A Fidesz által szétlopott ország nyomorúsága

Fotó: Átlátszó Fotó: Átlátszó

Biztosan elfelejtettük már, pedig most, hogy a Velencei Bizottság súlyos kifogásokkal terhes véleményt nyilvánított a kormány, nagyszerűségében felülmúlhatatlan civil törvény-javaslatáról, amely véleményt a kormány – közleménye szerint – ívesen leszardos, még inkább aktuálissá vált a kormánypropagandát nyíltan felvállaló igazi álcivilekről beszélni.

Mint tudjuk, a Csizmadia-Bayer-Bencsik-Stefka-Lomniczi&Co. hivatásos békemenetelők hangzatos nevei által fémjelzett CÖF-CÖKA, közhasznúnak csúfolt, kormányseggnyaló szervezet a 100 százalékban állami, azaz közpénzből működő Magyar Villamos Művek (MVM) kifizetési listáján szerepelt tavaly. Egészen konkrétan 508 millió forintot (= több, mint félmilliárd) tehettek zsebre tavaly, amit majd idén fognak elkölteni csupa hasznos dologra. És örüljünk, hogy adót is fizetnek utána, tehát mindenki jól jár, abszolút mindenki.

A kormány válogatott szócsövei igyekeztek elmagyarázni, hogy semmi közük nincs a támogatáshoz, ráadásul nem közpénzről van szó. Lázár János mindenes első körben a parlamentben fejtette ki, hogy milyen jó hír ez, hát legalább nem a szocialisták lopták el, aztán egy óvatlan, csütörtöki kormányinfón engedte az őszinteséget kikönyökölni a száján és bevallotta, hogy természetesen közpénzről van szó.

Azt most hagyjuk is, hogy ennyi állami támogatást a legnagyobb ellenzéki pártok sem kapnak, hogy ez az összeg önmagában fele annyi, mint Soros György alapítványának összes magyarországi költése, de azt viszont ne hagyjuk, hogy a CÖF álcivilezte leghangosabban azokat, akiknek a vegzálását, sorosügynöközését a drága jó állampárt zászlajára tűzte.

A 444 vette észre, hogy az össze-vissza kommunikálás után a lakájmédia, annak is az Origo nevű pöcegödre utasításba kaphatta, hogy fasza lenne jó színben feltüntetni az MVM-et, amely természetesen kizárólag jó ügyeket támogat. El is készült egy alákérdezős hányinger-interjú Dr. Bentzik Rékával, a Magyar Villamos Művek Kommunikációs és Külügyi Kapcsolatok igazgatójával, akiben nem tudom kinek a mijét kell tisztelnünk nekünk így testületileg (de, tudom), és aki külön kihangsúlyozta, hogy a rengeteg sok nemes célt ők minden esetben saját forrásból – a piacról származó bevételeikből – fedezik. Aztán tovább csacsogott, és enyhén elszólta magát (kimásoltam, hátha eltüntetik közben):

mvm

Az nyilván nem szorul külön magyarázatra, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a Rogán által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozik. Az külön pikáns, hogy a nyilatkozó úrhölgyről még 2015-ben írta meg az időközben megsemmisített Népszabadság, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezérigazgatójának, Szivek Norbertnek a menyasszonya. Arról a Szivek Norbertől beszélünk nem mellesleg, akit Orbán kincstárnokaként jegyeznek (a pénztárnok az Lölö), és akinek cége 300 milliót keresett az ellopott magánnyugdíjvagyonon. A történet pedig úgy lesz kerek, hogy az MNV gyakorolja a tulajdonosi jogokat az MVM fölött. Nem fontos, csak megjegyeztem. Ha azóta nem történt valami égbekiáltó, akkor a sikeres fiatalok egymás hites házastársai lettek, és nagyon szép példája ez is a meritokrácián alapuló karrierlehetőségek széles tárházának.

Visszatérve: Bentzik Réka, aki havonta 2,4 milliós fizetésért + 20% teljesítményösztönzőért (bármit is jelentsen ez) gályázik az MVM-nél, elkotyogta tehát a nyilvánvalót, de meglepődnék, ha lerúgnák az ő formás fejét ezért a kis botlásért. Mindenesetre, legalább hivatalosan is tudni lehet, hogy Rogánék tudtával és jóváhagyásával folyik a közpénz olyan helyekre, ahol az megtérül.

Igen, persze hogy tudtuk, csak nem sejtettük. Igen, csupáncsak ennyi történt: a sorok között beismerték, hogy kormányzati megrendelésre lopatják el a közöst. Miközben a külföldi finanszírozású ügynök- és álcivilnek bélyegzett szervezetek átláthatóságáért üvöltenek (akik nem mellesleg nem kapnak egy vas közpénzt sem) és úgy tesznek, mintha ezek a gaz sorosisták valami illegálisat, törvénytelent művelnének.

És igen, miközben az adófizető polgárok rezsicsökkentett energiaszámláik befizetésével az ilyen üstökösként karriert befutó (még emlékszünk a kétmilliós pofátlan luxusbaloldali fizetésekről szóló mantrára?) Bentzik Rékák fizetését összedobják, jut a CÖF-nek is bőven. Rogánék parancsára.

És ebben sem az a hír elsősorban, hogy egységesen hazudtak már megint, amikor azt állították, hogy dehogy kormányzati nyomásra, parancsra támogatnak, hanem saját kútfejükből döntenek a támogatottakról. Hanem hogy miközben cseszegetik azokat a civileket, akik sok esetben a kormány munkáját végzik a kormány helyett, még véletlenül sem fordulhatna elő, hogy ezeket a pofátlan összegeket esetleg rászorulóknak, elesetteknek, betegeknek, szegényeknek, a társadalom perifériáján vegetálóknak, illetve ezeket a rétegeket támogató szervezeteknek juttassák. Nem, a lojális, csorgó nyálú, szervilis szolgáikhoz pumpálják a százmilliókat. Akik közpénzből kampányolnak nem kampányidőszakban, fröcsögnek bele az arcunkba, és igyekeznek minden eszközzel lejáratni másként gondolkodó honfitársaikat.

Most vagy az van, hogy még a hazugságaikat sem képesek normálisan összehangolni, vagy nagyon is előre megfontolt, stratégiai elszólás volt ez is, aminek a lényege: ezt is megtehetjük, ezt sem szégyelljük, azt csináljuk, amit eddig is. Amit csak akarunk. Rogánnak meg van pofája a Soros által pénzelt magyarországi kiképzőtáborokban, az alkotmányos rendet megdönteni akaró, rendőrségi attakot kiprovokáló aktivistákkal riogatni. Ez a Fidesz által saját céljaira szétlopott ország nyomorúsága…

adomany-1