Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor majd jön Bandi bá és rászarik a kedves szülő fejére?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nemzetközi nőnapot ült ma a világ. Ez alkalomból szeretnék gratulálni Mészáros Lölönek a legújabb ötcsillagos szállodához, amit zsebre rakott. Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének ahhoz, hogy sikerült a kedves nejét benyomni Matolcsy Rómeó jegybankjának monetáris tanácsába úgy, hogy a hölgy a büdös életben nem foglalkozott monetáris politikával (gondolom, múlt héten az évadnyitón volt alkalom megbeszélni a dolgokat, Polt Péter is pont így csinálja).

Nem utolsó sorban Balog Zoltán takonygerincű emberi errőforrást szeretném forrón meggratulálni, amiért a nőnapon sem bírta a szájszagú politikai propagandától távol tartani magát, és a nemileg-agyilag homogén kormány egyik legkártékonyabb tagjaként muszáj volt ütnie egyet a társadalmi nemeken. Amely a kormány hazug, beteg, középkori rögeszméinek egyik legaktuálisabbika, és amelyet az igen jól kifizetődő közriogatás és sorosozás céljából emeltek be a közbeszédbe és köpködnek közös erővel az utóbbi időben.

Érzésem szerint legalább ma jobb lett volna kussolni, tiszteletes. Nade, nem erről akarok most hosszasan értekezni, csak olvastam, hogy Balog Zoltán egykori lelkész és semmihez nem értő jelenlegi miniszter a Női lélek – nőként élek (édesjóistenem!) címet viselő konferencián férfiként és hozzáértőként azt is mondta – természetesen ugynebben az ünnepélyes nőnapi kontextusban -, hogy Magyarországon páratlanul nagyvonalú a családpolitika.

Tekintve, hogy a családpolitika is Balog Zoltán önkritikátlan szolgalélek asztala ebben a hagyományos nemi szerepekbe belegárgyult nemzeti kormányban, itt van egy igazi ínyencfalat, már ha szabad ilyen perverz szóhasználattal élnem. Vajna András, paróka-, kaszinó- és filmguru még február elején azt kérte a Balog által vezetett vízfejű szörnyminisztériumtól, hogy módosítsanak már a gyermekvédelmi jogszabályokon, mert a jelenlegiek szarok. Amennyiben neki, Vajna G. Andrásnak egy márciusi filmforgatásra kiskorúakra lenne szüksége, ám ezt a jelenlegi törvényi környezetben igen nehézkes kivitelezni.

Tehát Vajnáék – úgy, mint Vajna András ingyen kormánybiztos és Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezetője – a kiskorúak forgatásokon való szereplésének gyámhatósági engedélyeztetése, illetve az egész procedúra megkönnyítése végett adtak le rendelést Balognál. Ugyanakkor –  tekintve, hogy a jelenlegi szabályok szerint fiatal (18 év alatti) munkavállalót este 10 és reggel 6 óra között nem lehet igénybe venni, a kaszinópápa óhaja szerint nem ártana ha Balogék engedélyeznék a kiskorúak éjszakai munkavégzését is. Ha már úgyis hozzányúlnak a törvényhez.

Mivel ma Magyarországon a hétköznapok velejárója, hogy minden közönséges állampolgár akkor megy be a különféle minisztériumokba törvénymódosítási igénylést leadni, amikor akar (bár valószínűleg este 10 és reggel 6 között kissé nehézkesebben megy), és az illető tárca azonnal teljesíti is az óhajokat, mint a Kívánságkosárban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma üstöllést utasításba adta, hogy a munkatársak találjanak valamilyen megoldást Vajna úr keservére. És a munkatársak találtak is megoldást. Részlegeset legalábbis, íme:

Ha a gyerek szülei nem tudnak megegyezni abban, hogy a gyerek szerepeljen-e a filmben vagy sem, akkor a gyámhivatal pótolja a hiányzó szülői hozzájárulást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyerek szerepelhet a filmben, ha az egyik szülő úgy dönt és ezt a gyámhivatal támogatja. (Index)

Sajnálatos módon a probléma másik fele (az éjszakai munkavégzés) még a levegőben lóg, mert a fiatal munkavállalókra vonatkozó szabályozás már a közepesen tehetséges Varga Misi nevű könyvelő asztala, ezért tárcaközi egyeztetéseket igényelne bármilyen ezzel kapcsolatos módosítás. Tehát akkor mit látunk mi, egyszerű polgárok, akik – nyújtsa fel a kezét, aki nem volt még bent Lázárnál, Fazekasnál, Trócsányinál benyújtani módosítási javaslatokat bármilyen témájú törvényekhez – végignéztük, hogy Vajna Bandi pajti kitántorgott és visszatántorgott amerikás magyar hogyan nyúlt le egy komplett piaci ágazatot, hogyan vett a mi pénzünkből tévét, amelyet aztán jelenleg is mi tömködünk közpénzzel, hogyan futtatta a 40 évvel fiatalabb feleségét szintén a közösből és hogyan fizet annyi adót, amennyihez kedve van? Azt látjuk, hogy már a gyermekvédelmi törvényeket is az ő úri kívánságai szerint módosítják, és nincs egyetlen családbarát, talpig keresztény (lehetőleg KDNP-s) politikus, aki elküldené a véres naplementébe és csapkodná az asztalt, hogy mégis hogy képzeli az oligarcha úr.

Nem tudom, és őszintén szólva nem is érdekel, hogy konkrétan és szám szerint hány kiskorút érinthet valaha a jövőben az, hogy Vajnának éjszaka van kedve filmet forgatni és abban gyerekszereplőkre van szükség. Micsoda aljanépségek lakják ezt az országot kormányseggnyaló civil szervezetek, vagy akár az egyház, akár a gyermekvédelem terén, hogy erre a ma vadhajnalban nyilvánosságra került hírre semmilyen reakció nem érkezett?

És leszarom, hogy mennyi időről, hogy mennyire állandó műszakról, vagy alkalmi szereplésről van szó, hogy ez végül 17, 169 vagy 544 gyereket fog érinteni valaha is, de mi a büdös pics* köze van Vajna Andrásnak, vagy gyámhatóságnak a családokhoz és a gyerekekhez?

Megint milyen aljas módon próbál a kormány és Balog Zoltán minden parancsot gondolkodás nélkül teljesítő lelkész beleugatni a családok életébe és beleszólni abba, hogy amit apu és anyu nem tud eldönteni, azt döntse el valaki más?

Egyáltalán milyen alapon dönt egy állami hivatal arról, hogy Vajna András tetves filmjében kinek a gyereke szerepeljen éjjel 1 és 3 óra között?

Mi az, hogy egy szülőnek nincs beleszólása/vagy felülbírálható a beleszólása abba, hogy mi történjen a gyerekével?

Ha egy szülő úgy gondolja, hogy a 7 éves gyerekének nem tenne jót, hogy éjjel kettőkor reflektorfényben ugrabugráljon alvás helyett, akkor majd jön Bandi bá és rászarik a kedves szülő fejére?

Vagy akkor már miért nem elég Vajna András beleegyezése, minek kellenek ezek a tök felesleges körök? És majd a gyámhivatal elveheti a gyereket a renitens szülőktől, akik nem értékelik a parókakészítő prodjuszer úr áldozatos munkáját, amit a magar filmgyártás megújításáért végez? Ha Vajna egy egész várost kilakoltatna egy világvége utáni magyar történelmi film forgatása kedvéért három hónapra, akkor fognánk szépen a fogkefénket, a váltás gatyát és takarodnánk fejet lehajtva, mert a nagyságos úr óhaja ez?

Milyen szintre lépett az abszurd egy olyan országban, ahol a kormány szemfényvesztés céljából nem szakmabaliekkel, nem hozzáértőkkel nemzetileg konzultál a gyerekek éjszakai buszoztatásáról, miközben az éjszakai gyerekmunkát Vajna András kívánsága szerint fércelik bele a törvénybe? Értem én, hogy munkaalapú társadalom, és nem lehet elég korán kezdeni, nappal pedig hittanra kell járni, nem filmforgatásra.

De hol van az a pont, amikor már tényleg elég ezekből a gátlástalan húzásokból? Hogy nem elég, hogy ellopnak mindent, de közben a családok nappalijában, hálószobájában matatnak? Akkor sem gáz, ha a gyerekeinkről van szó? Boldogan, hazafias érzelmektől elérzékenyülve adjuk át András bácsinak, hogy hadd vigye, legalább időben megtanulja, mit jelent a munka?

Nem, ilyen ország pedig tényleg nincs még egy. Biztosan nincs.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.