Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A Fidesz által szétlopott ország nyomorúsága

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Biztosan elfelejtettük már, pedig most, hogy a Velencei Bizottság súlyos kifogásokkal terhes véleményt nyilvánított a kormány, nagyszerűségében felülmúlhatatlan civil törvény-javaslatáról, amely véleményt a kormány – közleménye szerint – ívesen leszardos, még inkább aktuálissá vált a kormánypropagandát nyíltan felvállaló igazi álcivilekről beszélni.

Mint tudjuk, a Csizmadia-Bayer-Bencsik-Stefka-Lomniczi&Co. hivatásos békemenetelők hangzatos nevei által fémjelzett CÖF-CÖKA, közhasznúnak csúfolt, kormányseggnyaló szervezet a 100 százalékban állami, azaz közpénzből működő Magyar Villamos Művek (MVM) kifizetési listáján szerepelt tavaly. Egészen konkrétan 508 millió forintot (= több, mint félmilliárd) tehettek zsebre tavaly, amit majd idén fognak elkölteni csupa hasznos dologra. És örüljünk, hogy adót is fizetnek utána, tehát mindenki jól jár, abszolút mindenki.

A kormány válogatott szócsövei igyekeztek elmagyarázni, hogy semmi közük nincs a támogatáshoz, ráadásul nem közpénzről van szó. Lázár János mindenes első körben a parlamentben fejtette ki, hogy milyen jó hír ez, hát legalább nem a szocialisták lopták el, aztán egy óvatlan, csütörtöki kormányinfón engedte az őszinteséget kikönyökölni a száján és bevallotta, hogy természetesen közpénzről van szó.

Azt most hagyjuk is, hogy ennyi állami támogatást a legnagyobb ellenzéki pártok sem kapnak, hogy ez az összeg önmagában fele annyi, mint Soros György alapítványának összes magyarországi költése, de azt viszont ne hagyjuk, hogy a CÖF álcivilezte leghangosabban azokat, akiknek a vegzálását, sorosügynöközését a drága jó állampárt zászlajára tűzte.

A 444 vette észre, hogy az össze-vissza kommunikálás után a lakájmédia, annak is az Origo nevű pöcegödre utasításba kaphatta, hogy fasza lenne jó színben feltüntetni az MVM-et, amely természetesen kizárólag jó ügyeket támogat. El is készült egy alákérdezős hányinger-interjú Dr. Bentzik Rékával, a Magyar Villamos Művek Kommunikációs és Külügyi Kapcsolatok igazgatójával, akiben nem tudom kinek a mijét kell tisztelnünk nekünk így testületileg (de, tudom), és aki külön kihangsúlyozta, hogy a rengeteg sok nemes célt ők minden esetben saját forrásból – a piacról származó bevételeikből – fedezik. Aztán tovább csacsogott, és enyhén elszólta magát (kimásoltam, hátha eltüntetik közben):

mvm

Az nyilván nem szorul külön magyarázatra, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a Rogán által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozik. Az külön pikáns, hogy a nyilatkozó úrhölgyről még 2015-ben írta meg az időközben megsemmisített Népszabadság, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezérigazgatójának, Szivek Norbertnek a menyasszonya. Arról a Szivek Norbertől beszélünk nem mellesleg, akit Orbán kincstárnokaként jegyeznek (a pénztárnok az Lölö), és akinek cége 300 milliót keresett az ellopott magánnyugdíjvagyonon. A történet pedig úgy lesz kerek, hogy az MNV gyakorolja a tulajdonosi jogokat az MVM fölött. Nem fontos, csak megjegyeztem. Ha azóta nem történt valami égbekiáltó, akkor a sikeres fiatalok egymás hites házastársai lettek, és nagyon szép példája ez is a meritokrácián alapuló karrierlehetőségek széles tárházának.

Visszatérve: Bentzik Réka, aki havonta 2,4 milliós fizetésért + 20% teljesítményösztönzőért (bármit is jelentsen ez) gályázik az MVM-nél, elkotyogta tehát a nyilvánvalót, de meglepődnék, ha lerúgnák az ő formás fejét ezért a kis botlásért. Mindenesetre, legalább hivatalosan is tudni lehet, hogy Rogánék tudtával és jóváhagyásával folyik a közpénz olyan helyekre, ahol az megtérül.

Igen, persze hogy tudtuk, csak nem sejtettük. Igen, csupáncsak ennyi történt: a sorok között beismerték, hogy kormányzati megrendelésre lopatják el a közöst. Miközben a külföldi finanszírozású ügynök- és álcivilnek bélyegzett szervezetek átláthatóságáért üvöltenek (akik nem mellesleg nem kapnak egy vas közpénzt sem) és úgy tesznek, mintha ezek a gaz sorosisták valami illegálisat, törvénytelent művelnének.

És igen, miközben az adófizető polgárok rezsicsökkentett energiaszámláik befizetésével az ilyen üstökösként karriert befutó (még emlékszünk a kétmilliós pofátlan luxusbaloldali fizetésekről szóló mantrára?) Bentzik Rékák fizetését összedobják, jut a CÖF-nek is bőven. Rogánék parancsára.

És ebben sem az a hír elsősorban, hogy egységesen hazudtak már megint, amikor azt állították, hogy dehogy kormányzati nyomásra, parancsra támogatnak, hanem saját kútfejükből döntenek a támogatottakról. Hanem hogy miközben cseszegetik azokat a civileket, akik sok esetben a kormány munkáját végzik a kormány helyett, még véletlenül sem fordulhatna elő, hogy ezeket a pofátlan összegeket esetleg rászorulóknak, elesetteknek, betegeknek, szegényeknek, a társadalom perifériáján vegetálóknak, illetve ezeket a rétegeket támogató szervezeteknek juttassák. Nem, a lojális, csorgó nyálú, szervilis szolgáikhoz pumpálják a százmilliókat. Akik közpénzből kampányolnak nem kampányidőszakban, fröcsögnek bele az arcunkba, és igyekeznek minden eszközzel lejáratni másként gondolkodó honfitársaikat.

Most vagy az van, hogy még a hazugságaikat sem képesek normálisan összehangolni, vagy nagyon is előre megfontolt, stratégiai elszólás volt ez is, aminek a lényege: ezt is megtehetjük, ezt sem szégyelljük, azt csináljuk, amit eddig is. Amit csak akarunk. Rogánnak meg van pofája a Soros által pénzelt magyarországi kiképzőtáborokban, az alkotmányos rendet megdönteni akaró, rendőrségi attakot kiprovokáló aktivistákkal riogatni. Ez a Fidesz által saját céljaira szétlopott ország nyomorúsága…

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.