Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Arra lennék kíváncsi, hogy nem hányják szembe magukat ezek a szorgos barnanyelvű különítmények ilyenkor?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A péntek esti lázra való tekintettel beszéljünk mínuszos hírekről és jelenségekről, mint például a hét hőséről, Homogéniáról és a nemzetileg barnanyelvű gondolkodás elviselhetetlen szánalmasságáról, amely hosszútávon olyan veszélyeket hordoz magában, amelyeket a mai napon elharácsolható vagyon iránti feneketlen éhség heve elhomályosít, avagy teljesen nem létezőnek tekint.

Merthogy a hét monumentális eseménye (igaz, hogy nincs vége még a hétnek és ne kiabáljam el) valahogy megint ődakotaságához kapcsolódik, aki a minap a baráti kör ölelő karjaiban olyannyira elengedte magát, hogy a román nemzetállam székely zászló színűnek alig nevezhető fala adta a másikat.

Tegnap már beférceltem a kormányinfót végighazudó Kovács-Lázár páros teljesítménye kapcsán a lényeget, ide teszem újra. Mert tudjuk, hogy ismétlés a tudás anyja, a hülyéké meg mindig terhes:

A korrupció mellett a kecskebaszó migránsokkal való kitartó riogatásból igen jól megélő Orbán Viktor fenti okfejtésére már akkor melegében meghűlt bennem a vér (csodálatos képi zavar már megint), de óvakodtam véleményt alkotni, megtették ezt már sokan helyettem az elmúlt három napban. Normálisék, akik megélhetésileg nincsenek kiszolgáltatva a kormányoldalnak (most azt hagyjuk, hogy egy egész ország amúgy meg de) jogosan elborzadva fogták a fejüket, a fizetett szarlapátolók pedig hangosan éljeneztek, ízlelgették, csámcsogtak fölötte és teli szájjal örültek, hogy a főnök már megint jól beolvasott: etnikai homogenitás, szép volt, Viktor! 

Nem kellett két napot sem várni, ugyanezek ma hozták a borzasztó hírt az MTI kottájából:

ps

8

Ameddig a liberális jogvédők megérkeznek (fasz se tudja, miért is kellene), állítólag úgy áll a dolog, hogy a Romániában jelen állás szerint is kormányzó Szociáldemokrata Párt (amelyik álbaloldalisága ellenére tökélesen leképezi a Fidesz nevű áljobboldali magyar kormánypártot) képviselője azt találta ki, hogy benyújt ő egy törvénykezdeményezést, amely

a román állam „lényegét”, egységes és oszthatatlan nemzetállami meghatározását vitató „szélsőséges, revizionista, szeparatista” törekvések büntetését célozza.

Emberünk szerint Romániában a demokrácia és a véleményszabadság nem terjedhet ki olyan baromságokra, mint például a székelyföldi autonómiatörekvések/megmozdulások/felvonulások, vagy romániai magyar etnikumú európai parlamenti képviselők (közöttük Tőkés László, a Fidesz EP-képviselője) ilyen irányú kérései.

Én, mint kívülálló, akinek a homogén nemzetállam és az etnikai homogenitás ordas eszméivel nem volt szerencsém találkozni (de tudom, hogy sokan másoknak igen), megütközve állok e buta és következetlen idiotizmus előtt. Mi a probléma? Hogy keverednek ide a liberális jogvédők és hogy a büdös picsában van az, hogy ami Orbán büdös szájából üdvözlendő csatakiáltásként értelmezendő, az egy román – ugyanolyan elszabadult – nacionalista szájából egyenesen felháborító.

Igen, persze, tudjuk: Orbán nem, dehogyis a Kárpát-medencei etnikai csoportokról beszélt, hanem az oly jól ismert Európa-vízióját festette fel a nemzeti együttrettegés rendszerének mennyezetére és a sorok között az iszlámra gondolt. Vagyis a kecskebaszó, velünk párhuzamos, idegen kultúrájú népek integrálásának lehetetlenségéről. Az a helyzet viszont, hogy az ordas eszméket kifejező nyelvi manifesztációkat nem lehet relativizálni.

Meg vagyok róla győződve, hogy a magyar kisebbséggel nem feltétlenül barátságos szomszédos országok (naponta hallani, miként hurcolják meg Romániában a magyar közösség vezetőit, Semjén hisztérikusan artikulálva háborog, és forgatja a szemeit, Szijjártó a kocsmadiplomácia jegyében csapkodja az asztalt, stb.) tetszőleges politikusai a szájuk szélét nyalogatták Orbán eme ámokfutó kinyilatkoztatása hallatán. És máris jön a szolgálatos kretén és módosítani akarja a Btk.-t, és börtönbe baszkodni azokat, akik jogokat követelnek valamely nemzeti kisebbség számára. Ez pedig teljesen független attól, hogy úgy egyébként én mit gondolok Székelyföld autonómiájáról.

Arra lennék kíváncsi, hogy nem hányják szembe magukat ezek a szorgos barnanyelvű különítmények ilyenkor? Egyáltalán hogy van pofájuk lehozni ezeket a híreket és cinikus módon háborogni, amikor az élőistenük kinyilatkoztatása szerint az etnikai homogenitás kívánatos és megvalósítandó? Az a helyzet, hogy Romániában kurvára nem téma a bevándorlás, a románok nem az iszlámban, sokkal inkább a magyarokban látnak ellenséget (félreértés ne essék, az elvetemült, seggarcú, uszító politikusaik és nem a románok, mint nemzet) és ha bármikor a politikai érdekek úgy kívánják, előrángatják a nemzetiségi kártyát.

Romániát pillanatnyilag egy ugyanolyan korrupt és populista párt(szövetség) irányítja, mint amilyen a Fidesz-KDNP. Amely pontosan úgy Sorosozik kétpofára, mint a Fidesz-KDNP. Amelyik pontosan úgy eteti a tenyeréből az ortodox egyházat, mint Magyarországon a Fidesz-KDNP a baráti egyházakat. Mivel a romániai polgárok egy része éppen azért vonult utcára egy hónapon keresztül a legnagyobb hidegben, mert a korruptságáról híres kormánya az éj leple alatt törvényesíteni akarta a korrupciót (leegyszerűsítettem, persze, a mélyebb összefüggések most nem ide tartoznak), a megtépázott népszerűségnek soha nem árt a hangulatkeltés, a magyarok elleni hergelés. Az egységes, oszthatatlan és szuverén román nemzetállam képének lebegtetése.

Orbán Viktor, mint a Kárpát-medencei nem kevés megvezetett magyar élőistene, ezzel tökéletesen tisztában van. De Orbán Viktor populista, nacionalista és korrupt politikus pontosan telibeszarja a Kárpát-medencei magyarságot, amelyre ugyanúgy eszközként tekint, mint a sajátjaira. Éppen ezért, Orbán Viktor, saját mocskos hatalmának megtartása érdekében (néha eszébe jut, hogy ha nem kormányoz élete végéig, akkor előbb-utóbb a böri vár rá) minden alkalmat megragad egy öblös, kampányízű riogatásra, uszításra. Hogy ezért semmi nem drága, azt az etnikai homogenitás rémképének lebegtetése bizonyítja. Hogy ennek milyen következményei lehetnek a határon túli magyarokra – akik közül sokan a bőrükön tapasztalták, milyen is egy tőről metszett nemzeti szocialista rendszerben magyarként túlélni -, az már most is látszik, és egyre inkább látszani fog.

Ha a magyar kormány Magyarországra nyíltan és vállaltan etnikailag homogén nemzetállamként tekint, amiből semmilyen körülmények között nem enged, a román nacionalistákat egyáltalán nem érdekli, hogy Orbán Viktor természetesen a kecskebaszó muzulmánokra gondolt. És ha majd a román miniszterelnök kiáll és hitet tesz a etnikailag homogén nemzetállam mellett (és ő is pont leszarja, hogy a magyar őshonos kisebbség és nem a román lányokat, asszonyokat erőszakoló, idegen horda), akkor ki fog a leghangosabban hörögni? Na, ki?

Pedig egyszerű ez. Ha Orbán magyar nemzetállamot akar, akkor Fico szlovákot, Grindeanu meg románt. És tényleg már csak azt nem értem, hogy lehet, hogy a megvezetett határon túli magyarok és a Fidesznek alárendelt vezetőik nem rúgták még le a fénylő csillag fejét ezért a kijelentésért? Hogy nem kérték ki maguknak? Hogy nem sértette a fülüket, a tudatukat ez a veszélyes és ellentmondásos retorika? Hogy nem látják, hogy a bálványuk alattuk vágja a fát?

Hát ezért nem lenne baj, ha egy miniszterelnök megválogatná a szavait, és ha nem képes erre, nem lenne baj, ha lenne egy öntudatos nemzet ebben a múltbarévedő medencében, amelyik figyelmeztetné arra, hogy az elhibázott politikai csatakiáltások tragédiákba szoktak torkollni. Ja, nem a barnanyelvű trollokra gondoltam, ők úgyis teszik a hülyét. Ezért fizetik őket.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.