Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Közpénzből eltartott cseléd-mentalitás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az amerikai érdekeket magyar adófizetői pénzekből (lásd 2015-ös index.hu állami reklámköltések, és Olimpiai bannerek) is kiszolgáló oligarchaportálok vádjaira a Közmédia nem kíván reagálni.

Ugyan többször is kísérletet tettünk rá, de a nyíltan amerikai érdekeket szolgáló oligarchaportálok a Közmédiával kapcsolatban egyszer sem voltak nyitottak az igazság minden részletének kibontására, ezért a magunk részéről a légből kapott, bizonyítatlan értesüléseikkel sem kívánunk semmit sem kezdeni

– bizony-bizony ezt az örökérvényű és igencsak tanulságos faszparasztságot bírta válaszolni az MTVA Sajtóosztálya a nyugat.hu kérdéseire, amelyekkel arra próbáltak érdemi választ kicsikarni a nyolcvanmilliárdos propagandagyárból, hogy mit terveznek cselekedni a közeljövőben az orosz nyomás, konkrétan a Kreml háborús, álhírekre épülő propagandájának visszaszorításáért.

Amely propagandát az MTVA – Putyin ánuszrózsáját bő nyállal szopogatva – teljes erőbedobással népszerűsít (lásd az orosz kormányhoz köthető RT-től és Sputniktól átvett hírek tömkelege) kérdésként merül fel, hogy vajon politikai utasításra hódolnak be az elvtársak az orosz dezinformációs propagandagépezetnek, vagy mindenféle szakmaiságot telibehányó dilettánsok. Mint tudjuk, a nyugat.hu kérdéseinek apropóját az Index szolgáltatta (ITT írtunk erről), ugyanis a portál megszólaltatott egy volt magyar titkosszolgálati tisztet, aki aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a közmédia orosz álhírekkel hülyíti a nyilvánosságot.

Nos, erre a tényállásra született a fenti gyöngyszem, amelyben nem az a tragikus elsősorban, hogy a magyar kormány szócsöve önmagát nagybetűvel emlegeti. Az viszont egészen mellbevágó, ahogyan közpénzmédiáék a kreténség, pofátlanság és cinizmus Bermuda-háromszögében sértetten mutogatnak és minősítenek.

Felfoghatatlan, hogy az adófizetői pénzt kétpofára, nyakló nélkül zabáló közmédia (így, kicsivel) közleményében, vagy mi a frász ez, egyáltalán helyet kaphat az adófizetői pénz szókapcsolat, illetve az oligarchaportál fogalom. És van, igen, ehhez is van pofájuk, és nem ég le róla a bőr. Bár azok után, hogy Hidvéghi Balázs főkommunikátor szerint Mészáros Lőrincet, a médiacézárt nem lehet hátrányosan megkülönböztetni a magyar médiapiac felzabálásában csak azért, mert ő a miniszterelnök barátja, van értelme meglepődni bármin is? Igen, szerintem kötelező lenne megrökönyödni és nem rágatlanul lenyelni a moslékot.

Mert mit állít az MTVA? Hogy az Index nyíltan amerikai érdekeket képvisel. (Csak szólok, hogy Szijjártó Péter mostanában nyalt be tövig az amerikai államelnök illetékes stábjának.) Mi következik ebből? Hogy az MTVA meg nem amerikai érdekeket szolgál, mert amerikai érdekeket szolgálni elítélendő dolog. Tehát az MTVA soha nem szolgálna amerikai érdekeket, ellenben az orosz propaganda forráskritikájával nem bajlódik, tehát egészen nyugodtan kijelenthetjük: beismerték, hogy ők meg orosz érdekeket képviselnek. Ez alapján joggal merül fel a további kínzó kérdés: az MTVA magyar adófizetői forintokból önkényesen eldöntheti, hogy a magyar adófizetőket milyen érdekek mentén manipulálja.

Mit csinál az MTVA? Nem az Index által közölt interjúban foglalt állításokat, az állást foglaló szakember véleményét igyekszik pontonként cáfolni és érdemben elvitatni, hanem a portált próbálja bemocskolni, lejáratni, hitelteleníteni.

Igen, ez az az objektív és kiegyensúlyozott MTVA, amely az Origo-Pesti Srácok-888.hu neveken futó szennycsatornákat hiteles hírforrásoknak tekinti, amely a kormánnyal szembenálló politikai és civil erők karaktergyilkossági kísérleteit szívesen tolja bele a nyilvánosság sápadt, fásult orcájába anélkül, hogy legalább a fáradságot venné, hogy megkérdezze a legyilkolandókat.

A hiteles, objektív tájékoztatás helyett marad az arrogancia, a szennylapokat megszégyenítő stílusban előadott mocskolódás, a csilliárdnyi közpénzből eltartott, nem a közvéleményt, hanem a hatalmi érdekeket maradéktalanul kiszolgáló cseléd-mentalitás. És persze a nagy kezdőbetűvel írt közmédia, mert az mindennél fontosabb. A nagy betű.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.