Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ildikó, azt tudom mondani önnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– ATV: Ön szerint mi lehet a titka Mészáros Lőrincnek, Felcsút polgármesterének, aki a miniszterelnök úr jóbarátja is a saját elmondása szerint, hogy egy év alatt 23 milliárdról 120 milliárdra gyarapította a vagyonát, mégpedig úgy, hogy közbeszerzéseken nyert el mindenféle pályázatot? Mi a titka Mészáros Lőrincnek?

Lázár: Ildikó, először is azt tudom önöknek mondani, hogy amikor minden kérdésük Simicska Lajosra vonatkozott, a sajtó képviselőinek, akkor is már részben parlamenti képviselőként állhattam ezeket a kérdéseket, részben frakcióvezetőként, vagy államtitkárként, vagy miniszterként kellett ezekre válaszolnom… s most amikor másra kell, más személyt érintő kérdésre kell válaszolnom, akkor is fontosnak tartom annak a hangsúlyozását, hogy nem tartom helyesnek, hogy ha egy-egy vállalkozót, vagy egy-egy vállalkozást akár a parlamentben, akár a közbeszédben, akár a sajtóban pellengérre tűzünk, vagy kipécézünk. Csak azért, adott esetben, mert mondjuk egy-egy politikai párt mellett elkötelezi magát, vagy van az üzleti aktivitása mellett közéleti aktivitása. Ezt én egy fontos elvi kérdésnek tekintem.

– Ildikó (ATV): Senki nem pellengérezte ki, legalábbis én biztos hogy nem. Én azért kérdeztem ezt, mert közbeszerzéseken nyeri el ezeket a pályázatokat. 

Lázár: Még erre nem is válaszoltam, ha megengedi…

– Ildikó (ATV): Vagyis közpénzről van szó.

Lázár: Ildikó, ha megengedi, akkor még annál az elvi álláspontnál tartanék a kérdésére adott válaszban, vagy a pre-válaszban, hogy megpróbálnám azt érzékeltetni, hogy vajon egy-egy vállalkozó zsebében matatni, az név szerint és konkrét vállalkozás szerint mennyire helyes és helytálló dolog. Én ezt az elvet képviselem akkor is, ha Simicska Lajosról van szó és akkor is, hogyha Mészáros Lőrincről van szó, mert azt gondolom, hogy a vállalkozás és az üzlet világa nem a politika és nem a közélet világa. De a konkrét kérdésére próbálok válaszolni. Csak megerősíteni tudom, amit mondtam az előbb az RTL kérdésére. Hogy kinek mennyi a vagyona, azt nem hiszem, hogy listák meg tudják állapítani, vagy listákból lehet rá következtetni rá pontosan.

– Ildikó (ATV): Lehet, hogy több neki?

Lázár: Ildikó! A kísérletét, hogy belehúzzon valamiféle olyan válaszba, ami önnek tetsző, vagy a nézőinek, ezt azért tudom elhárítani, mert nem hiszek ezeknek a listáknak a hitelességében, és fogalmam sincs, hogy kinek mennyi pénze van. Nem is bújom ezeket a listákat másokkal ellentétben, csak amikor látom a hirdetéseket, eszembe jut, hogy vajon rajta van-e mindenki, aki nagyon gazdag Magyarországon, vagy a leggazdagabb magyarok valójában rajta vannak-e ezeken a listákon. Én ezekben a listákban nem hiszek, ezeknek a listáknak a hitelességét kétségbe vonom, nem kutatok senkinek a zsebében és fogalmam sincs, hogy kinek mekkora a vagyona, vagy mennyit gazdagodott. Én egy dolgot tudok önnek mondani: hogy van egy ellenzéki szervezet, amely folyamatosan vizsgálja 4-5 magyar vállalkozó közbeszerzésekből való részesedését – köztük Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Tiborcz István, Garancsi István, Mészáros Lőrinc vállalkozásainak a közbeszerzésekből való részesedését, s az elmúlt években ezeknek a vállalkozóknak a teljes cégportfóliója 5-7%-ban részesedett az összes magyar közbeszerzésből. 95%-ban nem ők nyerték a magyar közbeszerzéseket. Számomra ez rendkívül megnyugtató és választ ad minden kérdésre. S egyébként, hogy ki hogyan gyarapszik ebben az országban, azzal nem foglalkozom és nem is javaslom a politikustársaimnak, hogy mások zsebében kutassanak. Nem tartom magam kommunistának.

Nyilván nem szorul magyarázatra, hogy a franc tudja hányadik – de, tudom, a 86. – kormányinfó néven futó, a magyar választópolgárok heti kreténnek nézésére és a pofájukba röhögésre alkalmas műfaj mai részéből idéztem egy passzust. Ugyan nem vagyok sem Ildikó, a kommunizmusról sincs túl sok emlékem, és Soros György sem finanszírozza az áldatlan tevékenységemet külföldről, a hányinger kerülgetett, ameddig billentyűzetre vetettem ezeket a sorokat.

Lázár János – mentségére legyen mondva – nem először bizonyítja, hogy a falig tolt cinizmus és arrogancia a legközönségesebb táskahorozóból is korlátlan hatalmú gazembert képes kovácsolni (apropó: Nemsikerült Kovács helyett ma valaki más vezényelt Lázár jobbján), ha valakinek nem negatív kétjegyű egész számmal írható le az intelligenciahányadosa. Ő pedig legnagyobb szerencsétlenségünkre nem a síkhülyék fideszes táborát gazdagítja, mint Kósa Lajos, hanem megvan a magához való esze a minden hájjal megkent sunyiság mellett.

Tehát miután nyilvánvaló, hogy Mészáros Lőrinc egy egész ország szeme láttára lett sötét bunkóból csilliárdos, oligarchának csúfolt fedősztori a miniszterek elnöke 720 ezer forintos megtakarításának fényesebbik oldalán, Lázár közli a hülyemagyarokkal, akik fejenként járultak hozzá kemény adóforintokkal ehhez a sikertörténethez, hogy elvi, mondom ELVI kérdés, azaz értsd úgy, hogy bunkóság, tiszteletlenség és pofátlanság számon kérniük, hogy ugyanbiza hogyan sikerült ez? Hatalmas görénység összemosni az üzletet a politikával, értjük? Szégyelljük magunkat? Nem? Pedig állítólag kellene.

Lázár kartárs! Én nem vagyok Ildikó, ezért bátorkodom leírni, hogy a sánta kutyát nem érdekli, hogy ön mit gondol bármely lista hitelességéről. A kérdés az volt, hogy aki közpénzből és állandóan közpénzből hasít bármerre nézünk a nem létező piacon, az mégis hogyan jutott a mangalicatrágya mellől a leggazdagabb magyarok listájára úgy, hogy egy év alatt hatszorosára növekedett a vagyona?

Ön azt a Miniszterelnökséget vezeti – ha már így szóba került egy ellenzéki szervezet közbeszerzéseket érintő összesítéseinek hitelessége, amiben mindenféle kósza listákkal szemben egyáltalán nem kételkedik, és külön Tiborcz István -, amelyik jelentős szerepet játszott abban (jófejségből csak ezt az egyet említem), hogy Orbán vejének cége könnyedén, érdemi verseny nélkül jusson nagyértékű állami beruházásokhoz, majd minden lehetséges módon megpróbálta elsunnyogni. Ön, aki ugyanezen a kormányinfón magyarázta hatvanhárom irányból, hogy mennyire jogos elvárás az, hogy a civilek (NEM KÖZPÉNZBŐL származó) külföldi, már most is transzparens támogatásai még transzparensebbek legyenek, moralizál és játssza az agyát a szívére tett kezével.

Ki a büdös franc állította pellengérre a szentéletű disznószervizelőt? Ki pécézte ki? Ki tűzte hova? És főleg ki bántja a bamba, önkívületi állapotban harácsoló strómant? Senki. Mi az, hogy a zsebében matatunk? Milyen válasz ez a miniszterelnökséget vezető minisztertől? Mi az, hogy a közpénzekkel kapcsolatos számonkérésre időről-időre egy ordas nagy kommunistázás a válasz?

Meddig lehet ezt így csinálni, Lázár János? Mikor van az, amikor már ön is lefejeli a mikrofont attól a mocskos cinizmustól, ami minden mozdulatából árad? Ebben az országban csak azoknak lehet matatni a zsebében, akik nem a közösből kaszálnak százmilliárdokat? Ebben az országban csak a becsületes, tisztességes embereket cseszegetheti a közpénzekkel szórakozó kormány? Mészáros nem Soros pénzéből, hanem a Fidesz akaratából zabálja fel az országot. És innentől kezdve magánügy, hogy Lázár János miben hisz és minek tartja magát. Ne áltassa magát, miniszter úr! A szar folyik ki az ágy alól, és az orrfacsaró bűzön nem segít a szépelgő, moralizáló handabanda és az ócska kommunistázás.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.