Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szokásosan a pofánk nagy – illetve a felcsúti focidémon és stadionépítő orcája túlméretezett – amúgy a béka segge alatt ülünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mondom, mi van. Vagyis lesz mindjárt. Nem szerintem, hanem az Orbán Viktor névre hallgató, kizárólag a Fidesz-hívőkből álló ország miniszterelnöke szerint. A V4-ek a Közép- és Kelet-európai Innovátorok Kongresszusa (CEE Innovators Summit) elnevezésű konferencián, Varsóban mondta meg a tutit. Figyelem!

A miniszterelnök a pódiumbeszélgetésen kifejtette: arra számít, hogy az európai fejlődés súlypontja a kontinens nyugati részéről a közepére fog kerülni.

Ezt egyrészt azzal magyarázta, hogy tőlünk nyugatra mindenhol jelentősen változik az etnikai, társadalmi összetétel, ami szerinte hátrányos, „mi ettől megvédjük magunkat, és ez a mi oldalunkon nagyon nagy előny”. Másrészt a V4-ek országainak továbbra is erős kulturális talapzata van, amelynek lényege, hogy bár modern társadalmak, de megmaradnak a keresztény fundamentumoknál – mondta.

Hát hogy ez mennyire nagyon igaz! Mondjuk semennyire, de a tények eddig sem zavarták össze a bálványt, sem az ő híveit.

Hogy tényleg, mekkora nagy kandiscukor a veszett gyűlölködés, amit sikerült ebben a nyomorult országban generálnia a kormánypártnak. Megnyugtatásul közlöm, hogy a V4-ek többi tagországában – leszámítva az idiótákat, mert olyanból mindenhol van szerencsére – egyáltalán nem a szüzeket erőszakoló rohadék migránsok körül forog az élet. Orbán minden hörgése ellenére az van, hogy sikerült leverekednünk magunkat a sereghajtó pozícióba, hátulról nézzük a távolodó V3 fenekét.

Szokásosan a pofánk nagy – illetve a felcsúti focidémon és stadionépítő orcája túlméretezett – amúgy a béka segge alatt ülünk a kakiban és nem mozdulunk, mert olyan jó, biztonságos ott lenni. Erős kulturális talapzat, az. Miről beszél a nagy vasútépítő? Kerényi Imre bugyuta ötleteiről?

Hungarian theater director and government commissioner Imre Kerenyi presents a picture 'Imre Nagy Reburial' from a collection of 15 paintings in the Hungarian National Gallery during opening for public on January 3, 2012. This canvas depicts Hungarian Prime Minister Viktor Orban. These pictures show Hungary's recent events including police action against protesters in 2006 and the red mud diseaster in 2010. Art critics slammed the pictures, ordered for 1.6 million forints (5,000 euros, $6,600) each, for being "horribly ecclectic, messy in their styles and approach". As the government celebrated the new constitution at a gala event in Budapest's Opera, tens of thousands demonstrated against the act, which critics say curb democracy and cement Orban's power. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Forrás: 444.hu

Hát ez tényleg eléggé gyökér kulturálisan is, keresztényileg is. Esetleg a közepesen tehetségtelen, de hűséges elvtársaknak kiosztott színházakról van szó? A Mándoki és népi zenekara számára kiutalt milliárdokról? A pitykés dolmányban népieskedő ősmagyarokról? Vagy erről?

Fotó: Tállai András/Facebook

Fotó: Tállai András/Facebook

A keresztény fundamentumok mit takarnak? Az irigységet, a gyűlöletet, a másik elfogadásának képtelenségét? Esetleg a divatkeresztényeket? Azokat a híveket, akik kereszténynek vallják ugyan magukat, de a pápát gond nélkül elhordják mindennek, miközben Orbán Viktort istenként tisztelik? Itt egy friss gyűjteményes írás az speciálisan magyar kereszténységről.

Orbán Viktor utoljára fogadta a pápát

 

De van más csodás is Európa pöcegödrében. Íme:

Azzal is érvelt a térség mellett, hogy Közép-Európában nem azokat becsülik, akik ügyeskednek, hanem azokat, akik letesznek valamit az asztalra. Ezért itt nem fog kiépülni egy segélyalapú társadalmi rendszer, ehelyett egy munkaalapú épül ki, ami szintén nagy előny.

Háttélleg! Demennyire úgy van! Gondoljunk csak Mészáros Lőrincre, Orbán Győzőre, Rogán Antalra, Garancsi Istvánra, Lévai Anikóra, Lázár Jánosra, Andy Vajnára, Matolcsy Györgyre, Tiborcz Istvánra, Sajátláb Ráhelre, L. Simon Lászlóra, Schmidt Máriára, Schmitt Pálra és reggelig folytathatom a sort. Csupa-csupa becsületes magyar ember, akik letettek valamit Kerényi Imre turulbőrrel bevont nemzeti asztalára. És persze dolgoznak, mint az állat.

Nagyon érdekelne, hogy meddig lehet még bohóckodni ebben a jobb sorsra érdemes országban? Arra is roppantul kíváncsi vagyok, hogy mikor fog leesni a tantusz (már ha egyáltalán) a híveknek, hogy a vezér már régen egy másik dimenzióban hirdeti az igét. Én hinni nem akarom, hogy akár a csehek, a szlovákok, vagy akár a lengyelek is képesek komolyan venni ezt a szóvirágoktól bűzlő hazugságkupacot.

Lehetséges, hogy már régen nem is veszik komolyan, csak senki nincs, aki szólni merne Orbánnak?adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.