Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az megérdemli, hogy az Orbán-Mészáros dinasztia birtokán lapátolja a turulszart

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van egy jó hírem, sőt, több is. Ma csak 370 millió adóforinttal drágult a vizes vébé. Ez azért feltétlenül jó hír, mert tegnap meg 950 millióval, és talán elképzelhető, hogy 130 milliárdból megússzuk. Persze sosem lehet tudni, de biztos, ami biztos alapon jelenleg már nettó 102,5 milliárd forintnál járunk. Ez egy 2013-ban 8 milliárdról indult nemzetstratégiai projekt esetében is több, mint beszarás.

Értem én, hogy a kreténeket kreténekként kell kezelni

Ehhez képest a két nap alatt 1,3 milliárdos drágulás pedig egyszerűen bagatell. Alig valamivel több, mint amennyit idősebb Orbán Győző ex-párttitkár, jelenlegi bányatulajdonos osztalékként kimart a zsíros állami beruházásokban játszott oszlopos és megkerülhetetlen szerepéért.

Ennél csak jobb hír is van viszont: három év leforgása alatt (2014-2016) 35 milliárd forint csordogált bele az ifjabb Orbán Viktorhoz közvetlenül közel álló, építőiparban érdekelt oligarchák és strómanok zsebébe. Vegytisztán.

Majdnem elfelejtettem: ha ebbe Simicska Lajost is beleszámoljuk, akkor nem 35, hanem 51 milliárd forintról beszélünk. Szerintem egészen nyugodtan beleszámíthatjuk Simicska Lajost is, akinek cégeire egyébként mostanság uszították rá a mindig éhes Tállai András vezette Nemzeti Adó- és Vámhivatalt.

Nem, nem az új, táskás szemű Simicskára, ott minden rendben van: ha már erről beszélünk, rögzítsük az utókor számára, hogy Mészáros Lölö korszakos zseni 10 kibaszott nap alatt 6, 5 milliárddal hízott a közelmúltban. Ha ebben az ütemben halad (és miért is ne haladna?) jövőre, amikor visszatekint a korábbi szánalmas, egy év alatt regisztrált 100 milliárdos zsírosodására, ő is elröhögi magát. Nade:

hollik

Na, nem mintha a szívem szakadna meg Simicska Reklámpiacigazdálkodó Lajosért, de ezek a Hollik-féle primadonnák, nem okádják le a tükröt naponta? Nem. Pedig továbbra is aktuális volna.

Itt van ez a tar fejű, bármire kapható istencsapása, aki a milliárdos Simicska-Jobbik korrupció miatt verdesi magát a földhöz és költségvetési-/áfacsalást és tiltott pártfinanszírozást emleget úgy, hogy Simicska a Fidesz gazdája volt 25 évig. És rögtön miután a Magyar Idők nevű internetes fideszes faliújság és pártlap megírta (erre utal Hollik szektatag sajtóhírek szerint című megfogalmazása), hogy a NAV közérdekű bejelentés alapján indított eljárást a Publimont Kft. és a Mahir Cityposter Kft. ellen

Hát nem kurvajóhely ez az ország? Hát nem jó tudni, hogy Tállai kolléga ilyen kengyelfutó gyalogkakukkot megszégyenítő tempóban veti rá magát a közérdekű bejelentésekre? Sőt, meg is erősítették ők a propagandakiadvány értesüléseit, és elküldték az MTI-nek:

„egy reklámpiaci gazdálkodó ellen folytat büntetőeljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közérdekű bejelentés alapján”.

Az egy dolog, hogy a NAV semmit nem szokott megosztani folyamatban lévő ügyekről, most is állítólag nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölnek további részleteket. Azért bennem ott motoszkál, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel, mi a büdös tetves életért tereget a kormány szennyes propagandalapja olyan információkat, amelyek a nyomozást befolyásolhatják? Annál is inkább, hogy tegnap a Mahir Cityposter vezetője még nem is tudott semmilyen nyomozásról. A NAV tegnap mindössze azt jelezte, hogy általános ellenőrzést folytatnak majd a cégnél, ezügyben a jövő hét második felében fognak egyeztetni.

Nem is ez a lényeg, pedig de, ez is lényeg. Azt lenne jó tudni, hogy a Magyar Idők hány olyan közérdekű bejelentésről számolt be és azokból hányszor indult eljárás, amikor a Fidesz körüli nem 2,5 milliárdos, hanem csilliárdos gazemberségek voltak terítéken?

Ha a politikailag kézivezérelt NAV (a sors iróniája, hogy már nem Simicska-Vida Ildikó keze által vezérelt) nagyon helyesen aggódik az iránt, hogy Simicska áfát csal, akkor miért nem aggódik az n-szeresen túláratott vizes vébé, vagy más, kismillió, büdös és gyanús kormányzati beruházás miatt?

Milyen vizsgálatot indított a NAV ugyanilyen alapon, amikor a minap kiderült, hogy a Ripost nevű hányadéklapba az állam már akkor tömte az adófizetők pénzét, amikor az még nem is auditáltatta a látogatottsági adatait? Hol volt Hollik Pityu lánctalpas szekértoló, amikor kiderült, hogy az online piacon érvényes hirdetési árakhoz képest a Ripost 5-6-7-szeres áron számlázza az adófizetőket megnyúzó fideszes hirdetéseket?

Hol ette a fene Hollik Pityut, amikor fideszes intézmények, minisztériumok és hivatalok törvényes kötelezettségüket pofán köpve tagadták meg közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalát?

Azt értem, hogy Orbánnak a kényes gyomrát zavarják azok a plakátok, amelyek őtéeszelnöksége korrupt geciségét ábrázolják. Azt értem, hogy az ilyen jövőbeli áldatlan állapotok megelőzése végett izzadták össze a kampányidőszakon kívüli plakátolást megtiltó törvényjavaslatukat (ők majd elnevezik közérdekű társadalmi hirdetésnek a pártpropagandát és meg van oldva), de ettől a kibaszott bolsevik tempótól hogy nem szakad rájuk a plafon?

És van arca ennek a félkegyelműnek azt mondani, hogy a legnagyobb korrupció Magyarországon, hogy Simicska Lajos megvette a Jobbikot. A legnagyobb korrupció ma Magyarországon nem az,

hogy Simicska Lajos receptjei alapján tömi magát közpénzzel az Orbán-klán, miközben a Jobbik milliárdos gazdájáról pofázik,

hogy egy néhány milliárdos vizes vébé költsévetését tízszer ellopják,

hogy az állami hatóságokat, a törvényhozást, az igazságszolgáltatást politikai ellenfeleik kinyírására használják,

hogy titkolják a szintén százmilliárdos tao-pénzek útját,

hogy álcivil szervezeteik politikai mocskolódására szintén milliárdokat fordítanak a közösből,

hogy társadalmi célú hirdetésnek álcázott agymosó propaganda-plakátjaikkal kitapétázták az ég alját is,

hogy marginális látogatottságú szennymédiájukba kamionszámra hordják az adóforintokat,

hogy az Országvédelmi Alap terhére nyomják Rogán büdösszájú kommunikációs háborújába a költségvetési pénzeket,

hogy Vajna András annyi adót fizet és annyit talicskáz offshore cégeibe, amennyit kedve tartja

hanem az, hogy Simicska nem számolt be a NAV-nak/a Jobbik Holliknak arról, hogy hány plakáthelyet mennyiért?

Nem mondom, hogy olyan nagy baj az, ha Simicska végre rájön, hogy vagy teregeti a lapokat, vagy a taknyán csúszva fogja megkeserülni a pillanatot is, amikor Orbánnal összeállt. Nem mondom, hogy olyan nagy baj, ha Simicska megtapasztalja a saját bőrén, milyen az, amikor téged szívatnak szénné, ahogy te szívattál szénné anno másokat, valós vagy éppen mondvacsinált ürüggyel.

De ez a szemfényvesztés pont olyan ocsmány, mint minden, amihez ez a csürhe hozzányúl. Aki ezt az undorító, amnéziától hangos simicskázást is beveszi, az tényleg megérdemli, hogy 20-szor kifizesse a vizes vébét árát, és az Orbán-Mészáros dinasztia birtokán lapátolja a turulszart. Kár, hogy az is pont ugyanúgy megszívja, aki nem veszi be.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.