Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyire hülye vagy és engem is ennyire hülyének nézel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Összeolvastam a mai nap híreit (egyetlen nap híreit, ez fontos!), és ha nem szégyellném, meg lenne értelme és haszna neki, a fejemet verném a falba, hogy mivé lett ez a békésen tűrő ország, hogy a hívek és trollok elszánt seregei minő lelkes vehemenciával védik a bálványaikat és öklendezik vissza szóról szóra a jól betanult szólamokat. Mindeközben:

– Mészáros Lőrinc félanalfabéta disznószerelő éppen a Roszatom partnercégébe vásárolja be magát, hogy megkerülhetetlen tényezővé váljon az új paksi atomerőműblokkok építésében. Amint ez összejön, mindenki biztos lehet abban, hogy a 100 milliárdos zsírosodás aprópénz ahhoz képest, amit akkor hasítani fog az üzleten. Az évszázad üzletén, amelynek hatszáz évre titkosított költségvetését nem ismerhetjük meg, pedig mi fogjuk fizetni.

– Polt Péter főelsikáló művész úr frissdiplomás lánya a véletleneknek köszönhetően Matolcsy Rómeó MNB-jének jogi osztályán talált melót, 400-600 ezret vihet haza havonta. Polt anyu is ott dolgozik éjt nappallá téve. Személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatóként havi bruttó közel 5 millió forintot keres.

Lázár János mindeközben senkinek a pofátlan geci gazdagodásával nem foglalkozik, még a sajátjára sincs ideje. 4 és fél millió munkavállalót szembehányva mondja bele a sajtó és az érintett alattvalók pofájába: ennyi ember sorsát végképp nem követi nyomon, Polték lányának munkahelyével kapcsolatban semmiféle összeférhetetlenség nem merül fel,

mert ilyen alapon minden munkahely összeférhetetlen lenne, hiszen az egész országban az ügyészség nyomoz. 

A sajtó munkatársai valamiért továbbra is asszisztálnak ahhoz, hogy a kormány mindenese hétről-hétre beleszarik a szájukba. Miközben a Fidesz prominensei lakossági fórumokon uszítják a híveiket a nem kormánybarát média ellen és nem hajlandóak szóba állni, leráznak, pofátlanul elsunnyognak az adót fizetőket jogosan érdeklő kérdések elől. Hogy még jobb legyen: Schmidtmari Figyelő című propagandakiadványánál újságírók elektronikus levelezését törik fel.

Mindeközben egész életüket a gyerekeknek szentelő nyugdíjas gondozókat basznak ki az utcára a fóti Károlyi-kastélyban kialakított szolgálati lakásukból, mert bár életük végéig ott lakhatnának érvényes szerződésük értelmében, valamelyik sunnyogó oligarcha már feni a fogát az ingatlanra.

Közben az Orbán-dinasztia cégei rejtett állami megrendeléseken keresztül gyarapodnak, idősebb párttitkár elvtárs Orbán Győző méltóságos úr Gánt mellett újabb bányát nyit, Hahóton lassan versenytárs nélkül termelhet ki tőzeget. De mert mindez nem elég, a kibaszottul tehetséges Orbán família szállítja a követ a Nemzeti Lovarda felújításához is, amit nyilván kizárólag a Mészáros stróman családi cége és egy Tiborcz nemzeti vejhez közeli cég képes felújítani, mint ahogy a 8-as út építéséhez is csak az Orbán nevű családi maffia szegélykövei és betonelemei megfelelőek.

És miközben rothadó szar és zsír úszik a tiszai strandokon, Szijjártó Péter diplomáciai vakondtúrás 20 millió eurós támogatás ajánlott fel a véreskezű Duterte Fülöp-szigeteki kormányának a Manila-öböl és a Laguna-tó megtisztítására (!).

És jön a cizellált fideszes szavazó, és miután leírod neki, hogy hőn szeretett pártjának és kormányának lassan 30 éve a közéletben pöffeszkedő illusztris képet viselő nagypályás gazemberei minden felelősséget elhárítanak, ami a köz vagyonának magánvagyonná konvertálását illeti és életvezetési tanácsokat adnak ahhoz, hogy miként kell értékelni azt a sok nagyszerű jótéteményt, amit ez a kormány az alattvalókért cselekedett, és belehányja az éterbe:

fidesz-szavazo

És tökmindegy, hogy László, vagy Orbán, vagy Erzsibiri,  vagy Ágoston, vagy Béla, vagy Eufrozina vagy Töhötöm. Neki mindegy, hogy miről van szó, hogy miket nyomsz bele az okos arcába, neki mindegy, hogy éppen a hányadik bőrt húzzák le róla, vagy a gyerekéről, vagy a meg nem született unokájáról, neki kutya kötelessége kreténnek lenni, és egy véleményportálon számon kérni, hogy miért nem viselkedik politikai pártként és miért nem tereget naponta a haza jólétét és biztonságát szavatoló megoldásokat. Ergo miért nem azon dolgozik, amin egyébként és konkrétan annak a kormánynak kellene dolgoznia, amelyet ezért fizet ő, a nagyon okos László, a büszke fideszes szavazó.

Aki – lássuk be – nem az abszolút fapados, menthetetlen troll, hanem elvileg van neki agya, azaz szellemi muníciója ahhoz, hogy gondolkodásra adja a fejét. Ehelyett Némethszilárd szintjén öklendezi a mantrát. Akkor is, ha köze van a témához, akkor is, ha nincs. Kövér László – Mészáros strómantól és önmagától is elhatárolódó – önfelmentő sápítozásáról neki az idegen pénzen idegen érdekekért harcoló lobbitársaságok (értsd: Helsinki, Transparency, TASZ és társaik) jutnak eszébe és nehezményezi a civil jelzőt. Az nem fáj az okos fejének, hogy a CÖF állami pénzből félmilliárdokat hasít arra, hogy a hozzá hasonlókat egyenpropagandával hergelje, és ráadásul az is ráfér a pofájára, hogy kiakassza a civil táblát.

Nem az fáj neki, a cizellált fideszes szavazónak, hogy az országa miniszterelnöke és holdudvara számára a politikai szerepvállalás kizárólag a közös vagyon megcsapolásának igyekezetét jelenti, hogy akinek tudomása van bűncselekmény elkövetéséről, tegyen feljelentést című néphülyítésre hivatkozva rabolnak, mindent ami az útjukba akad, hanem az idegen érdekek fájnak neki.

Milyen megoldást vár tőlem a mélyen tisztelt cizella úr, amikor azt sem fogja fel, hogy mi a probléma? Mikor az sem zavarja, hogy a mindenes miniszter úr letolja a gatyáját és a szájába űrít, mondván, hogy magasról leszarja 4,5 millió munkavállaló sorsát és nem foglalkozik a minden pozíciót elfoglaló, csillapíthatatlan étvágyú fideszes bagázs arcpirító zsírosodásával? Megteheti, hát hiszen a kiskorú gyerekének több tízmilliós ingatlan van a nevén, mi a probléma? Belefulladunk a saját mocskunkba, idős emberek kerülnek az utcára, miközben az Orbán família talicskázza az építőanyagot és a milliárdos állami bizniszeket, és a fideszes szavazó idegen érdekekről mesél nekem? Ennyire hülye vagy és engem is ennyire hülyének nézel? Ennyi az önbecsülésed? Elfogadtad, hogy lúzer vagy és én garantáljam a te jólétedet és biztonságodat, öcsém?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.