Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megpróbálhatják elvenni az életünket, de a sörünket soha nem fogják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Éjszaka újabb terrortámadás történt, ezúttal Londonban. Az egyik kolléga egy reggeli cikkben összefoglalta azt, amit érdemes tudni a tegnap éjszakai eseményekről, így én azt megismételni nem szeretném. Három hónapon belül ez a harmadik terrortámadás, amely megrázta Angliát. Azonban amellett, hogy meggyászolják halottaikat, a britek megmutatják, hogy még ilyen körülmények között is van helye humornak. Fekete humornak nyilván, ami az angolok sajátja.

Egy kép járta be a közösségi médiát, mely jobban összefoglalja az angolok be nem hódolását a terrorizmusnak, mint bármely beszámoló képes lehetne.

Keep calm

Keep calm

A képen látható fiatalember egy pint sört tart a kezében, miközben menekül a terroristák elől, gondosan ügyelve arra, hogy egy csepp sört se öntsön ki. A jelenet szimbolikus, sok brit számára jelent egy opciót arra, hogy a humor által legyen képes feldolgozni egy újabb szörnyű tragédiát.

asd

Ez a kép is jól bizonyítja, hogy az internet népe ahelyett, hogy zokon vette volna a viselkedést, inkább fegyverként használja a terrorizmus ellen. Ezt a harcot sok fronton vívják, azonban talán a társadalmi reakciók a legfontosabbak, és az, hogy hogyan vagyunk képesek feldolgozni a hasonló eseményeket. Manchester az összetartás erejét hangsúlyozva üzent a gyáva terroristáknak, London pedig a fekete humor fegyveréhez nyúlt.

A britek tudják, a terrorizmus nem győzedelmeskedhet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a ma esti manchesteri Ariana Grande koncert, amelynek a rendezők által kiadott nyilatkozata a következőképpen szól:

„A tegnap esti londoni és a két héttel ezelőtti manchesteri események hatására felelősnek érezzük magunkat abban, hogy méltó emléket állítsunk azoknak, akik részesei voltak ezeknek az eseményeknek.

Terveink szerint büszkeséggel, bátorsággal és ellenállással szeretnénk emléket állítani a félelem  időszakában. A mai One Love Manchester segélykoncert a tervek szerint le fog zajlani, amit a terrortámadás nem hogy veszélybe sodort volna, hanem még több okot adott arra, hogy megrendezzük.

Nem félhetünk, így hát állítsunk emléket az áldozatoknak azzal, hogy itt és szerte a világon hallassuk hangunkat közösen. Büszkeséggel tölt el, hogy elmondhatom, a manchesteri rendőrség, valamint a brit kormány is támogatásukról biztosított bennünket. A résztvevők biztonságának biztosítása lesz a legfontosabb.

A koncerten részt vevő összes művész támogatásáról biztosított bennünket, szeretnék ha a show a tervek szerint megrendezésre kerülne. Arra kérjük Manchester városát, és a világot egyaránt, hogy csatlakozzon hozzánk, egy közös nyilatkozat erejéig, melynek üzenete: a gyűlölet és félelem soha nem győzedelmeskedhet. Tartsunk össze. Köszönöm.”

Keep calm, and carry on.

adomany-1