De csendben hagytátok, hogy ellopják a jövőtöket

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mi lett velünk, tisztelt magyar társadalom?

Azt értem, hogy a trianoni békeszerződés/diktátum aláírásának 97. évfordulóján elárasztottátok a közösségi oldalakat az emlékezés gondolataival, posztjaival, nincs ezzel baj. A posztok alatti kommenteket olvasva már-már kijelenthető, hogy társadalmi konszenzus jött létre a témában. Ti, tisztelt honfitársaim, egyetértetek valamiben. Ez jó!

A baj ott van, hogy mindezt egy halott ügy mentén teszitek. Nagy-Magyarország meghalt! 97 évvel ezelőtt tépték darabokra, és NEM (!) fog feltámadni. Az amputált karú ember sem siratja 50 évig a kezét. Elengedi, ahogy a halottainkat is elengedjük.

Ezzel szemben kevés embernél verte ki a biztosítékot a múlt héten elfogadott Taigetosz-törvény, ami méltán viseli e nevet, hiszen gyerekek ellen született, a diszlexiás, a tanulási zavarok valamely formájában szenvedő gyerekek ellen.

Magyarok! A 21. század hajnalán mi, a társadalom, a mában egyetértünk és összetartunk egy HALOTT (!) ügyben, miközben – ugyanúgy a mában – ölbe tett kézzel végignézzük, hogy egy maroknyi politikusbűnöző eltapossa, elkártyázza a jövőnket. Nem beszélve az augusztus elsejével életbe lépő törvényről, ami a szabad szombatokat és vasárnapokat munkanappá nyilvánítja.

A 21. század hajnalán mi hagyjuk, hogy visszaállítsák a rabszolgaságot. Úton vagyunk a múltba! Ti, akik egy nemzetként köptök Trianonra, csendben tűritek, hogy a hazánkat foglyul ejtő maffia egyetlen rúgással küldje vissza országunkat a középkorba! Ti, akik nagy egyetértésben fröcsögtök, hogy nem kértek a migránsokból, a terrorizmusból…

Nos, én erős összefüggést látok a kicsi gyermekkortól kezdődő állami, törvényi diszkrimináció és a terrorizmus között. Lassan, de biztosan kineveljük a saját terroristáinkat.

És még egy gondolat. Nekem megvan az alapom ahhoz, hogy társadalomkritikát fogalmazzak meg, de valójában nincs is rá szükség. Megtettétek ezt magatok, mikor a halott ügyekért, a múltért, a migránsgyűlöletért, a nettó nácizmusért összefogtatok, de csendben hagytátok, hogy ellopják a jövőtöket.

LaLaWe

adomany-1