Ezek nem ugyanazok. Sokkal hülyébbek

Fidesz/Facebook Fidesz/Facebook

Vallomással tartozom. Egészen idáig azt gondoltam, hogy a Fidesz – külön KDNP – tudatosan kommunikál olyan primitív módon, ahogy. Azt hittem, jól átgondolt stratégia szerint szólítja meg azt a réteget, amely kizárólag a nagyon egyszerű, zsigeri indulatokat felpiszkáló üzeneteket érti meg, gondolkodni, összefüggéseket átlátni, saját velőből véleményt alkotni nem képes.

Rá kellett jönnöm, hogy végtelenül naiv vagyok. Nem erről szól a történet. A kormány védelmében megszólalók – legyenek azok szóvivők, kormánytagok, Kósa Lajosok, frekventált szurkolók, sportbírók, zeneművészek – ennyire egyszerűek. Nem stratégiailag, hanem saját erőből. Nem arról szól a történet, hogy dörzsölt médiaguruk oktatják a megszólalókat, hogy ők tanítják meg, hogyan kell fogalmazni ahhoz, hogy elérje az üzenet a híveket. Arról van szó, hogy azért ezt a réteget tudja megszólítani fideszék színe és virága, mert a szín és a virág saját erőből ezt a nyelvet beszéli, ezt érti, ezzel tud azonosulni. Nem hülyének tettetik magukat, hogy az igazi hülyéket bevonzzák, hanem tényleg hülyék és így automatikusan bevonzzák a hozzájuk hasonlókat.

Szarul hangzik, de félek, hogy ez az igazság.

Frissen sült Fidesz közlemény:

A JOBBIK A BEVÁNDORLÁSPÁRTIAK OLDALÁRA ÁLLT

A Jobbik a hatalomért és a pénzért mindenre képes, a szavazóinak egykor nemzeti radikalizmust ígért, ma a baloldallal együtt a migránspárti Soros György érdekeit szolgálja.

A Jobbik a bevándorláspártiak oldalára állt. Brüsszel és a migránspárti Soros-szervezetek hazánkat a bevándorláspolitikája miatt támadják, azt akarják, hogy engedjük be a migránsokat.

A Jobbik ugyanúgy, ahogy a bevándorlásellenes alkotmánymódosítás elutasításakor, úgy most is a migránspárti erőket szolgálja.

Hidvéghi Balázs, kommunikációs igazgató

(fidesz.hu)

Ez a csodás önleleplező kiáltvány annak örömére jött létre, hogy a Jobbik aláírja az LMP kezdeményezését, a felsőoktatási törvény módosításának felülvizsgálatáról. Erről mondjuk egy szó sem esik Hidvéghi Balázs versikéjében, csak a szokásos öblös sorosozás és árulózás.

Ha belegondolunk, ezek tényleg ennyik. A kormány tagjainak és parlamenti képviselőinek megszólalásai, Semjén Zsolt legutóbbi interjúja remekül alátámasztja ezt a kínos feltevésemet. És ezen a ponton mindjárt vitába is kell szállnom a kollégámmal. Bálint! Ezek nem alábecsülik a magyarokat. Mi becsültük túl őket.

Nem véletlen Orbán téeszelnökös galantériája, amikor minden női kacsót könyékig csókdos, miközben dévajul bámul az áldozat szemébe. A Fideszt képviselő szakmunkások ízléstelen, sem az életkoruknak, sem az adott szituációnak, sem semminek meg nem felelő megjelenése, a tökéletes vitaképtelenségük. Ahányszor kinyitják a szájukat, ugyanazokat a bárgyúságokat böfögik fel, függetlenül az adott témától.

Mostanra sikerült rájönnöm, hogy nem azért köröznek az unásig ismert, kiszáradt kutyaszar körül, mert így akarják tematizálni a közbeszédet, így akarják a hívek agyába vésni az üzenetet. Francokat! Ennyi eszük van. Pontosan ennyi. És pontosan azok, aminek látszanak. Tudatlan, tanulatlan, önálló gondolatokkal nyomokban sem rendelkező, ezért érvelni sem képes, a valóságtól és a tényektől fényévnyi távolságot tartó, a szemük színére, a farkuk hosszára, a hatszázhetven évvel ezelőtt született vélt ősük hőstetteire büszke sötétagyúak, akik képtelenek lépést tartani a fejlődéssel (valójában bármivel képtelenek lépést tartani, kivéve a békemenetet), ezért gyűlölnek mindent és mindenkit. A fiatalokat azért, mert fiatalok, az értelmeseket azért, mert értelmesek, az önálló gondolkodású, céltudatos, sikeres embereket meg azért. Mindenért, amivé ők nem válhatnak.

Lógnak a hatalom csecsén, összekapaszkodva megalkotják az ostobaság falát és ha semmi mást nem is, azt biztosan tudják: nem engedhetik el egymás kezét, mert számukra odakint, a valóságban, az éles versenyben nem terem babér.

Ezért rettegnek annyira a fiataloktól, főleg az okos fiataloktól. Meg az okos középkorúaktól és az okos idősektől is. Mert végül kiderül, hogy mennyire sötét van a fejükben.

Megnyugtatásul közlöm: már kiderült. Látunk benneteket. Nem szép látvány, de ez van. Meg az van, hogy mindezek ellenére ébredeznek a fiatalok és mindenki, aki vissza akarja verekedni magát az Európai Unióba. Ha kell a sötétségen és a szartengeren át. Mert az ország jövője ott van, nem Moszkvában és az ország jövője a fiatalság, nem a vénülő, sötét ostobaság.

Ha már Bálint kollégával vitába szálltam, megteszem ezt Bródy Jánossal is. Nem, ezek nem ugyanazok. Sokkal hülyébbek.adomany-1