Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lázár szerint akkor ezt az országot kizárólag csaló gazemberek lakják?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát akkor nézzük a parlamenti vitakultúrát, az ország állapotának a kormányzati kemény munkában visszatükröződő gyalázatát. Pepitában ugyanazt, amit Bayer Zsolt tegnap érvek ütköztetése címszó alatt produkált egy kávé mellett. Ez annyival súlyosabb, hogy Magyarország parlamentjében Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter süllyedt abba az áthatolhatatlan pöcegödörbe, ahol eddig leginkább Kósa Lajos és Németh Szilárd szokott megnyilvánulni.

A téma a CÖF nevű, senki által meg nem választott, kormánypropagandát nyomó, fogalmatlanok gyülekezetének sikertelenül titkolt, a fél milliárd forintot nyolc millióval (=508 millió) meghaladó támogatása, amelyet a Magyar Villamos Művek állami vállalat vágott hozzá közhasznúékhoz tavaly.

Az MSZP képviselője, Varga László kérdezte erről Lázárt az országnak házában, és az alábbi választ kapta. Szögezzük le: nem ő, hanem mindenki más is, akit felelős polgárként érdekel esetleg, hogy mire szórják a pénzét. Ez itt a mindenhez értő beszédének kvintesszenciája alig 10 másodpercben:

Ez nem volt minden. Őlázársága szerint az MSZP-nek az MVM gazdálkodásával kapcsolatban bármit is kérdezni, merő rosszindulat tekintve, hogy az elmúlt nyolc év alatt a szocialisták sok 10 milliárd forinttal csapolták meg az állami vállalatot. Ehhez képest evolúciós eredmény (!), hogy ma az MVM egy civil szervezetet támogat.

Legalább nem lopják el ezt a pénzt a szocialisták vagy bárki más!”

Hogy ráadásul ezt az összeget a szocialisták pártkasszájából hiányzó pénznek nevezve arrogánskodott és a közvagyonnal valós súlyos visszaélésről tépdeste a száját már csak azért is gyomrot forgató, mert sem az MVM, sem a CÖF vezetője szerint, sem a Fidesz-KDNP katonái szerint egy állami cég pénze nem közpénz. Lázárul tehát: az MVM piaci bevételeiből azt támogat, akit egy piaci cég támogathat.

Egyébként pedig az MSZP-nek nem azt kellene firtatnia, hogy az MVM miért ad pénzt egy, a Soros-birodalomhoz képest jelentéktelen civil mozgalomnak, hanem hogy miért állnak Soros György mögé. Varga László kilátásba helyezte, hogy az MSZP feljelentést tesz az ügyben, hiszen az MVM által nyújtott támogatás piactorzító (a vállalat által osztogatott összeg nagyobb, mint az ellenzéki pártok bármelyikének állami támogatása), de szerencsére Lázárnak erre is volt zsigeri válasza:

az mennyire méltányos, hogy „Soros György a Brüsszelben Magyarország ellen dolgozó munkatársainak több pénzt ad, mint amennyi a magyar állandó képviselet bérezése”.

Sajnos abba nem sok hírérték szorul, hogy Lázár minden, vagy legalább minden második megszólalása a választók kendőzetlenül hülyének nézésébe oltott, felhőtlen beismerő vallomás. Annak a beismerő vallomása, hogy tudjuk, de egyáltalán nem érdekel, mit gondoltok, mire adtatok felhatalmazást. Úgysem tesztek semmit, hát mi azt teszünk, amit akarunk. Nálam eddig a Farkas Flóriánt azért támadják, mert cigány tömény tartalommal felruházott érvelés vezette a nemzet képébe okádás lázári toplistáját. Úgy érzem, ez tegnap megdőlt.

A kormányinfókon hétről hétre előadott cinikus vigyorba csomagolt erkölcsi rothadást bizonyító  megmondások legvadabbikát is sikerült túlszárnyalnia Orbán kommunikációs zsenijének. Csak remélni lehet, hogy ha már Lázárnak is csak ennyire futja, akkor tényleg szar van abban a palacsintában, nem lekvár.

Azt ugye mindenki tudja, hogy 2017-et írunk és a fülkék még 2010-ben robbantak fel a forradalom hevében. Ebben az országban nem csupán szocialista képviselők élnek, és nem csak olyanok, akik a hét éve elmúlt nyolc évben loptak, csaltak, hazudtak.

Hogy lehet az, hogy a Miniszterelnökség cinikus vezetője nem tud megnevezni egyetlen bűneiért felelősségre vont, elszámoltatott, több 10 milliárdot ellopó szocialista háttérembert, de visszamutogat és lopással érvel a lopás mellett?

Hogy lehet az, hogy a paksi bővítésért felelős fideszes tárca nélküli miniszter eskütételén a parlamenti páholyban helyet kaphatott az a Kocsis István (korábbi MVM vezető), akivel szemben jelenleg is büntetőeljárás zajlik hűtlen kezelés miatt, mivel a vád szerint ő és több társa milliárdokkal károsíthatta meg az MVM Zrt.-t?

Kire mutogat Lázár, ha a Fidesz láthatóan tökig össze van fonódva MSZP-s bűnözőgyanús egyénekkel?

Lázár János hány feljelentést tett a tudomására jutott lopási ügyletekkel kapcsolatban, hol tart az ellopott közvagyon visszaszerzésének lázas igyekezete?

Ha az MVM vonatkozásában, a szocialisták lopásaival összefüggésben megáll a közvagyonnal valós súlyos visszaélés vádja, akkor a Fidesz-közeli álcivilek támogatása hogyan értelmezhető piaci viszonyok között azon kívül, hogy sehogy? Az MVM nem piaci cég, hanem állami monopólium.

Ha történetesen nem egy szocialista képviselő, hanem egy közönséges hülyének nézett választópolgár érdeklődne Lázárnál arról, hogy a nem közpénzből támogatott civilek vegzálása közben mit keres félmilliárd állami támogatás a kormánybarát, fogalmatlan, szervilis seggnyalóknál, akkor kire mutogatna?

Akkor Lázár szerint Magyarország az a hely, ahol a közpénzeket így is, úgy is ellopják, és annak örüljön a nép, hogy a Fidesz lopja el, nem a szocialisták? Ez evolúciós eredmény? Ezért kapott a Fidesz kétszer zsinórban korlátlan hatalmat, hogy nyolc év után ez érv lehessen egy vitában? Aki jobban leplezi, hogy lop, annak felmentő körülmény a közös vagyon megcsapolása? Az MSZP lopásai mai napig feljogosítják a Fideszt a lopásra? Érv lehet egy vitában, hogy minden pénz, ami a Fidesz és holdudvara markát üti az azért jó, mert nem mások lopják el? Lázár szerint ezt az országot csak csaló gazemberek lakják?

Hogy kapcsolódik a magyar közpénzeket érintő vitához Soros György magánvagyona? Mit keres egy gondolati egységben a Soros magánvagyonából támogatott alkalmazott és a magyar közpénzből fizetett állami dolgozó?

Azt értem, hogy a CÖF-féle félanalfabéta suttyók szerint az Index állami cég, amelynek közérdekű adatigénylést lehet benyújtani. De ez a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint Soros magánvagyona – amivel Lázárhoz hasonlóan azt csinál, amit az úri kedve diktál – és a közpénz közé egyenlőségjelet lehet tenni, és akkor nem kell megmagyarázni a pénz útját.

Ennél jobban nem tudom a szájába rágni egyetlen lelkes rajongónak sem, hogy megértse és elgondolkodjon rajta, mennyire debilnek nézik ezek a magyarokat. Őt is beleértve. Ideje lenne a választottaktól megkérdezni, hogy ha kedves kormánypártjuk 10 milliárdos csalásokról tud és senkit nem sikerült elszámoltatni, leültetni és egyetlen forintot nem sikerült visszaszerezni, akkor nem lehet, hogy valaki hazudik?

Itt van az elszabotált rendszerváltás minden mocska. 10 másodpercben. És ezért marad következmények nélkül minden ilyen görény megszólalás. Mert a magyarok egy része szerint az a normális, ha nem X lopja meg, hanem Y és jó, hogy nem 10 milliárdot, csak 500 milliót. Ahelyett, hogy kikövetelné magának, hogy az ő pénzét senki ne lophassa el. Semmilyen jogcímen.

Különben természetesen dehogy lopták el. Ilyesmikre költötték, a haza és a nemzet érdekében:

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.