Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek nem ugyanazok. Sokkal hülyébbek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vallomással tartozom. Egészen idáig azt gondoltam, hogy a Fidesz – külön KDNP – tudatosan kommunikál olyan primitív módon, ahogy. Azt hittem, jól átgondolt stratégia szerint szólítja meg azt a réteget, amely kizárólag a nagyon egyszerű, zsigeri indulatokat felpiszkáló üzeneteket érti meg, gondolkodni, összefüggéseket átlátni, saját velőből véleményt alkotni nem képes.

Rá kellett jönnöm, hogy végtelenül naiv vagyok. Nem erről szól a történet. A kormány védelmében megszólalók – legyenek azok szóvivők, kormánytagok, Kósa Lajosok, frekventált szurkolók, sportbírók, zeneművészek – ennyire egyszerűek. Nem stratégiailag, hanem saját erőből. Nem arról szól a történet, hogy dörzsölt médiaguruk oktatják a megszólalókat, hogy ők tanítják meg, hogyan kell fogalmazni ahhoz, hogy elérje az üzenet a híveket. Arról van szó, hogy azért ezt a réteget tudja megszólítani fideszék színe és virága, mert a szín és a virág saját erőből ezt a nyelvet beszéli, ezt érti, ezzel tud azonosulni. Nem hülyének tettetik magukat, hogy az igazi hülyéket bevonzzák, hanem tényleg hülyék és így automatikusan bevonzzák a hozzájuk hasonlókat.

Szarul hangzik, de félek, hogy ez az igazság.

Frissen sült Fidesz közlemény:

A JOBBIK A BEVÁNDORLÁSPÁRTIAK OLDALÁRA ÁLLT

A Jobbik a hatalomért és a pénzért mindenre képes, a szavazóinak egykor nemzeti radikalizmust ígért, ma a baloldallal együtt a migránspárti Soros György érdekeit szolgálja.

A Jobbik a bevándorláspártiak oldalára állt. Brüsszel és a migránspárti Soros-szervezetek hazánkat a bevándorláspolitikája miatt támadják, azt akarják, hogy engedjük be a migránsokat.

A Jobbik ugyanúgy, ahogy a bevándorlásellenes alkotmánymódosítás elutasításakor, úgy most is a migránspárti erőket szolgálja.

Hidvéghi Balázs, kommunikációs igazgató

(fidesz.hu)

Ez a csodás önleleplező kiáltvány annak örömére jött létre, hogy a Jobbik aláírja az LMP kezdeményezését, a felsőoktatási törvény módosításának felülvizsgálatáról. Erről mondjuk egy szó sem esik Hidvéghi Balázs versikéjében, csak a szokásos öblös sorosozás és árulózás.

Ha belegondolunk, ezek tényleg ennyik. A kormány tagjainak és parlamenti képviselőinek megszólalásai, Semjén Zsolt legutóbbi interjúja remekül alátámasztja ezt a kínos feltevésemet. És ezen a ponton mindjárt vitába is kell szállnom a kollégámmal. Bálint! Ezek nem alábecsülik a magyarokat. Mi becsültük túl őket.

Nem véletlen Orbán téeszelnökös galantériája, amikor minden női kacsót könyékig csókdos, miközben dévajul bámul az áldozat szemébe. A Fideszt képviselő szakmunkások ízléstelen, sem az életkoruknak, sem az adott szituációnak, sem semminek meg nem felelő megjelenése, a tökéletes vitaképtelenségük. Ahányszor kinyitják a szájukat, ugyanazokat a bárgyúságokat böfögik fel, függetlenül az adott témától.

Mostanra sikerült rájönnöm, hogy nem azért köröznek az unásig ismert, kiszáradt kutyaszar körül, mert így akarják tematizálni a közbeszédet, így akarják a hívek agyába vésni az üzenetet. Francokat! Ennyi eszük van. Pontosan ennyi. És pontosan azok, aminek látszanak. Tudatlan, tanulatlan, önálló gondolatokkal nyomokban sem rendelkező, ezért érvelni sem képes, a valóságtól és a tényektől fényévnyi távolságot tartó, a szemük színére, a farkuk hosszára, a hatszázhetven évvel ezelőtt született vélt ősük hőstetteire büszke sötétagyúak, akik képtelenek lépést tartani a fejlődéssel (valójában bármivel képtelenek lépést tartani, kivéve a békemenetet), ezért gyűlölnek mindent és mindenkit. A fiatalokat azért, mert fiatalok, az értelmeseket azért, mert értelmesek, az önálló gondolkodású, céltudatos, sikeres embereket meg azért. Mindenért, amivé ők nem válhatnak.

Lógnak a hatalom csecsén, összekapaszkodva megalkotják az ostobaság falát és ha semmi mást nem is, azt biztosan tudják: nem engedhetik el egymás kezét, mert számukra odakint, a valóságban, az éles versenyben nem terem babér.

Ezért rettegnek annyira a fiataloktól, főleg az okos fiataloktól. Meg az okos középkorúaktól és az okos idősektől is. Mert végül kiderül, hogy mennyire sötét van a fejükben.

Megnyugtatásul közlöm: már kiderült. Látunk benneteket. Nem szép látvány, de ez van. Meg az van, hogy mindezek ellenére ébredeznek a fiatalok és mindenki, aki vissza akarja verekedni magát az Európai Unióba. Ha kell a sötétségen és a szartengeren át. Mert az ország jövője ott van, nem Moszkvában és az ország jövője a fiatalság, nem a vénülő, sötét ostobaság.

Ha már Bálint kollégával vitába szálltam, megteszem ezt Bródy Jánossal is. Nem, ezek nem ugyanazok. Sokkal hülyébbek.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.