Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez van. Ezek az intellektuális és erkölcsi pöcegödrök képezik a Fidesz hátországát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valahogy megint úgy adódott, hogy tudományos-fantasztikus hírekkel voltam kénytelen elkezdeni a napot. Ez azért jó, mert mostmár kétségem sem fér ahhoz, hogy az aggasztó méreteket öltő szanatórium és elmegyógyintézet-szindróma teljességgel elhatalmasodott az országon, innen felállni nem mindennapi kihívás. Nem most lesz, és nem is négy percig fog tartani.

Nem köntörfalazok, röviden mondom a lényeget: március elsejétől (itt van a kertek alatt) Schobert Norbert nemzeti észlény és önjelölt dietetikus főszereplésével indul újratöltött formátumban az ATV nevű álellenzéki kanálison az MTV 1975-ben landolt tévétornája, amely Idősebbek is elkezdhetik címen futott.

Nagy bejelentéssel készültem, hiszen olyasmit élesztünk fel, ami nagyon-nagyon régen nincs már a magyar televíziózásban, pedig talán most van rá a legnagyobb szükség. Március elsejével elindítjuk az ATV-n a tévétornát, amit naponta az esti főműsoridőben ad majd a csatorna

– közölte Schobert a Frizbi vendégeként múlt időben, erről pedig az Origo számolt be jelen időben. A múlt idő azért vicces, mert a műsor vasárnap, azaz holnapután, azaz jövő időben kerül képernyőre az ATV-n. De szerencsére mióta a magyar média úthengeres módszerrel történő kormányzati zsebrevágása folyik, a barnanyelvek mindenhova elérnek idő előtt.

Szóval Schmitt Pál kedves családja helyett immár Schobert, a kokain vegyjelének feltalálója, mindenféle tudományos kutatások zsigerből kiröhögője, a zsírégetés autodidakta szélhámosa fogja megmozgatni a nemzet izmait kereken négy percben. Nem reggel, délelőtt, délben, hanem este. Főműsoridőben. Magyarország erősödik jeligére.

Igaz, tarthatna kémiaórát, vagy a globális felmelegedést pontonként cáfoló előadássorozatot is, esetleg főzhetne valami tutit Benke Laci bácsi oldalán. Például valami finom ápdétcuccot vegetával. De nem. Ehelyett tornázni fog ő. Németh Sándor taxisofőr és gerinctelen prédikátor legnagyobb megelégedésére. Lássuk be, az sehogy nem nézett volna ki minden természettudományok doktorának szájából két ugrabugrálás között, hogy Nem leszünk gyarmat! vagy Üzenjünk Brüsszelnek!, nem igaz? De.

Elintézhetném ezt az egészet egy dejó, hogy nem nézek tévét felkiáltással, az úgyis nagyon divatos mifelénk. A nincs földem, kit izgat, hogy a másét viszik, nem dohányzom, leszarom a trafikmutyit, nincs iskoláskorú gyerekem, kit érdekel az oktatás, egészséges vagyok, na és hogy a szomszéd jövő januárra kapott időpontot a kínkeservére típusú nemproblémák analógiájára.

Valójában tényleg teljesen mindegy, hogy egy végtelenül lebutított, kormányhirdetésekkel vastagon kitapétázott csatorna, amely valamiért még mindig ragaszkodik az ellenzéki címkéhez és kikéri magának, hogy Németh Sándor miért ne ebédelhetne együtt Vajna Andrással Habony Árpád munkanélküli véletlenszerű társaságában, kit szerződtet hova és mennyiért. Alapvetően mindegy is, hiszen ennél mélyebben talán soha nem szárnyalt a nemzet erkölcsileg, szellemileg, mint mostanság.

Ott, ahol Csisztu Zsuzsa, Hajdú Péter, Sas József és a Vidámvasárnap Havas Henrikkel egy lapon nyomul, ott legfelejebb annyi a kérdés, hogy Mészáros Antónia vagy Bombera Krisztina gyomra hogy bírja és meddig. Kálmán Olga jobb belátásra térését most nem fogjuk tudni megvitatni, de nem is ez a kérdés. Az viszont tény, hogy rendkívül nehezen viselem, szó nélkül meg méginkább, amikor vérbuta, de páratlanul öntudatos, magukat megkerülhetetlennek tartó celebek néznek hülyének, például így:

A szlogenünk mindenféle felhang nélkül egyszerűen ennyi lesz: Magyarország erősödik! Azt gondolom ugyanis, hogy aki minden este szán négy percet arra, hogy felálljon a fotelből, és mozogjon ennyi időt, az nemcsak mentálisan, de fizikai értelemben is erősödni fog.

Hát tényleg, Schobert!  Ki az a gondolkodásra totálisan alkalmatlannak nézett hülye, aki összefüggést vélne felfedezni a kormány aktuális propagandakampányának vezérmotívuma és a te szépreményű tévétorna-műsorod címe között. Ez tényleg annyira véletlen koincidencia, mint az, hogy ezt az országot nem a kormány, hanem a fránya véletlenek irányítják. Amennyire tök véletlen, hogy a Fidesz-kormány önkéntes szekértolója, az egyik leggátlástalanabb érdek-magyar éppen-pont Németh Sándor független agymosó tévéjénél kap hatalmas lehetőséget. Pedig Vajna András jogállammal összeegyztethetetlen szennycsatornájához is mehetett volna. A végtelenül gazdag magyar nyelv igen szegényesnek bizonyult ezúttal: csak ezt a két szót sikerült megtalálni és mindenféle felhang nélkül egy tévétornára ráaggatni. Beszarás. Nem elsősorban az, hogy tagadják a nyilvánvalót, hogy kik azok, akik szemberöhögik az óvodásnak nézett népet, hanem az, hogy milyen szánalmas magyarázkodások kíséretében teszik mindezt.

Pontosan ugyanannyira véletlen egybeesés ez is, mint hogy a Matolcsy-Rogán páros ügyleteit felgöngyölítő Népszabadságot aljadék módon kinyírták és Mészáros Lölö kultúrember érdekeltségébe tolták a megyei lapokat. Ahogy a Figyelőt kizárólag Schmidt Mária volt képes megszerezni, ahogy állami hitelből vettünk tévét Vajna Bandinak, ahol a kormány kedvére gyilkolja a politikai ellenfelek karakterét, és kriminalizál társadalmi csoportokat. Nos, ha innen nézzük, Schobert Norbert ATV-s tornája is egy monumentális véletlen.

Amellett, hogy a közéleti viták helyett mindenhol a szervilizmusba csomagolt semmihez nem értés üvölti le a tényeket, a racionalitást, a szakmaiságot, a kormány médiaellenes hadjárata is felszínre hozza a salakot, a középszer seggét súroló ostobaságot, igénytelenséget. A választási kampány éve valóban a lázadás éve: a mélysötét butaság győzelme lesz ez is az ész érvei felett. A közpénztévéken áradó sűrű propaganda mindenhova átszivárog, a bulvárba oltott idiotizmus – amikor egy tévétorna címe egybeesik a kormány aktuális szlogenjével – virágzásba borult.

Az, hogy az ATV színvonala felzárkózik előbb-utóbb visszafordíthatatlanul a TV2 által diktált erkölcsi mélyrepüléshez talán nem újdonság, de hogy az egyik legirritálóbb, legbunkóbb magyar pofáján keresztül legitimálják a kormányzati propagandát, azon valamiért megint sikerült meglepődnöm. Schobert Norbert celebnek is hülye celeb legújabb épületes húzásán, (jobb benyalni a rezsimnek feltételek nélkül, mint nem), Németh Sándor szektavezér helyezkedésén túl tágabb értelemben ez a mélypont ünnepélye, ahogy Pilinszky mondaná.

Ezek az intellektuális és erkölcsi pöcegödrök jelentik a Fidesz hátországát, övék az örökkévalóságnak tűnő pillanat, amit maximálisan uralnak. Mint annyiszor, most is kénytelen vagyok megismételni: nem az ellopott csilliárdokban mérhető a pusztítás, hanem a szellemi, lelki amortizáció az, ami visszafordíthatatlan. Ennek csak egy apró kockája lesz ez a 4 perces koincidencia, illetve az ATV elfideszesedése. Egy ország, ahol a véleményt ilyen emberek formálhatják, az nem tegnap érett meg a pusztulásra. Jó étvágyat!
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!