Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégcikk: Hát az anyád szomorúszemű mindenségit, te szerencsétlen kacsatojás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elkezdtem kicsit kutakodni Soros György után, aztán feladtam, mivel végül is megtudhattuk ki is ő. Ámbátor megjegyzem, érdekes dolgokra is bukkantam, amiről a fenti cikk nem szólt. Igaz, számomra sem tisztázott, hogy S. Gy. most rosszhiszemű gyíkember, vagy még rosszabb hiszemű szabadkőműves, vagy a halálosan pusztító „Cabal” nevű háttérhatalom egyik vezető egyénisége. Összegezve: Lemerültem az emberi butaságtenger mélységes mély fenekére. Az egy dolog, hogy ráébredtem, hogy a fentiekben hívő emberek bizony szavazni is elmennek és Orbánra szavaznak, hiszen Ő az, ki hazánkból elűzte a gaz/gonosz Cabalista gyíkembert és ez elég is nekik. A töméntelen sületlenség elolvasása után még az is megfordult a fejemben, hogy talán ha Viktor nem is, de a holdudvara hasonló marhaságokon szocializálódik nap, mint nap.

Most komolyan? Mennyi ibizai kokó, vagy dél-amerikai marijuana, esetleg jó magyar pálesz kell ahhoz, hogy ilyet kitaláljon valaki? Ahhoz mennyi kellett Fürjes Balázs nem túl biztos kormánybiztosnak, hogy mégis csak megépítenek minden olimpiai építményt? S míg e sorokat írom, látom Fürjes Balázs már módosította is a mondanivalóját.

„Nincs napirenden a kérdés, hogy Budapest pályázzon a 2028-as vagy 2032-es nyári olimpiára, előkészítés sem zajlik ebben az ügyben. »A kormány a korábban elmondottaknak megfelelően több, az olimpiától függetlenül szükséges sportlétesítmény építését tervezi, e tervek megvalósítását többször is megerősítette« – szögezte le, majd úgy folytatta: »Amennyiben a 120 éves magyar olimpiai álomból egyszer valóság lesz, akkor a minimális költséggel járna a sportlétesítmények tekintetében«.”

Hát az anyád szomorúszemű mindenségit, te szerencsétlen kacsatojás. Milyen minimális költséggel járna? Mesélj még, úgy is nehezen alszom el pár éve. Ringass el drága kicsiny csillagom, végy öledbe és suttogd fülembe, hogy az elkövetkezendő években a lopásokkal együtt mibe is fog kerülni ez a móka? Meséld el nekem, hogy mondjuk 2022-re felhúzzátok az összes építményt, majd a rákövetkezendő hat, sőt tíz évben mitől fognak állva maradni azok az épületek? A fűtésről, kivilágításukról pedig az „ingyen energia” prófétája, Széles Gábor gondoskodik? Vagy ezek mind olyan frankón lesznek megépítve, mint a ceglédi dzsúdó központ? Önfenntartó, költséget nem igénylő sportlétesítmények lesznek?

Próbálok higgadtan gondolkodni. Végül is a felcsúti kisvasút is hozott némi hasznot Valentin napján. Már látom is magam előtt a „százméteres szerelmes andalgás” plakátjait. „Töltsön el egy romantikus estét Budapest belvárosában, a Duna-parton terpeszkedő förmedvényünkben.”

Igen. Förmedvényt írtam. Jellemző a Fideszre, hogy a tervek másképp néznek ki, mint a kész „dolog”. Ugye elkezdtek demokráciát építeni, a rend kedvéért a „d” betűt megtartották és felépítettek rá diktatúrát, te pedig asszisztálsz hozzá. Lehet, hogy nem is ezt a „d” betűs példát kellett volna mondanom, hanem inkább a Dagályt?

Mesélj nekem, drága kormánybiztosom! Mondd el, hogy mitől lenne minimális a költség? Meséld el nekem, hogy 2028-ra mitől minimalizálódik a pénzösszeg, amit beleöltök a sok értelmetlen épületbe? Úgy gondolod, addigra jól elfelejti mindenki, hogy te és a többiek mennyi, de mennyi pénzt loptatok el? Úgy gondolod, addigra már mindenki azzal lesz elfoglalva, hogy Paks 2-ből mennyit loptatok el? Nem hinném. Senki nem felejti el, még ha 100 évre is titkosítjátok, mint az eddigi stiklijeiteket.

Kérlek, adj tanácsot, mert a rezsicsökkentés ellenére is ingünk, gatyánk rámegy a lakásra, pedig csak két szoba, fürdő és konyha van. Tudom, ez máris több mint sokaknak, de azért kérlek, segíts! Ne csak nekem, hanem megannyi honfitársamnak. Biztos örülnének egy minimális költségű épületnek. Suttogd a fülembe, hogy mi a bánatot csináljak a felázott pincémmel? Taníts, hogy minimalizáljam a költségeimet? Suttogd el nékem, hogy az „olimpiától függetlenül szükséges” kórházak hiányában hogy látjátok el a sok idelátogató turistát, ha véletlenül baj történne valamelyik csodálatos, minimális költséggel járó sportlétesítményetekben? Úgy szeretném tudni, mert azt már tudom, hogy a magyar ember gyógyulása, élete, halála titeket nem érdekel. Miért is foglalkoznátok azokkal, akik eltartanak titeket, felépítitek akkor is, ha beledöglünk.

Jer hát Balázs, jöjj közelebb és suttogd mindezt a fülembe. Suttogd el, hogy ha nincs napirenden valami, akkor minek építkezünk? Vagyis TI minek építkeztek? Ha meggyőzöl, még azt is elhiszem, hogy Soros György gyíkember, de addig is kivárom, ameddig a pár éves álmom valósággá válik, hogy ti mentek a… Süllyesztőbe.

Singing Jungleadomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.