Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez Orbán Magyarországa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Országimázs, a nap híre, a hét videója, a nemzet szégyene, a minden nap van lejjebb, de még mindig nem unjuk, hogy köpködnek bele az arcunkba örökérvényű sláger dallamára:

Nem hiszem, hogy létezik intrenetfogyasztó, élő ember széles e hazában, aki ma ne futott volna bele ebbe a videóba. Ilyen gusztustalanul szomorú három és fél percet ritkán lát az ember, pedig gusztustalanságból mifelénk igazán nincs hiány. A fenti propagandafilmet az ország legnéptelenebb, térképen sem jelölt településén forgatta a miniszterek elnökének bármilyen aljasságra képes stábja.

Nagygécen járt a Volkswagen típusú, miniszterelnöki közpénzmikrobusz és díszes kísérete, ahol összesen hatan élnek. Nincs se gáz, se vasút, se busz. De ahol Bayer Zsolt ötletére épült emlékpark 562 millió forint uniós támogatásból.

Ahol egyetlen templom és négy temető árulkodik arról, hogy itt valaha emberek éltek, de ahol ma már nem születnek emberek. Ez az állapot a Szamos öröksége, amely 1970. május 13-án megpróbálta elmosni Nagygécet a Föld színéről. Itt lakik Bözsi néni, akinek határmenti magányát (valószínűleg egy jó kis nemzetbiztonsági átvilágítást követően) törte derékba az ország első embere. Csak úgy spontánul, ahogy szokta. Gyűrötten, ahogy menő, modern Mátyás királyként, a legvállalhatatlanabb téeszelnöknek álcázva.

Csúcs Imrénét, Bözsi nénit Orbán Viktor előtt már mások is meglátogatták, igaz, télvíz idején, január derekán, és az is igaz, hogy nem propaganda célokból. Idézet következik a fent linkelt riportból:

(…) egyedül lakik itt a semmi és minden peremén. Csak kanyargó út jelzi, az árok mellett földben szunnyadó házalapok, hol húzódtak egykor a falu házai. Bözsi nénié magányosan áll. A ház konyhájában ül összetett kézzel, és csak azért van melegebb odabent, mint odakint, mert a falak között legalább nem fúj a szél. (…) Megszokta már, hogy télen csak egy szobát fűt fel, azt, amelyikben alszik, azt is estére. Ujjai hozzászoktak a fagyhoz, hőséghez, a háta meg a fizikai munkához. Hetvennyolc évesen új vállalkozásba fogott: uborkát termeszt. Ezer méterre kilépett zöldséggel megbirkózik még a szárnyas jószágok mellett. (…) Bözsi néni nem szívesen áll szóba idegenekkel. Legutóbb is, amikor tíz éve írt róla valamilyen újság, kisvártatva megjelent nála három alak: megverték, megkötözték, majd csalódottan sorsára hagyták, miután látták, nincsen itten semmiféle gazdagság, csak a csönd. 

Akkor rakjuk össze a kockákat. Amelyekből egyébként több száz oldalas szociológiai tanulmányra is futná, és talán még mindig maradna mondanivaló. Arról eddig is pontos képem volt, hogy mennyire lenézi az alattvalóit ez a súlyosan frusztrált ember. Ám ha van gyomorforgató, tapintatlan, lájkvadász görény megnyilvánulása ennek a zsírosra hízott, korrupt miniszterelnöknek (igen, van neki nem kevés), ha van megalázó, nézhetetlenül kellemetlen jelenet, amibe kívülállóként is beleborzong az ember, akkor ez az.

Nyilván nem azoknak kínos, akik összefércelték, akik bármit összefércelnek, hanem mindenki másnak, akiből a jóérzés még nem veszett ki nyomtalanul. Ez Magyarország három és fél percben. A nagyember unott pofával, látványosan leszarva Bözsi néni összkomfortos nyomorúságát (nem, nem egészen mélyszegénység ez), a propagandavideó kedvéért végigfeszengi azt a húsz percet, amiből utána össze lehet vagdosni egy hatásvadász, néphülyítő internetes tartalmat. Amin lehetőleg nem krákog, nem a zsebében matat, nem csapdos a nyelvével és nem piszkálja az orrát megvetően.

Közben látványosan megfeszül, hogy úgy tűnjön: érdekli az idős hölgy lelkesedése, és a négy éve eltett uborkája. Pedig. És még az eső is csepereg, fasznak kellett idejönni a világ végére – gondolja magában, miközben Bözsi néninek minden bizonnyal élete csúcspontja ez a fél óra.

nagygec2

Ez az az ország, ahol Bözsi néni vécéje és zuhanyfülkéje többet ér, mint az egész háza (neki van legalább), miközben Mészáros Lőrinc típusú sötét barmok egy év alatt 100 milliárd forinttal gazdagodnak a köz kárára. Ez az az ország, ahol a Bözsi nénik hálálkodnak az 1,6%-os nyugdíjemelésért (néhány száz forint), meg a karácsonyi alamizsna-utalványért, miközben spontán gyurcsányozásban törnek ki az elmúlt nyolc év után elmúlt hét évvel. Ja, ez itt az, ahol Bözsi néni 10 ezer forintos utalványát 10 millió évvel kell beszorozni, hogy megkapjuk Mészáros Lölö egy éves vagyongyarapodását.

És annyira nem futja a kicsinyes, szarrágó tempójából, hogy kijavítsa a hölgyet: igaz, hogy Gyurcsány a patás ördög, de kivételesen nem ő vette el a 13. havi nyugdíjat, ellenben Orbán Viktornak hívják azt a szélhámost, aki 14. havi nyugdíjat is ígért már sok minden más mellett. A 13. havi nyugdíj a Bajnai-féle válságkezelő célzatú megszorítások idején szűnt meg, igaz, hogy akkor került be a rendszerbe a nyugdíjprémium is, amely most lehetővé teszi a disznók látványától felcsillanó szemű, nőügyekkel nem foglalkozó személyiségzavarnak, hogy választások előtt kiszórjon egy szép kis – voksolásra motiváló – summát. A Bözsi néniknek.

Tudom, hogy sokaknak ökölbe szorult ma a kezük ettől a minden kritikán aluli szerepléstől (év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint), ettől az arcpirító egyes szám, első személytől, amellyel adóforintok szétszórásáról elmélkedik az istenkirály, de talán Bözsi néni demokrácia igényén is (választáskor mindig emelnek egy kicsit a nyugdíjakon, ergo arra kell szavazni, aki a nyugdíjakat emeli). Én mégis szánom Bözsi nénit, és nem gondolom, hogy őt kellene köpködni. Még akkor sem, ha nem érti, hogy valami olyasmiért hálálkodik, ami jár neki. Még akkor sem, ha nem érti, egyáltalán nem Orbán kegyéből emelkedik az ő nyugdíja, hanem mert ezt törvény szavatolja. Nem lehetőség ez a félistennek, hanem kutya kötelesség. Nem a 720 ezres spórolt konyhapénzéből adja, hanem a közösből.

Valahol tényleg sajnálom ezt az idős hölgyet és szívből megvetem ezt a politikából élősködő, szélhámos gazembert, aki semennyire nem titkolja, hogy mennyire megveti és lenézi a saját szavazóit. A többiek rég nem léteznek számára. Szégyellem, hogy elkészülhetett ez a videó még akkor is, ha tökéletesen visszaadja a magyar rögvalóságot.

Sértő ez mindenkire nézve, mégis pontosan ez Orbán Magyarországa. Ahol a demokráciát abban mérik, hogy ki emeli mennyivel a nyugdíjakat. Ahol egyszerű, az átlagnál semmivel nem butább, de mindentől távol élő, összefüggéseket nem értő Bözsi néniket tart a propaganda fogságában egy elvetemült kormány. Akik minden este azt és csak azt látják a tévében, amit eléjük okád a közpénzmédia. Akik megszokták, hogy csak az egyik szobát fűtik, és annak is örülnek, hogy bent melegebb van, mint kint.

Ez Orbán Magyarországa. Ahol a 100 milliárdos holdudvar és a tájékozatlan, fillérekért megvásárolható, félrevezetett Bözsi nénik között nincs semmi. Ahol a jóságos vezér lehajol a legkiszolgáltatottabbakhoz, unott pofával meghallgatja őket, majd undorodva visszaül a milliós kisbuszába és ezrek könnyeznek nyálcsorgatva a Facebookon, hogy micsoda hatalmas karakter a miniszterelnök úr.

Amúgy a disznók valóban okos állatok. Csak remélni tudom, hogy nem Mészáros mangalicatelepéről szállították át őket a felvétel kedvéért.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.