Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon mégis mire számított a felcsúti híresség?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom, hogy a miniszterelnök úr sokkhatás alá került, és lehet, hogy úgy is maradt.  Persze, meg lehet nyugodni: nem annyira durva a helyzet, hogy a reggeli áhítatba ne fért volna bele egy pálinka-szalonna szagot árasztó tömény sorosozás, de erről most nem lesz szó, mert tegnap pepitában ugyanezt már Lázár is felöklendezte, úgyhogy nem az újdonság erejével törölt képen a felismerés.

Miszerint Soros György hadat üzent a drágajó magyar kormánynak. Senkinek ne férjen hozzá kétsége – szavalja a rekedt személyiségzavar -, hogy a patásördög a vagyonából finanszírozott maffiaszerű NGO-hálózatával, sok ezer politikai alkalmazottal ássa alá a makulátlan Orbán-kormányt. Ráadásul hitelt is ad majd az EU-nak migránsok betelepítéséhez. Igaz, hogy ezt még soha semmilyen bizonyítékkal nem sikerült alátámasztania, de a mantra nem azért mantra, hogy konkrétumokkal operáljon.

Mivel az összes hócipőm tele van a Soros-szállal, meg ezzel az egész kormányzati stratégiával, amelynek értelmében a kiskorúsított országlakókat ráadásul szellemi fogyatékosnak is kell nézni egyidejűleg, beszéljünk egy kicsit erről a tegnap este kiprovokált sokkhatásról. Amelynek kútfeje az indokolatlanul körülrajongott, a legmagasabb világi hely leghatalmasabb embere, a kőgazdag, magát a szegények megmentőjének definiáló Donald Trump nevű pojáca. Aki eddigi, botrányokkal kikövezett államelnöki mandátuma első hónapjainak megkoronázásaképen kiléptette az Egyesült Államokat a 2015 decemberében aláírt párizsi klímaegyezményből, amelyet eddig 147 ország ratifikált. Közöttük Magyarország is.

Ha egészségesen lebutított, fanatikus Orbán rajongó lennék, akkor most megint legalábbis kettéhasadna a tudatom, hogy ugyanbiza mit akart mondani az én bálványom azzal, hogy sokkos állapotban leledzik ő. Meg azzal, hogy

Magyarországon közmegegyezés van abban, hogy a klímaváltozás valóság, veszélyes dolog, és mivel globális természetű, ezért a vele szembeni fellépés is globális szintű cselekvést igényel. Donald Trump döntése mindezzel ellentétes. Donald Trump elhatározásának következményein még gondolkodni kell.

Egészen meglepő lett volna, ha legalább egyszer valamiféle halvány, a korábbi megnyilatkozásaihoz mérten koherens, következetes megmondás bukott volna ki a legnagyobb magyar fogai kerítésén. De nem. Pedig elég csak a Trump megválasztása körüli magyar kormányzati eufóriára, az illiberális-egyenes beszéd korának felmagasztalására gondolni és arra, hogy az amerikai suttyó már választási kampányában is világossá tette, pont leszarja ő a környezetvédelmet. Legalább egy éve lehet tudni, hogy Trump a globális felmelegedést sima átverésnek tartja, nem véletlenül lengette be jó előre: elnökké választása esetén az Egyesült Államok  kihátrálna a párizsi klímavédelmi egyezményből. Hát betartotta az ígéretét. Ezt írjuk a javára, mert mást nemigen tudunk a javára írni.

Na, most akkor ezek után mekkora sokkhatás érhette Orbán Viktort mégiscsak? Mégis mire számított Felcsút nevezetessége? Minek örült és pattogott, mint kecskeszar a deszkán Trump megválasztásakor, kihez dörgölőzött pincsikutyaként a NATO-csúcson, minek lelkendezik azóta is fáradságot nem ismerve a lakájmédia, hogy mekkora fasza ember ez a magát elitellenesnek hazudó zsírgazdag tahó, ez a viselkedni, késsel-villával enni nem tudó/hajlandó, tőről metszett ősbunkó? Most akkor Orbán Viktor nem tartja rajta a kezét a legmagasabb világi hely ütőerén, nincs tisztában azzal, hogy kivel áll szemben és kinek a végbeléből vigyorgott egy hete önelégült-önkívületi állapotban, mintha a jóisten lábát fogta volna meg? Vagy egyszerűen csak simán hazudik, ahogyan egyébként éjt nappallá téve szokása?

Támpontot a kérdés megválaszolásához maga Orbán nyújtott péntek reggeli igehirdetésében, amelyben így magasztalta Trumpot:

„… egy tőről metszett, ízig-vérig amerikai ember, aki nem az európai hagyományos királyi udvari kultúrák hagyományait folytató európai elitből és iskoláiból érkezik, hanem a vállalkozói világ szigorú, hideg, huzatos világából. Egyszerűen és világosan beszél, nem engedi eltéríteni a gondolatait a saját vágányáról”.

Jajó. Akkor haladjunk. Közmegegyezés? Magyarországon? Bármilyen kérdésben? Környezetvédelmi kérdésben? Kivel? Ki között? A környezetvédő civileket (Greenpeace, Ligetvédők) vegzáló, pocskondiázó favágók kormányával, akik egész holdudvarukkal együtt kő- és betontengerek felhúzásából gazdagodnak, miközben esküdt ellenségei a zöldövezeteknek? Akik különadókkal lehetetlenítik el a környezetbarát, megújuló energiatermelést? Akik konkrétan üldözik a szélerőműveket? Akik az energiahatékonyságot célzó (lakóházak hőszigetelése/korszerűsítése) uniós forrásokat eltérítették, hogy ne mondjam, hogy lenyúlták? Akik ráadásul egy orbitális, gigakorrupcióba csomagolt ügylettel atomerőművet erőltetnek a nyakunkba anélkül, hogy a hatékony, környezetvédelmi szempontokat szolgáló alternatív energiatermelésnek esélyt adnának?

Nem, nem mondta senki, hogy az ország energiaszükségletéből kiindulva meg lehetne úszni az atomenergiát, de kurvára nem az országot évtizedekre eladósító, gyanús orosz hitelben gyökerező, homályos üzlet árán, nem úgy, hogy közben szándékosan és tudatosan Európa sereghajtóivá teszitek Magyarországot a zöldenergia támogatása tekintetében. Mert ez rímel a rezsicsökkentés és Paks2 rablómeséjére, ugye.

Ilyen körülmények között szánalmas, hihetetlen nyavalygás a sokkhatással jönni. Nincs itt semmiféle sokkhatás, Viktor, minden hosszú idő óta mindenkinek világos! Sőt, azon sem csodálkoznék, ha pár nap múlva megideologizálnátok, hogy miért van igaza mégis Trumpnak, és – mint annyiszor – elkezdenétek köpködni egy olyan egyezményt, amit korábban aláírtatok.  Szembemenni a mainstreammel, akármilyen elvetemült disznóságról is van szó, mindig bejön az elnyomott mártír státusotokat kétpofára zabáló táborotoknak. Akik már most is dörzsölgetik a butaságtól izzadó, viszkető tenyerüket, hogy micsoda nagy igazsága van ennek a nárcisztikus személyiségzavaros taplónak.

Hátha megérkezik mégiscsak az az exkluzív meghívó a Fehér Házba, nem igaz? Mert akkor már rögtön nem lenne olyan veszélyes dolog a klímaváltozás. Pedig az, és csak apró perverzió ebben az egyenletben, hogy ráadásul nem a 70 éves, milliárdos Donald Trump szívja meg a leginkább, hanem a felnövekvő, vagy meg sem született generációk. És bár kivételesen ma igazat beszéltél a száddal egy mondat erejéig, Viktor, azt nem tudom nem észrevenni, hogy megint prédikálsz bele a vakvilágba, miközben a szavaid és a tetteid között nulla összefüggést vélek felfedezni.

Ez pedig azért is baj, mert Trump elhatározásával kapcsolatban nem udvariaskodni és gondolkodni kell. Itt már rég nincs min gondolkodni. Akkor sem, ha a nagyon okosok már most tudják, hogy az Egyesült Államokkal, vagy nélkülük a klímaváltozás következményei elkerülhetetlenek, úgyhogy kár ostorozni ezt a drágajó embert. Akkor pont ezért. Nem gondolkodni kell, hanem még komolyabban venni a vállalásainkat és sokkolódás helyett következetesen tenni a globális felmelegedés brutális hatásai ellen. Amelyek baromira nem Trumpot, de még csak nem is Sorost fogják érinteni, hanem a te megszületett és még meg nem született unokáidat.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.