Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát kösz, te szoptató nők védőszentje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kövér László – aki példaképem nekem az anyaságban, mindjárt Németh Szilárd mellett – nyugdíjastalálkozókra jár haknizni, merthogy jön a választás és meg kell győzni a népet, hogy csak a Fidesz. A nyugdíjas része a dolognak nem szándékos, hanem így alakul a szavazói bázisuk. Egyre idősebb, egyre vallásosabb, egyre vidékibb és egyre iskolázatlanabb. Alapvetően nincs egyikkel sem baj, már amennyiben a társadalom egyéb szereplői is képviseltetnék magukat, de nem. Mindegy, ez nem az én bajom, hanem a Fideszé.

Kövér mesélt mindenféléről, aztán válaszolt az írásban benyújtott kérdésekre. Úgy tűnik, még az elszánt (aki nem az, ugyan miért akarná élőben is látni a portást?) hívek között is van renitens, mert valaki rákérdezett Mészáros Lölö fantasztikus gazdagodására. Erre azt bírta válaszolni Orbán Viktor harcostársa, hogy az – mármint az ilyen abnormális gazdagodások, a rokon-szomszéd-pereputty milliárdos pályázatgyőztesek varázslatos szerencséje – nem az ő felelőssége és amúgy sem mindig ők lesznek hatalmon és ha majd ez bekövetkezik, mármint amikor megbuknak, akkor majd az utánuk jövő kormány kivizsgálja.

Hát kösz, te szoptató nők védőszentje! Máris sokkal jobb mindenkinek. Biztosan ezzel nyugtatja magát mindenki, aki évtizedek óta közpénzből éldegél átlag fölötti színvonalon, átlag alatti teljesítménnyel. És ebben az a tragikus, hogy Kövér és társai az uralkodásban, fosztogatásban és pofátlanságban kölcsönhatásban állnak a nem túl művelt, nem éppen fiatal és nem is feltűnően okos szavazóikkal.

Konkrétan azt gondolják és azt sugallják, hogy mindenki ilyen, az egész ország könnyen becsapható és fanatizálható. Közben meg nem, bár tudom, hogy nagyon sokszor elhangzik kommentekben, beszélgetésekben, hogy de, pont ilyen hülyék vagyunk, pont ezt választottuk és pont ezt érdemeljük.

Szerintem meg a többség nem ilyen hülye. A látszat ellenére sem. Változni fognak a dolgok és Kövérnek – mindenki másnak is, Ádertől Farkas Flóriánig – rá kell egyszer jönnie, hogy nem lehet mindig mindent megúszni.

Az van, drága Kövér László a nemzeti gyűlölködésben, hogy de, a te felelősséged is minden, ami ebben az országban történik. És az a rossz hírem, hogy nem a következő (reményeitek szerint MSZP váltópárt, ha mindenképpen buknotok kell egyszer) fogja elkenni a szart a kölcsönösség jegyében, ahogy az lenni szokott. Rá fog jönni a társadalom (tudom, mikor, nincs annyi idő. Nekem sincs, de ez van), hogy megválaszthatunk mi akárkit kormányra, az lényegében tök mindegy.

Nem a kormánypárt neve, még csak nem is a politikai irányultsága az igazán fontos az átlag polgárok szempontjából. Hanem. Egyrészt a kormányt és az ellenzéket alkotók emberi minősége, másrészt – és ez a fontosabb – a társadalmi kontroll. Ami most tökéletesen hiányzik. Egyszerűen ebben az országban soha nem volt valódi demokrácia. Az ebbe az irányba ható kezdeményeket a Fidesz gondosan eltiporta.

Kövér és társai abban bíznak, hogy ez örökre így marad, mert az ő egyéni érdekeik ezt kívánják. Márpedig nem fog így maradni és amikor elkövetkezik a változás, akkor nem úszhatja meg senki az eddigi működését.

A saját fejünkben, a társadalom működésében kell rendet rakni. Meg kell erősíteni a civileket, a civil szervezeteket, a civil kurázsit. Megfelelő szakmai és társadalmi ellenőrzőrendszereket kell kiépíteni. Mégpedig azért, hogy soha többé ne lehessen teljhatalma egyetlen egy pártnak, kormánynak sem. Hogy amikor egy kormány a saját polgárai ellen fordul, akkor seggbe lehessen rúgni még idejében.

És hogy ne mondhassa soha, egyetlen egy Kövér László sem, hogy nem az ő felelőssége a korrupció, az ország kirablása. Mert de. Az ő felelőssége. Az meg a mi felelősségünk, hogy többé ilyen nyomoroncokat ne engedjünk a kormány közelébe sem és hogy idejében fejbe verjük, aki közpénzből élve azt meri mondani bármire, hogy nem az ő felelőssége.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.