Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A teli szájjal röfögő Kósa Lajosok és Németh Szilárdok nemzeti tornasorában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyógypedagógiai előadás következik, ami részben indokolt önkritika is lesz. Ehhez folytassuk onnan, ahol tegnap este abbahagytuk, és állapítsuk meg: minden ábra azt mutatja immár, hogy a Momentum Mozgalom némiképp és nem kicsit belefosott a Fidesz nemzetinek kikiáltott, a gigantikus korrupciót magában kódolva hordozó olimipiarendezés ügyébe.

Tegnap óta szerintem meghosszabított üzemmódban túlórázik a barnanyelvű oldal, és próbálnak rendet vágni a ritmuszavarba került, egyensúlyát elvesztő, recsegve ropogó, az elkesredett vergődéstől lassan nevetségbe és szánalomba fulladó kormányzati kommunikációban. Úgy értem, megtalálni a felelősöket és ellentmondást nem tűrően rájuk verni az egyre távolabb kerülő 2024-es olimpia kudarcát. (Tényleg, Rogán Antalról valami hír?)

Az, hogy mennyire labilis és kiszámíthatóan törékeny a kormány pártjainak egydimenziós, primitív kommunikációs úthengere, azt pontosan mutatja minden olyan helyzet, amikor nem ők irányítanak. És most nem ők irányítanak. Bár Orbán ukáza arra vonatkozott, hogy nem nyilatkozunk erről az ügyről, hanem szépen megvárjuk, hogy egyáltalán lesz-e ügy (szilárd meggyőződésem, hogy utolsó percig nem hitték el, összegyűjthető a szükséges számú aláírás), Gulyás Gergely, emberarcú fideszes elébe ment az eseményeknek és nagyívű interjúval örvendeztette meg a Mandiner olvasóit és engem személyesen is.

Igaz, a nyomorultja nem tudhatta, hogy a NOlimpia közel kétszer annyi embert mozgat meg, mint ahány aláírás kötelezően szükséges ahhoz, hogy népszavazást lehessen kiírni ezzel a súlyos közüggyel kapcsolatban, ezért a törzsfőnöki utasításra fittyet hányva ontotta magából.

Most nem térek ki részletesen arra, amit az álcivilekről (a CÖF azért nem álcivil, mert nem külföldről kapnak támogatást), az átláthatóságról, az újságírásról, a lázadás évéről, a jogállamról (…ma már nem lehet olyan jogvédő tevékenységet folytatni, amilyet tíz éve – a 2006 őszi állam által ösztönzött rendőrterror idején – lehetett és kellett. Azaz lehet ilyen tevékenységet folytatni, csak éppen Fekete-Afrikában. Magyarországon nem. Azért nem, mert a jogállam átmeneti felszámolására irányuló cselekmény, amit akkor láttunk, azóta nem történt, ma elképzelhetetlen) szónokolt, mert szétfeszítené ennek a dolgozatnak a terjedelmi korlátait.

Foglalkozom viszont az olimpiával és a Momentum Mozgalommal kapcsolatos téziseivel, amelyek már-már Kovács Gergely Echo Tv-s szereplésének szürreáliáját súrolják. A különbség az, hogy a Gulyás nevű véresen komolyan gondolja, amit mond. Mivel volt annyira balf@sz, hogy nem számolt a kormány és a vezérkar spontán pálfordulására és arra, hogy a 266151 aláírás hírére azonnal áttolják a felelősséget Tarlós főpolgármesterre (aki azóta természetesen már cáfolta, hogy ő kell elvigye a balhét) és a nemzeti ügyről Budapest magánügyeként kommunikálnak, a Fidesz alelnöke nem fogta vissza magát. Álljon itt az elhangzott agymenés veleje, ami újra megerősíti, miért tragédia, ha erkölcsi nyomorékok és aluliskolázott áljogászok gyülekezete kormányzati felhatalmazást kap:

A mi álláspontunk szerint az olimpia nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy. Az adott neki valódi esélyt és értelmet, hogy széleskörű, a kormánypártokon túlmutató támogatottsága van.

Képviseleti demokráciában abból szoktunk kiindulni, hogy a képviselők képviselik a képviselteket. Ebben a kérdésben a fővárosi képviselők között szinte példátlan egyetértés uralkodott.

A népszavazási kezdeményezéssel éppen az a baj, hogy megszüntette a kérdésben eddig meglévő politikai egységet. A kezdeményezés – elkésettsége folytán – nem demokratikus döntési helyzetet teremt, hanem azzal, hogy az ellenzéki pártok a pillanat rémületében szembeköpték saját korábbi olimpiát támogató álláspontjukat, fél évvel a játékokról szóló döntés előtt megszűnt az a politikai konszenzus, amely a sikeres pályázat feltétele.

A Momentum kezdeményezése kizárólag Párizs és Los Angeles érdekeit szolgálja, illetve kétségkívül alkalmas arra, hogy ismét bebizonyítsa, hogy a baloldali pártoknak bármilyen kérdésben csak addig van elvi álláspontjuk, amíg az számukra semmilyen politikai kockázatot nem jelent.

Egy olimpiát ráfizetéssel, illetve gazdaságosan, mégis rendkívül fejlesztéseket megvalósítva is meg lehet rendezni. (…) Akinek ez sikerül, az a város évtizedekre az egész világ elismerését kivívja, regionális központ és turisztikai célpont lesz. Ezt az esélyt a legprimitívebb lélegeztetőgépes kampányt idézve kockára tenni súlyos politikai bűn.

Csak az olimpiarendezés ügyét tehetik tönkre sikerrel és mi – szemben a balliberális oldallal – nem Budapest kudarca árán szeretnénk sikeresek lenni.

Nem egyszerűen populizmus, hanem a legdurvább demagógia közvetlen összefüggést teremteni az egészségügy helyzete és a 2024-es olimpia között.

Szeretnék tehát először is ünnepélyesen hamut szórni a fejemre. Eddig meg voltam győződve arról, hogy ez a jóllakott óvodás fejszerkezetű, szendének tűnő okostojás képvisel talán némi szakmaiságot a teli szájjal röfögő Kósa Lajosok és Németh Szilárdok nemzeti tornasorában. Hogy mélyen legbelül, nem csak intellektuálisan, de erkölcsileg is helyteleníti a védhetetlen mindenáron megvédését. Tévedtem, belátom: az egységnyi Gulyás semmiben nem különbözik egységni Kósától, legfeljebb rövidebb idő alatt képes visszabüfögni azt, aminek Kósa hatszor fut neki és csak hetedikre sikerül.

Érdemes jól megjegyezni ezt az interjút, amelyben hivatalosan kimondatott: ha a polgárok bármely csoportja élni kíván alkotmányos jogával és népszavazási kezdeményezésre adja a fejét, az Magyarországon nem demokratikus cselekvésnek minősül. Az nem demokrácia, hogy negyedmillió ember szerint fontos ügyekben meg kell kérdezni a köz véleményét, a demokrácia az (lásd kvótanépszavazási kamu), amikor Orbán Viktor akaratából és bölcsességéből tét nélküli, egyféleképpen megválaszolható álkérdésekre épülő eredménytelen népszavazásokat kiáltunk ki sorsdöntőnek.

Gulyás cimbora! Értem én, hogy fideszesnek lenni nem politikai és főleg nem szakmai meggyőződések, hanem a megkérdőjelezhetetlen fanatizmus mentén lehetséges. Ennek ellenére a képviseleti demokrácia továbbra sem azt jelenti, hogy korlátlan hatalommal felruházott képviselők önkényesen egyetértenek tetszőleges kérdésekben, a nép meg kussban tudomásul veszi. És ha a képviselőknek holnaptól kedvük támad csecsemőket reggelizni, akkor a képviseleti demokrácia szabályai szerint erre felhatalmazásuk van, mert őket megválasztották. Ez a rohadt pártközpontban előrecsomagolt, abszurd áljogász duma, a népakaratban gyökerező joggyakorlás teljes tagadása a diktatúra előszobája, Gulyás cimbora!

Ne vergődj, és ne próbáld összemosni a Momentumot a baloldallal, mert semmi köze ahhoz, hogy a fővárosi közgyűlésben ki mivel értett egyet. Képviseleti demokráciában, te nagyon hülye, alap lett volna, hogy egy ilyen horderejű, felfoghatatlan mennyiségű adófizetői pénzbe kerülő ügyben eleve megkérdezitek az embereket (ha már az értelmetlen, egybites nemzeti konzultációitokat úgyis erőltetitek) ahelyett, hogy most óránként mást hazudoznátok. A Momentum nem ül a közgyűlésben, az aláírások zömét viszont a Momentum gyűjtötte össze, be lehet fejezni a baloldalazást, a csúsztatást és összemosást. És ha nem a Momentum gyűjtötte volna össze az aláírásokat, hanem a rákosborzasztói hímzőkör, nektek akkor is kutya kötelességetek lenne tiszteletben tartani. Hogy majdnem ugyanannyi ember joggal akar népszavazni az olimpiáról, mint ahányan Tarlóst megválasztották főpolgármesternek.

A pillanat rémületében egyedül a Fidesz nevű kormánypárt köpte szembe magát egy nap alatt nyolcszor, Gulyás! Itt egyedül a Fidesz nevű kormánypárt merült el a feneketlen demogógia sötét bugyraiban, midőn az egységes és oszthatatlan – azóta letagadott – nemzeti ügyre hivatkozva égetett el már legalább 20 milliárd forintot a semmire. És ameddig ebben az országban még mindig emberek tömegei halnak bele máshol gyógyítható betegségekbe, kórházi fertőzésekbe és a végtelen várólistákba, addig te ne merd közös nevezőre hozni a politikai bűnt a primitív lélegeztetőgépes kampányokkal. És végképp ne vedd a bátorságot ahhoz, hogy az olimpiai rémálomra két kézzel ellopható pénz védelmében demagógiának nevezd azt az evidenciát, hogy Magyarországon emberek kritikus tömege sokkal inkább meghalni jár a kórházakba, mint meggyógyulni. A jogászdiplomáddal meg szerintem nyugodtan kitörölheted.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.