Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ideje felköpni, aláállni és bocsánatot kérni 266 ezer hazaárulótól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

266 151 aláírás. Ennyi a vége. 30 napon át több mint negyedmillió ember írta alá a Momentum Mozgalom íveit azért, hogy egyáltalán népszavazni lehessen arról, hogy 2024-ben Budapest szervezzen, avagy ne szervezzen olimpiát. Attól függetlenül, hogy végül Párizs, Los Angeles vagy Budapest  nyeri el veszi meg a rendezés jogát.

Hogy ez mekkora munka volt, az nem kérdés. Hogy az elfásult, elpunnyadt, beletörődött polgárok kritikus tömegét sikerült öntudatra bírni és felrázni, elismerést érdemel. Ez az írás nem a Momentum Mozgalom hősiességéről fog szólni, noha kivétel nélkül tisztelet illeti őket, az aktivistákat, az aláírókat, mindenkit. Sőt, azokat a pártokat is, amelyek odatették magukat az ügy mellé. Ami nem ideológiai kérdés, hanem egyszerű demokráciakérdés. Azé a demokráciájé, amit Magyarországnak nem volt lehetősége/akarata/igénye tanulni és legalább elégséges szinten elsajátítani. Egy olyan országban, ahol a népakarat kifejezésének elvi lehetősége egyáltalán nem a mindennapok velejárója, nem magától értetődőség, ott feltétlenül.

Azt gondolom, hogy most arról kellene beszélni elég sürgősen, amit ez az aktus – 138 ezer helyett 266 ezer aláírás összegyűjtése – kihoz, és már kihozott a cinikus, arrogáns vérg*ci hatalomból. Egyfelől Budapest polgármesteréből, másfelől a mindenhatóból és mindenek tudójából, a felcsúti elcseszett ügyvédből és tehetségtelen, takonygerincű futballistából.

A szardobálás, sunnyogás, hazudozás és felelősségelhárítás malmai mozgásba lendültek. Bár szerdán még nagy erőkkel bízott abban, hogy úgysem jön össze a hipsztereknek a szükséges számú szignó, azért óvatosságra intette a csürhét Visegrádon. Kussoljanak, ne nyilatkozzanak az olimpiával kapcsolatban, hiszen nem a Fidesznek, vagy a kormánynak, hanem Budapestnek kell reagálnia a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtésére: nem a párt vagy a kormány, hanem Budapest pályázott a 2024-es rendezésre – így oktatta a nyájat a vezér.

Ha pedig bukjuk az olimpiát, az ellenzék nyakába kell varrni az egész sztorit. Ugyanis a személyiségzavar szerint nem véletlen, hogy éppen akkor – január-februárban – gyűjtöttek aláírást és hangolták az olimpia ellen a fővárosiakat (?), amikor tudni lehetett, hogy a NOB is elkészíti titkos felmérését a rendezés társadalmi támogatottságáról. Mindez pedig Los Angeles és Párizs malmára hajtja a vizet, ami miatt azt sem túlzás felvetni, hogy a MoMo és az őt segítő baloldali pártok Párizs, illetve Los Angeles ügynökei.

Ha ez nem lenne elég, Tarlós Pityu témagazda is kiállt ma délelőtt sajtót tájékoztatni, miszerint ha tényleg meglesz a kellő számú aláírás (meglett!), akkor személy szerint elgondolkodik, nem kéne-e visszavonni a pályázatot. És igaz, hogy ő volt az, akinek szorult annyira vastag bőr a pofájára, hogy tudatlannak minősítse az embereket egy ilyen komplex ügy eldöntésében, most nem okozott gondot neki azt mondani, hogy korábban kellett volna az aláírásgyűjtést megkezdeni. Pityu szerint néhány éve még a politika teljes mellszélességgel állt az olimpia mellett, de most az ellenzék kihátrált valamiért. Ez a főpolgármester szerint árulás:

A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére.

Az, hogy egy főpolgármester egy sértődött, agresszív óvodás szintjén kommunikál és cselekszik, hogy amnéziás, mint a főnöke, azért egy népet ennyire nem lehet degenerált baromnak nézni. Vagy igen?

index

Értjük? A megrendezését tekintve bizonytalan olimpiára már jelen állás szerint is közel 40 milliárdot elkúrtak az elvtársak, most kiderült, hogy közük nincs semmihez. Most, hogy kiderült, a hipszter fiúk mégiscsak összegyűjtötték a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy népszavazni lehessen az olimpiáról, akkor gondolom Bencsik András és a többiek csatasorba állva hazaárulózzák a főnököt, aki láthatóan letagadja az olimpiát.

Elvtársak, akik már az olimpiai pályázat visszavonásáról aberráltok! Szerintem a népakarat, a saját nem hazaáruló híveitek megbecsülése azt jelentené, hogy nem visszavonjátok az olimpiai pályázatot, hanem kiírjátok a népszavazást, amely érdemben eldönti ezt a kérdést. De titeket soha a büdös életben nem érdekelt még a sajátjaitok véleménye sem. Letagadjátok a nemzeti ügyet és Párizs meg Los Angeles ügynökeiről óbégattok. Annyira szánalmas, hogy szavakat nem találok rá.

Elbuktátok az illiberalizmus harcát a demokrácia fölött és most, amikor úgy tűnik, hogy nem csak a szükséges számú aláírás jött össze, de konkrétan nagy eséllyel nincs nemzeti ügy, hanem szemfényvesztés, hazudozás és sunnyogás, letagadjátok azt is, hogy valaha is közötök volt az olimpiához.

Orbán Viktor és Tarlós István és a Fidesz és az azonos nevű kormánypárt vesztésre áll egy olyan ügyben, amelyiket ő erőltetett, és ami után a balhét nem hajlandó elvinni. Orbán Viktor teleüvöltötte az országot, a fejünket, és kétpofára lobbizott a budapesti olimpiáért, most pedig egyetlen sunyi húzással próbálja megúszni a dolgot. Ez az ember képtelen veszíteni, ez az ember egész életében egyetlen dologhoz értett: az összes nem létező démont és ellenséget cifra dakotaságok szintjén legyőzte, miközben megfutamodott minden egyes húsbavágó kérdés elől.

A legdurvább az, hogy amit most látunk, az csak a szokásos, az előre meghozott döntés utáni terelés. A nemzeti ügy nem létezik, Budapest nem támogatja az olimpiát, most meg a rágcsálók menekülnek a süllyedő hajóról. Pedig elvtársak, a 266 151 aláírás nem asztalról leseperhető népakarat. Gyávák vagytok, ez a ti becsületetek! Lavíroztok, kapaszkodtok, elkeseredetten vergődtök ahelyett, hogy belátnátok: megszívtátok. Szerintem most van az, amikor fel kéne köpni és aláállni. Testületileg.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.