Május 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincsenek ellenségek, nincs összeesküvés, nincs chemtrail, nincs nemzetközi ármánykodás, nincs háború

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Első felindulásomban azt gondoltam, hogy feladatom nekem Németh Szilárd tegnapi, vagy Kósa Lajos ma reggeli közpénzmédiás sorosozását előrángatni és pellengérre állítani a tegnapi többezres fővárosi megmozdulás kapcsán. Nem feladatom, és azt hiszem, ha valami értelmeset tehetünk, akkor az az, hogy elengedjük a fülünk mellett ezeket a repetitív üzemmódba helyezett, ősbunkó csatakiáltásokat, amit kínjukban és keservükben megállás nélkül szajkóznak elvtársaink az álkereszténységben.

Ehelyett egy nagyon fontos gondolatra hívnám fel a figyelmet, amely a tegnapi – Európa, a civilek, a CEU és a szabad média melletti – tüntetésen elhangzott. Miközben a Fidesz-KDNP teli szájjal Soros-ügynöközik, és meggyőződése, hogy a kormánypárt kizárólagos feladata elhitetni az ország lakóival, hogy egy közel 90 éves spekuláns irányítja az egész világot és kiemelten a Magyarország elleni összeesküvés-alapú akciókat, a tegnapi felvonulás talán legerősebb beszédét a KDNP-ből a CEU ügy miatt távozott (erről ITT írtunk) Lukácsi Katalin mondta. A szétcincálásra sem érdemes zombiretorika ízlelgetése helyett néhány gondolati ívet emelnék ki ebből a beszédből. Pedig akár a teljes szöveget is kiemelhetném.

Lukácsi Katalin vagyok, kereszténydemokrata polgár. Pár hete onnan ismerhettek, ismerhettetek meg engem, hogy kiléptem a Kereszténydemokrata Néppártból. Nem hirtelen felindulásból döntöttem így, több lépcső vezetett ide. Elsőként, ahogy volt pártom és a kormány szembehelyezkedett Ferenc pápával és ahogy megnyilatkozott menekültügyben. Aztán amiért beszántották a Népszabadságot. Az utolsó csepp a CEU elleni törvény volt. Vállalom a felelősséget, nem gondolom, hogy jelenlétem felmentene. Remélem, hogy bátorítás mások számára. Szeretem a hazánkat, azért beszélek.

Akik a polgári értékrend és a kereszténydemokrata politika miatt támogatták a Fideszt és a KDNP-t, azok, ha elveikhez hűek, pártjaikhoz kell hűtlenekké válniuk. (…) 

Kérdem én, a kereszténydemokrácia nevében Habony Árpád szellemiségét választani Ferenc pápáé helyett? Ez megint meghasonlás!

Önök között, köztetek sokaknak a kereszténydemokrata értékrend nem sokat jelent. De a kormány tevékenysége alapján nem is tudják megállapítani, milyen a kereszténydemokrata politika. Sokkal inkább fest úgy, hogy ez a hatalom tetteiben sem nem keresztényi, sem nem demokrata. Egy csöppnyi kétségünk se legyen, amilyen politikai marketing termék volt a polgári Magyarország, ugyanúgy marketing termékké silányítják a kereszténységet is. (…) 

Hát akkor lehet sorosozni, ügynöközni, köpködni, de óvatosan kellene ezt tenni még a legelvetemültebb rajongóknak és pártkatonáknak is. Ezek itt ugyanis nem pusztán egy papíron, vagy divatból, vagy marketingfogásilag keresztény, jobboldali, konzervatív fiatal politikusnak a szavai, hanem egy olyannak, aki hitből, meggyőződésből csatlakozott a KDNP-hez, mert úgy gondolta, hogy ebben a pártban dolgozva tudja képviselni azokat az elveket, amelyek az ő kereszténydemokrata értékrendjét tükrözik. Pofára kellett esnie.

E helyütt emlékeztetnék mindenkit arra, hogy ájtatosékkal való szakítása után, egy gyalázatos interjúban Semjén azonnal sietett megjegyezni, fingja nincs arról, hogy ki a hölgy és a KDNP-ben egyébként sem „Soros-bérencezték” a pápát. Mert mindenki hülye, aki nem velünk van, sőt, hazudik, ezért azt is letagadjuk, hogy ismerjük. Akkor is, ha a pártunk alapítványának projektmenedzsere volt.

Nos, Lukácsi Katalin már akkor is, és tegnap a színpadon újrá világossá tette, vállalja a felelősséget azért, amihez a nevét adta és nem keresi a felmentést. Józan önkritikával néz szembe azzal, hogy az, ami számára elvi-hitbéli kérdés, abból a Fidesz-KDNP olcsó politikai terméket gyártott, akárcsak a polgári Magyarország eszméjéből. Nincs mögötte tartalom, csalás és ámítás az egész. Ezt nem én mondom, a balliberális hazaáruló, hanem egy olyan ember, akinek a szájából jó lenne komolyan venni. Ahelyett, hogy őt is valamelyik félanalfabéta zsigerből lesorosbérencezze a pártutasítás szerint.

Mert akik a polgári értékrend és a kereszténydemokrata politika miatt támogatták a Fideszt és a KDNP-t, azok, ha elveikhez hűek, pártjaikhoz kell hűtlenekké válniuk. Ez itt a kulcsmondat. Aki a polgári értékrendben hisz, akinek fontosak a konzervatív értékek, annak nem a Fidesz-KDNP a jó választás. A Fidesz-KDNP ezeket a kategóriákat megfosztotta érdemi tartalmuktól, kiüresítette őket, midőn ezekre hivatkozva szegi meg a legalapvetőbb erkölcsi-morális alapvetéseket, amelyek levezethetők a kereszténységből. Ez akkor érvényes persze, ha feltételezzük, hogy a kereszténységet és a polgári értékrendet nem az arrogáns, papíron munkanélküli pojácák, és nem milliárdok fölött diszponáló korrupt gazemberek, hanem a Jézus tanításait követő, azokat egyfajta életvezetési támpontként használó egyszerű emberek testesítik meg.

A Fidesz-KDNP gyűlöletkeltő-mocskolódó-fanatizáló igyekezetében azonban a vallásból politikát csinált, és a szekularizációt telibehányva az egyházat hatalmi törekvéseinek eszközévé degradálta. Miközben kényszeresen erőlteti rá saját eszelős dogmáit a társadalomra, kidobta a kukába a keresztényég gerincét képező értékeket (szeresd felebarátodat, segíts az elesetteken, ne lopd el a másét, stb.)  és csupán az üres csomagolást mutogatja álszent pofával. Ezzel tulajdonképpen a másik oldalon is elérte, hogy a hitbéli, vallásos, keresztény értékek pejoratív kategóriává silányuljanak. Hát milyen keresztény az, aki teli pofával buzizik, kecskebaszó terroristaként bélyegez meg embercsoportokat, a sötét bőr, a szakadt ruha alapján mond ítéletet mások fölött? A kereszténydemokrata értékrend nem a pénztárnál sorban állást jelenti, nem a hívek butítását és szándékos félrevezetését jelenti, és végképp nem azt, hogy a saját kényszerképzeteinket kötelezően rá akarjuk erőltetni másokra.

Nyilván az emberséghez nem szükséges vallásos máz és semmilyen ideológiai alapvetés, de arról a kirakatkereszténységről, amivel a Fidesz-KDNP házal, egyértelműen megállapítható, hogy pusztán egy szánalmas, torz, hamis álca, amit jóérzésű emberek megtévesztésére használnak. Lukácsi Katalin kereszténydemokrata polgárt a Fidesz-KDNP több ízben elárulta. Hiszem, hogy ebben az országban nem ő az egyetlen igazi kereszténydemokrata. Nekik kellene most a lelkiismeretükre (és Lukácsi Katalinra) hallgatniuk és befejezniük az önáltatást. Az ugyanis bárkivel előfordul, hogy a bizalmát eljátsszák azok, akikben hitt. Ezt belátni nem szégyen, frusztrált ökölrázás helyett irányt lehet váltani és ki lehet javítani, amit elbaltáztunk.

Ekkor rájövünk majd arra is, hogy nincs Soros, nincsenek ellenségek, nincs összeesküvés, nincs chemtrail, nincs nemzetközi ármánykodás, nincs háború, hanem egyenrangú emberek vannak, akiket egy kormánynak csúfolt szerveződés válogatott eszközökkel egymás ellen uszít évek óta. És ahogy nem bűn kereszténydemokratának, úgy nem bűn liberálisnak, jobb-, avagy baloldalinak lenni. Nem szégyen vallásosnak, avagy ateistának, heteroszexuálisank, avagy melegnek lenni. Ennyire egyszerű. Ennyire elképzelhetetlen?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.