta a Fidesz, külön Kövér László elszabadult és ugyanazt szajkózzák, ami már egyszer hazugságnak bizonyult. Nem lehet meglepő, hiszen ha valami csoda folytán kicsúszik a markukból a 2018-as választási győzelem, akkor beledőlhetnek a kardjukba. A saját maguk által kozmetikázott, hamisított győzelmi közvéleménykutatások adatai sem lehetnek túlságosan megnyugtatóak, ezért előre kell szaladni a pánikkeltésre kiválóan alkalmas várható események vérgőzös ecsetelésében, illetve mindazoknak a megbélyegzésében, akiket már most is a haza ellenségeiként kell karóba húzni, hiszen nem értik: az, hogy a Fideszt egyszer, kétszer háromszor demokratikusan megválasztották, egyenértékű azzal, hogy ez mindig így lesz. Mert ez az élet rendje, mert ez nem lehet másképp.

Elhiszem, hogy a Fidesz – kivénhedt kommunistából a leghangosabb antikommunistává avanzsált – oszlopos tagjának szar ügy lehet feldolgozni, hogy a kollégiumi szobatárs a lánglelkű forradalmárból merevbiztosan Vlagyimirovics bábjává amortizálódott. Meg az sem lehet túl megnyugtató, hogy mindenféle taknyok és sehonnai bitangok zsírosra híznak, urizálnak, rázzák a rongyot a legendásan plebejus kormánypárt körül, mintha nem lenne holnap. Ezért marad a jól bevált taktika: kiabáljuk rá hörögve, teli tüdőből másokra azt, amit mi követünk el, hátha bejön.

Kövér László (=a pártállam állandóan frusztrált, morcos, önjelölt lelkiismerete) minden egyes megszólalása az elmúlt évtizedekben, önmagában felért a háborús pszichózis gerjesztésével. Az a sötét gyűlölet, ami ezt az embert huszonéve mozgatja mindenki más irányába, aki nem a szekta tagja, páratlan még a Fideszben is, de legalább nagyban felelős azért, hogy mára a pártnak nem gondolkodásra képes szavazói, hanem vakhittel felruházott rajongói vannak, hogy a lövészárkok fölött egy szétszakított nép gyűlöli egymást és lehetőleg mindenki mást is.

Attól tartok, csúnya dolog következik. A bűnbak(ok) megvan(nak), már csak az utcai zavargásokat kell összehozni (hála legyen, a Fidesznek kellő tapasztalata van ebben, statiszták toborzása nem akadály). Aztán szélesen gesztikulálva Sorosra kell mutogatni, hogy ő volt, a rohadékja. Majd érdemes teli torokból üvölteni is, hogy de bezzeg mi rendet rakunk, mert nélkülünk vérben és takonyban tocsogna az ország. Hát így.

kézi gránátvetővel, elfogóhálóval és egyéb kényszerítő eszközökkel felszerelt Kövér Lászlónak márpedig azért kell kutyába lemenve csúszni-mászni azért a másfél-két millió szavazatért, mert két mandátum semmire nem volt elég csak a rombolásra, lopásra. A politikai túlélésre játszó kormánypárt – amelyben hemzsegnek a világéletükben politikából, közpénzből élő és abból pofátlanul meggazdagodó kivénhedt káderek – azt rikácsolja Kövér hangján, hogy utcára menni, véleményt mondani, tüntetni, felháborodni, számonkérni, nem képezi a demokrácia részét. Utcára vonulni egyet jelent a törvénysértéssel és a demokratikus intézményrendszer aláásásával.

Kövérnek javaslom, vonuljon árnyékba, tegye le a pálinkáspoharat és nyugodjon meg: itt már nincs mit megdönteni. A kizsigerelt, lejáratott, ronggyá fideszesített, leamortizált, megszállt intézményeknek és az egypártrendszer által vezényelt, törvényesnek csúfolt pénzszórásnak és korrupciónak nem sok köze van a demokráciához, azt Sorostól böszmeség félteni. Ellenben akinek tudomása van olyan bűncselekmények elkövetéséről, amelyekről Kövér is hadovált, annak kötelessége feljelentést tenni. Remélem, megtörtént. Ha nem akkor be kéne fognia azt a mosdatlan száját, mert nem hiszem, hogy hiányoznak a súlyosbító körülmények.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.