Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Háborúban nincsenek ártatlan áldozatok. Mindenkire fröccsen a szarból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután reggeli posztunkban röviden összefoglaltuk a kormány Európai Unióval játszott undorító kettős játékénak történetét (igen, Magyarország még mindig a klub tagjaként viselkedik úgy, mintha semmi köze nem lenne a klub szabályaihoz), nem bonyolódnék különösebben részletekbe. Amelyekből egyetlen dolog biztosan következik: szélhámos mestertrollok vezetik ezt az országot.

Röviden: a magyar kormány az uniós jogszabályok ellenében, tudatosan és előre megfontoltan hozott egy törvényt, amely szerint tranzitzónába zárjuk a menedékkérőket (ugyan nem tudjuk, hogy illegális bevándorlók-e, vagy sem, de a biztonság kedvéért így címkézzük fel őket). Hogy a bezárás mellett bevallottan éheztetjük is őket? Igen. Na, és?

Az Európai Bizottság a több ponton jogsértő törvény tudomásul vétele nyomán nem indított azonnal kötelezettségszegési eljárást (jogában állt volna), hanem tárgyalást kezdeményezett Orbánékkal. Pintér és Trócsányi készségesen felajánlották együttműködésüket, felállt a munkapcsoport, majd a tárgyalás másnapján Rogán közölte: az akció eredménytelen volt, a kormány nem hajlandó változtatni a szabályokon, jöjjön, aminek jönnie kell. A részletekről ITT bővebben tájékozódhat, akit érdekel.

Biztosan mindenki emlékszik, hogyan mászott pártcsaládja tenyerébe a Fidesz EP-csoportja és hogyan ígérgetett fűt-fát az Orbán nevű Viktor a minap, midőn nyilvános ejnyebejnyével illették őfenségét az Európai Parlament plenáris ülésén. És tegyük hozzá Rogán Antal DNS-mintás blöffjét is, hogy kerek legyen a kép. Javaslom, hogy őrizzük meg nyugalmunkat és próbáljunk tisztán, higgadtan és racionálisan gondolkodni.

Orbán Viktor kormánya számára – amely saját bevallása szerint az Állítsuk meg Brüsszelt csatakiáltásról elhíresült plakátkampánnyal és egy mentálisan lepusztított ország színvonalát alulról súroló nemzeti inzultációval igyekszik bizonyítani európai elköteleződését (és nem röhögték el magukat, vagy de?) – 2018 élet-halál kérdése. A súlyos társadalmi-gazdasági kérdésekről, az emberi ésszel felfoghatatlan gigalopásokról, a folytatólagos és szándékos szabálysértésekről kizárólag háborús körülmények megteremtésével képesek elterelni a figyelmet.

Következésképpen mindent egy lapra tettek fel, és lássuk be: a terv tökéletesen bejött. A folyamatos konfliktus és a futószalagon gyártott démonok/ellenségek – Brüsszel, Soros, migránsok, spekulánsok, karvalytőke, liberálisok, zsidók, háttérhatalom, civilek, Heineken, stb. – a népnemzeti megtévesztés sarokkövei. Ha ezek nincsenek, a hülyemagyar rájönne, hogy a jólét, a szabadság és a béke sokkal fontosabb és kívánatosabb, mint a nem létező ellenségektől megvédő atyuska napi halálhörgése és nemzethalált vizionáló üres dumája.

Ami most történik, az Állítsuk meg Brüsszelt közpénzből finanszírozott uszítás tartalommal való megtöltése. Az Európai Unió előre megfontolt, stratégiai hergeléséről van szó, hogy indítsák már el azt a kurva eljárást, ami utólag igazolja: Brüsszel eltapos, megnyomorít, kényszerít, beleszól, ergo meg kell állítani. Semmit nem bízhatnak a véletlenre, a háborút láthatóvá, tapinthatóvá és kézzelfoghatóvá kell tenni. Az nem megy, hogy leülünk ezekkel a senki által meg nem választott brüsszelitákkal a tárgyalóasztal mellé, és korábban hangoztatott európai elköteleződésünknek eleget téve közelítünk álláspontokat és hozunk döntéseket. Az nem tartja egyben a foltokban-nyomokban kognitív disszonanciában szenvedő szekértábort. Ha nem ropognak a kommunikációs fegyverek, Orbán megszűnik létezni.

Tehát a Fidesz-kormány érdeke az, hogy Brüsszel indítson eljárást, különben értelmét veszti minden erőfeszítés, amit kormányzás helyett arra fordítottak, hogy az ország rettegve gyűlölje a migránsokat. És lehetőleg mindenkit, aki nem Orbán és holdudvara. Ez a Fidesz választási csodafegyvere, ennek a fasiszta pszichózisnak az életben tartása.

Egy olyan kormány, amelynek valóban érdeke a menekültválság kezelése, azt mondta volna: módosítsuk az uniós szabályozást, amely szerintünk rossz és módosításra szorul. Mert az nincs rendben, hogy a menedékkérőket szabadon engedjük, egy részük pedig visszaél ezzel, és felszívódik még mielőtt a menedékkérelmét elbírálnánk.

Egy olyan kormány, amely elkötelezett az uniós tagsága mellett, amely aláírta az ezzel járó egyezményeket, betartja a közös játékszabályokat, akkor is, ha nem ért egyet azokkal, és közben mindent megtesz, hogy álláspontját érvényesítse.

Egy olyan kormány viszont, amely semmiképpen nem akarja alávetni magát ezeknek a játékszabályoknak, van annyira karakán, hogy felmondja a vonatkozó nemzetközi szerződéseket, egyezményeket és azt mondja, hogy nem kér a klubtagságból.

Ez a kormány se nem korrekt, se nem karakán, se nem egyenes. Ez a kormány nagy ívben tesz minden közös szabályra, bomlaszt, provokál, és a közös megoldások keresése helyett különutasként generálja a káoszt, miközben nyilvánvaló hazugságok és blöffölések mellett állítja, hogy az Unió érdekeit védi. Visszaél azzal a nyilvánvaló helyzettel, hogy Magyarország uniós tagságát így sem veszélyezteti semmi. Még a Fidesz néppárti tagságát sem veszélyezteti semmi. Az esetleges uniós kilépést kizárólag a pillanatnyilag még mindig markánsan EU-párti magyarok népszavazhatják meg maguknak. Az elnyúló káosz és zűrzavar megteremtése létkérdés Orbán számára és egyáltalán nem zavarja, hogy minden korábbi ígéretét telibehányja, hogy egy országból hülyét csinál, hogy a balfasz/jóhiszemű/idióta brüsszeli bürokratákat az orruknál fogva vezeti.

És igen, ez az egyik magyarázata ennek az egyébként minden elemében tragikus történetnek. Hogy egy kvázi szerencsejátékos áll az ország élén, aki nem bír veszíteni, és aki minden vesztesnek látszó helyzetből úgy próbál győztesként kijönni, hogy tovább emeli a tétet. (Az remélem, megvan mindenkinek, hogy Szijjártó félig lemondatta az Európai Bizottság első alelnökét, Frans Timmermans-t.)

Megszállottan és egyre nagyobb tétekben fogadva viszi vásárra Magyarország jelenét és jövőjét. Ebben pedig Európa a lehető legjobb partner. A maga lassan eszmélő, nehézkesen reagáló gépezetével, amelynek mindig próbálom mentségére felhozni: szerintem nem számoltak azzal, el sem tudták képzelni, hogy lesz még olyan, hogy valaki illiberális demokráciát és államszocializmust akar építeni az Unió közepén. Hatalmas tévedés volt azt hinni, hogy Európában a demokrácia egységesen megkérdőjelezhetetlen. Azok az eszközök, amelyek civilizált európai kultúremberek között működnek, Orbánnal szemben rendre csődöt mondanak. Nem tegnap óta, évek óta.

Az embertelen, hazug propagandájával szemben nincsenek érvek. Ez maga az agyhalál, ahol nem a véleménykülönbségek felszámolása a cél, nem az, hogy Európa sikerrel szálljon szembe egy olyan válsággal, amelyre nem volt felkészülve, hanem az, hogy egy ember mindenáron, úgy értem MINDENÁRON hatalomban maradjon. Az Unió számára nincs jó megoldás Orbánnal szemben. Pont azért, mert bármiféle szankció őt erősítené a megvezetett, lebutított, sötét ösztönök mentén ökölbeszorult aggyal gyűlölködő hívei szemében (azért nem épül kórház,iskola, mert az EU). Akik most a magyar gógyiját, a leleményét és a bátorságát ünneplik. Akiknek sikerrel adta el, hogy az átverés a csalás, lopás, hazudozás erény, és nem bűn, mert háború idején minden megengedett.

Pedig háborúban nincsenek ártatlan áldozatok (by Jules Romains), mindenkire fröccsen a szarból. És így jutottunk el oda, hogy az európai, nyugatbarát identitás pejoratív, üldözendő kategória a magyar kormány hivatalos álláspontja és sunyi, aljas játszmája szerint. A habosbabos ígéretek mögül kilóg a putyini lóláb. Ha nem utálják a magyarok az Uniót, majd mi megutáltatjuk velük. Közben Mészáros nevére kerül az ország, és Moszkva halálos csókot nyom a homlokunkra. Akkor már mindegy lesz. Minden mindegy lesz.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.