Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rommá szívatva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Első a biztonság! Kerítés, TEK, óvszer, posta, telefontársaság, Németh Szilárd, Kósa Lajos, Pintér Sándor, Bakondi, Nógrádi, rigófütty és mezőőrség. És persze mindenek előtt Orbán Viktor, aki önmagában képes garantálni a nyugodt alvást. Főleg télen és azok számára, akiknek nem telik tüzelőre. Fűtetlen lakásban lehet igazán jót szunyálni. Mondhatni: örök álmot biztosít a dolog.

De most nem kell fűteni, miután kánikulát tartunk éppen – természetesen a rezsicsökkentés jegyében -, ilyenkor nem nagykabátban megyünk befizetni a csekkjeinket a postára. Sem. Hanem nyári cuccot öltünk a jeles alkalomra, de a postán ez gyakorlatilag mindegy, mert 200 fok van, büdös, pára és hosszú sor. Van ugyan légkondi, sőt, működik is, de az ablakok nyitva, mert az alkalmazottaknak nem jó egész nap a dermesztő hidegben ülni (pont rájuk megy a klímából kiáramló zimankó és nem, nem tudom, miért nem állítják máshogyan be és miért nem veszik feljebb a hőfokot), ezért azt találták ki, hogy kinyitják az ablakot és a kintről betóduló fullasztó hőség pont jó, ahogy a 15 fokos hideggel keveredik. Mármint nekik jó. Az ügyfél ott dögöljön meg, ahol van. Ezt az ablak mögött ücsörgő alkalmazottól tudtam meg – első a kíváncsiság, mert furdalt a klíma-nyitott ablak rejtély -, persze az ügyfél megdöglése már az én verzióm, nem ő mondta.

Tehát: posta. Gyakorlatilag sorban állni nem kell, mióta feltalálták a sorszámkiadó-automatát. Azt csak én nem értem a gyenge agyammal, hogy ha ott az automata, mi a búsnak áll mellette egy biztonsági őr, akinek be kell mondani jövetelünk célját és ő megnyomja a szükséges gombot. Ez olyan vidéki szokás, nyilván. Én öntudatos voltam és közöltem a zord őrrel, hogy nem rá tartozik, minek jöttem, viszont önállóan is képes vagyok kiválasztani, majd megnyomni a szükséges gombot. Láttam a szemében, hogy súlyos, talán soha ki nem heverhető traumát okoztam a hivatását gyakorló, kéményen dolgozó kisember lelkében.

Sorban ugyan nem kell állni, hanem csak úgy, random kell állni. Ugyanis jóval kevesebb az ülőhely, mint az ügyfél. Az meg már majdnem mindegy, hogy sorban, vagy össze-vissza ácsorog az ember a döglesztő melegben. Ritkán járok postára, mióta feltalálták az online fizetést, de van, amikor nincs opció, mert a nagyon fejlett bürökratikus útvesztő némely bugyra technikailag még ott tart, hogy az illetéket nem lehet kártyával leróni, hanem csekk, befizet, visszavisz, lead. És ha már amúgy is, persze, befizetem a szomszéd néni villanyszámláját is, neki nincs számítógépe, viszont fáj a lába, nehezen mozog és a meleget is rosszul viseli.

És igen, újabb csapást mértünk a terroristákra, a migránsokra, a pénzmosókra és a döglődő nyugati civilizációkra. Külön Angela Merkelre. Mostantól a postán – ezt is ácsorgás közben tudtam meg, de ITT a hivatalos hirdetmény is – elkérik a személyi igazolványt, lakcímkártyát és ráírják az adatokat a csekkre. Szerencsére – jelenleg még csak a 300 000 forintot meghaladó számla befizetése esetén kérik a személyit – a szomszéd néni nem világított ilyen horror módon. Szintén szerencsére, csak hazaérve olvastam különféle portálokon, hogy mindenkitől, összeghatártól függetlenül kérik, mert akkor már indulás előtt megütött volna a guta és ráadásul nem is igaz.

Szóval a szomszéd villanyszámlájával még nem, de 300 000 forint felett már egyáltalán nem kizárt, hogy így finanszírozom a terrorizmust. Hogy a pénzt befizetem a szolgáltatónak. Vagy az önkormányzatnak. Egyértelmű. Elképzelni sem tudok agyafúrtabb módszert, minthogy a szolgáltató, vagy hatóság, önkormányzat által kibocsátott számlán keresztül mosom át a pénzt (a kormány szerint – számomra így logikus – a szolgáltató egy potenciális pénzmosoda, ami csak azért is különösen érdekes, mert tudtommal már államosították az összeset, amiből az következik, hogy maga az állam és az állam élén álló kormány egy bűnszervezet, ami lényegében helytálló megállapítás), hogy terroistáék abból a pénzből vehessenek vállról indítható tengeralattjárókat. Világos.

A feltöltős SIM-kártyás össznépi szívatás után itt a következő kreténség. Az egy dolog, hogy mi köze van a postásnak és mindenki másnak az én nevemhez, életkoromhoz és lakcímemhez (ugyanis ezt vésik rá a feladni kívánt csekkre), az egy másik dolog, hogy ötször annyi ideig kell sorban állni és amennyiben egy közös képviselő téved be a postára, hogy a házban lakók 89 darab csekkjét befizesse és az összes költség meghaladja a 300 000 forintot, akkor nem tartom kizártnak a tettlegességet sem, de mi a bánatos franc értelme van ennek az egésznek?

Azt még értem és elfogadom, hogy amennyiben valakinek postán akarok feladni nem-tudom-milyen-színű csekken ötmilliót, az megér egy ellenőrzést – bár szerintem ennyire nem lehet hülye senki, hogy így akarjon utalni valami terrorszervezetnek – de a szolgáltató által kibocsátott csekk befizetésének mi a jó ég köze lehet a pénzmosáshoz és terrorizmushoz?

Valami hülye már megint túlhabzott valamelyik hivatalban. Miközben a szemünk előtt lopják szét az országot, miközben Rogánok-Orbánok-Lázárok élnek messze a jövedelmüket meghaladó színvonalon, Mészárosok-Habonyok-Vajnák talicskázzák a milliárdokat külföldre, nekem igazolnom kell, hogy ki vagyok, ezt lejegyzik és ha nincs szerencsém, megjelenik a hatóság és kérdőre von, hogy miből volt nekem 300 001 forintom, vagy pedig hivatalos, közjegyző által aláírt okiratra lesz szükség, hogy igazolni tudjam, a szomszéd néni, a ház többi lakója nem csak a csekket adta oda, hanem ezt a horribilis összeget is.

Most van teli a hócipőm ezzel az egésszel. De nagyon.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.