Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ahol egy átlagszavazónak ezer évet kellene dolgoznia ahhoz…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy év alatt 100 milliárd forint. Ennyivel lett gazdagabb, pontosabban ennyivel gyarapodott Mészáros Lőrinc univerzális istenajándékának vagyona sacckábé 365 nap alatt. Ezzel az ötödik leggazdagabb magyar cím boldog tulajdonosává is avanzsált, miközben legutóbb még csak a megalázó 31. hely jutott neki a dicsőséglistán. Csányi Sándor örökös listavezetőt még nem sikerült ledöntenie, de ebben a tempóban már nem sokáig várat magára a bravúr (részletek ITT).

Már korábban is tettünk erre vonatkozó erőtlen kísérleteket, de lerajzolom újra, amit látunk. Annál is inkább, mert tudom, hogy sokaknak nincs idejük Orbán Viktor európai sikereinek ünneplése, a teli torokból sorosozás-migránsozás és a magyar jogállam hullája fölötti nemzeti-konzervatív-keresztény örömtánc okán marhaságokkal foglalkozni.

100.000.000.000 = 100.000 x 1.000.000, vagyis 100 milliárd = 100 ezer x 1 millió. 

A reneszánsz disznó- és gázszerelő, médiamágnás és polgármester, építkezési guru és élelmiszeripari sarokkő, trafik-, futballklub-, Balaton-, szálloda-, kastély- és földtulajdonos, a nemzeti tőkésosztály legtehetségesebb tagja egy év leforgása alatt 20 milliárdos vagyonát 120 milliárdra gyarapította. Egy év alatt aki akart dolgozni, az dolgozott. Ő pedig köztudottan többet dolgozik, mint alszik. Mert a munkaalapú társdalom erről szól: hogy csak az nem dolgozik, aki nem akar.

És bár a drága jó magyar emberek is nyújtották a nyakukat az elmúlt év valamennyi munkanapján, párhuzamosan ezzel a rettegésnek is szenteltek az életükből. Tapsoltak a pengésdrót-kerítésnek, fostak a migránsoktól, aggódtak a rezsicsökkentés miatt, szidták Soros Györgyöt és a liberális rontást, valamint Németh Szilárd erejével próbálták megállítani Brüsszelt. Ez idő alatt Mészáros Lőrinc, Zuckenberg-klón azt tette, amihez a legjobban ért. Gyarapodott. A becslések szerint vagyonát tehát egy év alatt hatszorosára növelte, és igaz ugyan, hogy ez nem kézzelfogható pénzt jelent, hanem ingatlanokat, cégeket, mindenféle ingó és ingatlan jószágot, a harácsolási teljesítménye nem mindennapi.

Már csak azért sem, mert a magyar gazdaság viszont egyáltalán nem tudta tartani a lépést az értelmes mondatokban beszélni képtelen, félművelt mangalicaszerelővel. Nem, nem az irigység beszél belőlem, hanem a nettó megrökönyödés. Ide is teszem legutóbbi sikere kapcsán elmondott megható szavait, hogy ne az legyen, hogy ok nélkül bántom szegény embert:

Az unalmas, de kötelező matematika:

– Mészáros Lőrinc, mindannyiunk hőse és példaképe az elmúlt évben havonta 8,33 milliárd (8300 x 1 millió) forinttal növelte a vagyonát.

– Ez az aranyember, mindannyiunk büszkesége az elmúlt év minden egyes napján 273.972.602 (majdnem 274 millió) forintnyi vagyongyarapodást regisztrált. Ebben a pihenő- és nemzeti ünnepnapok is benne vannak.

– Mészáros Lőrinc tehát az elmúlt év minden egyes órájában 11.415.525 (11 millió meg nem egészen egy fél) forinttal gazdagodott. Akkor is, amikor aludt őkelme.

– Mészáros Lőrinc az elmúlt év minden percében 190.258 (190 ezer) forinttal növelte azt, amit rábízott a jóisten, a szerencse és Orbán barátsága.

– Csak a precizitás kedvéért tegyük még ide: Mészáros Lőrinc minden másodpercben 3.170 forinttal gazdagodott, ameddig a magyar emberek minden racionális érvelésre süket része húzta az igát, sakkozott a sárga csekkekkel és butult a közmédia előtt.

Akkor ide teszek még egy táblázatot, amelynek adatait nem én hamisítottam, hanem a KSH döngeti vele a kormány mellét:

ksh1

A keresetek alakulása Magyarországon 2017. január-február (Forrás: KSH)

Persze merő ostobaság és tiszteletlenség a szorgalmas, fényes sikerekre predesztinált, elismert, kifinomult üzletembert és intellektuális világítótornyot akárcsak egy mondatban emlegetni a fáradtan dolgozó, akinek nincs semmije, az annyit is ér örökérvényű dakota bölcsesség birtokában mindenbe beletörődött kisemberekkel, de azért azt elég megrázó leírni is, hogy a bőröndösre dolgozott szemű stróman naponta ezerszer annyival zsírosodott, mint amennyit az átlagmagyar egy hónapban keres.

Nem tudom, hogy kinek mi a normalitás és az egészséges önbecsülés ama szintje, amivel együtt tud élni és amitől nem okádja le a tükröt minden reggel és este, de van abban valami egészen tragikus, hogy a pucér seggű triplanulla gázszerlő szűk két fideszes mandátum alatt oda jutott, hogy percenként annyival gazdagodik, amennyiből a nemzeti érzelmű magyar ember – aki semennyivel nem gyarapodik hosszú évek óta – egy hónapig vegetálni kényszerül. Félreértés ne essék, szögezzük le még egyszer: Mészárosnak nem ennyi a keresete, ez a vagyona gyarapodásának sebessége és indexe.

Csak a tényszerűség kedvéért és a kollektív memória aranyhalakat megszégyenítő rövidsége miatt ismételném meg: ez a vérbeli nemzeti-keresztény hungarikum, aki a kilencvenes években önerőből falusi vállalkozóként eljutott oda, ahova random, önerőből vállalkozó el tud jutni, 2010 után táltosodott meg annyira, hogy például 2013-ban az időközben szétvert Népszabadság a 150 leggazdagabb magyart felsorakoztató összeállításában a 88. helyen állt. Vagyonát akkor 6,9 milliárd forintra becsülték. Most tartunk 120 milliárdnál úgy, hogy tavaly, 2016-ban még csak 20 milliárdra lehetett büszke.

Ezt a józan ésszel felfoghatatlan trendet, ezt az üstökösszerű felemelkedést elnézve van abban valami egészen félelmetes, hogy miközben a sehonnai, félművelt polgármester 1000 darab teljesen átlagos magyar polgár (beleértve fideszes szavazó) bruttó átlagbérét csapja hozzá a vagyonához az év minden egyes, istentől áldott, vagy éppen megvert napján, egy kormányzati gyűlöletpropagandával butított ország vonja meg a vállát, esetenként tapsikol annak, hogy mégis jobb ha Mészáros zsebében landol a magyar jövő, mintha a bezzeggyurcsánysorosliberálisgenderbuzik.

Már Lölözni sincs kedvem ezt a fogalmatlan, bárgyú, öltönybe bújtatott sötétséget, aki alig négy év alatt 17-szeresére növelte közpénzalapú magánvagyonát, aki mindenhol feltűnik, ahol mozdítani lehet valamit, ahol profitálni lehet abból, hogy odáig butult a társadalom kritikus tömeget képviselő része, hogy gondolkodás nélkül elhiszi: ezt az országot csak úgy tudják megvédeni a vezetésével megbízott rablógazemberek, ha mindent ellopnak és szétosztogatják egymás között. Különben nem lesz rezsicsökkentés, különben 45%-os lesz a már így is világbajnok magyar áfa, különben Brüsszel kihúzza alólunk a nemzeti szuverenitásunkat.

Ha erre az aranykalászos okleveles földesúrra nézek, aki pontosan annyira úr, mint a zsebredugott kezű, szotyolaköpködő istenkirály barátja, ennek az egész rendszernek a pusztító lábszaga és velejéig romlottsága köszön vissza. Senkinek ne legyen kétsége: ezt a mocskos, korrupt, urambátyám rendszert védte meg tegnap Brüsszelben Orbán Viktor. Ahol a tudásnak, tanulásnak nincs értéke, az oktatás csak a bajnak van, ahol elég jó időben, jó helyen lenni, szolgálni, segget nyalni, végrehajtani. Ahol a magántulajdonra és piaci versenyre épülő gazdaság helyett az újratervezett feudalizmus a jövő, ahol a Mészáros Lőrincek miatt gyilkolják halomra a magyar vállalkozásokat, amelyeknek esélyük nincs megkapaszkodni, gyarapodni, munkát adni.

Végül is lehet örülni, szép magyar siker ez, csak azok a nemzetellenes diákok, tanárok, kizsákmányolt rabszolgák ne volnának, akik nem tudnak örülni a csok-nak, a családi adókedvezménynek, az ingyenebédnek, a gonosz elleni harcnak. És tényleg, ott, ahol egy műveletlen suttyó egy-két óra alatt annyit hízik, amennyiből egy család egy életre eladósítja magát, hogy tető legyen a feje fölött, ahol egy átlagszavazónak ezer évet kellene dolgoznia ahhoz, hogy Mészáros egyetlen átlagos napjának profitját összekínlódja, ott nem tegnap óta érett meg minden a pusztulásra. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.