Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ildikó, kis butuska, ne fárassza már az urakat az értetlenkedésével

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ne csűrjük, ne csavarjuk: amikor Kovács Nemsikerült Zoltán szóhurcoló és Lázár Mindenhezisértő János birodalmi miniszter vállt a vállnak vetve, közösen izzadnak azon, hogy letagadják a főnökük két nappal ezelőtti bazseváját, az nem csak felháborító, hanem egyenesen mindent elmond arról, hogy mennyire hülye kretén idiótának néznek itt minden egyes állampolgárt. Beleértve az etnikailag homogén sajátjaikat.

Részlet Orbán beszédéből, amit a Magyar Kereskedelmi és Iprkamara évnyitóján előadott

Részlet Orbán beszédéből, amit a Magyar Kereskedelmi és Iprkamara évnyitóján előadott

ATV (Csuhaj Ildikó): Miniszterelnök úr egy konferencián azt mondta, hogy teljességgel elképzelhetetlennek tartja Magyarországon az alapjövedelem bevezetését. Ő ezt egy modern és ravasz támadásnak ítélte a munkaalapú társadalom ellen, amit ő meghirdetett még két évvel ezelőtt Tusnádfürdőn. De azt is mondta miniszterelnök úr (…), hogy Magyarország etnikai viszonyai nem megfelelőek egy ilyen alapjövedelem bevezetéséhez. Hogy jön ez az alapjövedelem koncepcióhoz, mi a reláció a kettő között?

Lázár: Ha Ildikó a miniszterelnök úr február 28-án, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában elmondott beszédére gondol, azt én külön kinyomtattam magamnak az írott, szó szerinti szöveget…

Kovács: Teljesen nyilvánvaló, hogy nem etnikai homogenitásról beszélt a miniszterelnök.

ATV: Én sem etnikai homogenitást mondtam.

Kovács: A kérdésében ezt a szót használta, bocsánat (elégedett vigyor)… Először is nagyon fontosnak tartom, hogy a kulturális homogenitást meg kell őrizni – ezt mondta a miniszterelnök.

ATV: Tehát önök azt állítják, hogy az etnikai jelző nem is hangzott el?

Kovács: Itt van leírva előttünk a mondat. Az, hogy később a szövegben szerepel az etnikai kifejezés…

Lázár: Ha megengedi kormányszóvivő úr (összeröhögnek Kováccsal), megkísérlem megválaszolni a kérdést. (…) A textus mindig nagyon fontos, mint tudjuk, ezért a szövegértelmezés is egy fontos dolog. A beszéd arra vonatkozott, hogy Magyarországot hogyan lehetne fölértékelni a körülöttünk lévő világ szempontjából. Mitől értékes Magyarország? A munkaalapú társadalomtól, a jó minőségű munkaerőtől és a társadalom összetételétől. A beszéd teljesen világosan arról szólt, hogy Magyarországra ne legyen betelepítés és a párhuzamos társadalom vagy a párhuzamos kultúra ne tudjon kialakulni. (…) Az a helyzet, ami ma van Magyarországon, az fölértékeli az országot. Azok az országok valószínűleg sokkal kevésbé versenyképesek lesznek a jövőben, ahol egy párhuzamos társadalom alakult ki. Nem akarunk betelepítést, meg akarjuk őrizni a kulturális és etnikai homogenitásunkat. (…) Az ország sokkal gyöngébb lesz, ha ide más kultúrákból, más nyelvi környezetből, más identitásból származókat be fognak telepíteni, vagy engedjük az ő bevándorlásukat.

ATV: (…) Miniszterelnök úr arról beszélt, hogy akik nem dolgoznak, vagy nem teljesítenek a munka világában, azok ne kapjanak segélyt, és mint szinonímát használja az alapjövedelmet a segély vonatkozásában. Tehát téves az a konklúzió, hogy az etnikai viszonyokat azért emlegette, mert a romákra gondolt?

Lázár: Nem, nem erre gondolt. Szóval hogy mondjam? Érdemes elolvasni. Ildikó, ha végigolvassa azt a húsz sort, ami erre vonatkozik, abból világosan kiderül, hogy (…) szó nincs arról, hogy a beszédnek egyetlen sora is a romák ellen irányult volna. Ami az alapjövedelmet illeti: a Fidesz az egy jobboldali, konzervatív antikommunista párt a megalakulása óta. Mi nem szeretnénk, hogyha Magyarországon vagy Európában újra kommunizmus lenne. Mit ígértek a kommunizmusban? Nem kell dolgozni és lesz fizetésetek, lesz pénzetek és minden ingyen lesz. Ez volt a kommunizmus legfontosabb ígérete. Mit ígér most a nemzetközi baloldal? Nem kell dolgozni és minden szép lesz. Kik ígérik? Munkaalapú társadalomban a teljesítmény mellett elkötelezett konzervatív politikusok? Nem. A baloldal ígéri ezt azzal kampányolva, hogy elhitesse az emberekkel, hogy munka nélkül lehet boldogulni. A mi meggyőződésünk, hogy a világban munkával, szorgalommal, teljesítménnyel lehet elérni eredményt. Az elképzelhetetlen – és ha engem a választóim még megválasztanak – mindvégig azért fogok harcolni, hogy a jövedelem, a megélhetéshez az munkához kötődjön. A baloldal úgy gondolja, hogy az embereknek akkor is jár, hogyha nem dolgoznak érte. Magyarországon, aki szociális segélyre szorul, de munkaképes, annak is dolgoznia kell azok érdekében és azok javára, akik kifizetik a szociális segélyét. 

Idáig bírtam. Pedig volt még tovább is, és mint lenni szokott eddig mindig: a mennyezet kibírta ezúttal is gyűrődést. Én is, pedig egyáltalán nem vagyok büszke magamra. Ma kiderült, hogy már nem csak két évtizeddel ezelőtt elhangzott állításokat, de kétnapos böffentéseket is zsigerből letagadnak. A legcsekélyebb szemrebbenés nélkül. És összeröfögnek, mint akik jól megmondták a hülye, tájékozatlan, idióta újságírónak. Ildikó, kis butuska, olvassa már el, ne fárassza a miniszter urat az értetlenkedésével.

Ehhez képest második nekifutásra, miután az újságírót közös erővel kiröhögték azért, mert képtelen a szövegértelmezésre, Lázárnak sikerült Orbán Viktor korábban letagadott mondatait megismételni. Magyarország kormánya igenis meg akarja őrizni a hon kulturális és etnikai homogenitását. Nem tudom, csak nekem maradt ki, vagy a környező országok kisebbségi, azaz magyar képviseletét ellátó politikai szervezetek tényleg elengedték a fülük mellett ezt a borzasztó szókapcsolatot? Nem volt senki, aki tiltakozott volna annak fényében, hogy volt és talán a jelenben is van alkalmuk szembesülni az etnikai homogenitást valló román/szlovák/szerb/ukrán nemzetállamok valamennyi áldásával? Nem az én dolgom, csak úgy kérdezem.

Mindegy, visszatérve: azért nem sajnáltam az időt ennek a brutális színházi előadásnak a megörökítésére, mert a fenti ábra szerint két napos távlatban is képesek bármikor letagadni a nyilvánvalót az urak, akik szerencsére nem kommunisták, de tudják, mit jelent a kommunizmus. Ahhoz képest, hogy Lázár még arra is képes volt, hogy néhány kérdéssel odébb Farkas Flórián bűnözőgyanús díszcigány ügyleteit azzal mentegette, hogy a roma vezetők elleni ostrom ellehetetleníti a roma közösség felzárkóztatását (nem a lopás, hanem az ostrom!), nem is értem mit akarok még.

Miközben Magyarországon Mészáros Lölö univerzális csoda hat év alatt tízszeresére zsírosodik úgy, hogy a fülkeforradalom előtt egy senki volt, Annyitisér János munkáról, szorgalomról és teljesítményről pofázik, és még ő van felháborodva, ő kéri ki magának. Miközben Magyarország versenyképessége lesújtóan katasztrofális (és ezt statisztikai adatok bizonyítják) és a dolgozói szegénység szó szerint életeket követel, miközben főállású léhűtők hordják szét az adófizetők által összekínlódott közös vagyont, ez a rinocéroszbőrű arrogancia kommunistázik, baloldalazik és összemos egyáltalán nem összemosható kategóriákat. Miközben Magyarországon munkával sem lehet boldogulni, és egzisztenciálisan nyomorognak a dolgozó emberek, miközben a NER siserehada széthordja az utolsó mozdíthatót is, ez a gátlástalan hazudozó moralizál és teljesítményt emleget.

Hát, én tényleg feladom. Ha ezt hétről hétre el lehet játszani és ilyen módon meg lehet mártózni az erkölcstelen kőgeciség fertőjében, ha azok üvöltözhetnek a leghangosabban a munkáról, akik kizsigerelik azokat, akik hülyére dolgozzák magukat a semmiért, akkor csinálják. Szarjanak a szánkba minden héten és ne hagyják abba egy hazugságnál.

Mert utóirat: nem szándékosan hazudtak orrba-szájba, hanem véletlenül, mert félreértés történt. Akinek van türelme, nézze végig a felvételt és rá fog jönni, az ország-világ előtt nyilvánvalóvá vált hazugságot is képesek további hazugsággal fokozni. És aki hazudik, az…

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.