Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy homályos fotón Magyarország jelene-jövője, a sarokba hányva a független magyar média hullája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegyük-vegyük szépen, kronológiai sorrendbe az elmúlt hét hirtelen felpörgött eseményeit:

  • Múlt hét vége, szombat, december 17: az Index megírja, hogy Kálmán Olga, az Egyenes beszéd műsorvezetője, az ATV sztárja-arca február 15-én kezd új munkahelyén, a HírTv-nél (a nem egészen kopernikuszi fordulatról itt írtam);
  • A hír felizgatja a kormány bulvármocsarát és kisvártatva, üstöllést, azon nyomban körbetájékoztatják egymást és félre a közönségüket, hogy Simicska Lajos az ATV-s fizetése dupláját ajánlotta Olgának;
  • A felizgult Habony-művek egy nap múlva körbeszopják az információt: Kálmán Olga 4, azaz NÉGY millió forintért szegődött a pixisből kiesett másik geci tévéjéhez (a csatorna időközben cáfolja a hazugságot: a műsorvezető ATV-s fizetésénél lényegesen kevesebbet keres majd a HírTv-nél);
  • Németh Sándor hittel házaló ex-taxisofőr-üzletember és ATV-tulajdonos hétfőn, december 19-én különbejáratú Facebook-oldalán esik neki Kálmán Olgának, hogy milyen súlyos hátbadöfés ez, miután a csatorna és annak vezetősége a tenyerén hordozta őt, salamoni bölcsességek, miegymás;
  • December 22-én, pénteken Juhász Péter az alábbi fotót posztolja a közösségi oldalán:

  • Jön is a válasz sürgősen Németh prédikátortól:

Hát van ilyen, nem? Friderikusz szerencsére már időben szólt, hogy ne lepődjünk meg. Mert mi még mindig hajlamosak vagyunk meglepődni. A pénzért bárkihez, bármihez gondolkodás nélkül dörgölöző üzletember-prédikátor-hittérítő azonnali nevetséges magyarázata pedig konkrétan alátámasztja, hogy a 2018-as választásra készülő Fidesz maximális sebességre kapcsolt a nem kormánypárti média kinyírásában, avagy – amint a fenti ábra is mutatja – jobb belátásra bírásában.

A Juhász Péter által posztolt fotó rendkívül rossz minőségű, ráadásul felveti azt a jogos kérdést is, hogy mibű fussa a kendermagos Juhásznak a Nobu-ban ebédelni. És ha nem neki fussa, akkor kinek? Ki volt az a hazaáruló, aki egyszerű pórnép létére Vajna András éttermébe bepofátlankodott, hogy eme nagyszerű államférfiak ebédjébe beleüsse az orrát? Mielőtt a kormány szennycsatornái megválaszolnák ezeket a kínzó-gyötrő kérdéseket, maradjunk abban, hogy szép, vidám torkos csütörtök volt, viszont nem, nem és nem volt taggyűlés.

Vegyük át szépen, mit látunk és mit nem látunk a homályos fotográfián. Ex-Habonyné, az Orbán nevű Viktor bulvár-Facebook szakértője és az aktuálisan örökzöld munkanélküli Habony lerogyva ül az egyik asztalnál Andrew G. Vajna éttermében (ezt nem látjuk). Egy másik asztalnál meg Andrew G. Vajna, parókakészítő kaszinómilliárdos, a TV2 fekáliakanális tulajdonosa tolja a kelkáposztafőzeléket tükörtojással  wagyu marhával körített őzfilét shiitake gombával Németh Sándor ATV-tulajdonos társaságában.

A merő véletlenek és váratlan koincidenciák már csak ilyen földhözragadt dolgokat produkálnak: Habonynak mintha ismerős lenne valahonnan Vajna, ezért felemelkedik, hogy üdvözölje, ha már tök véletlenül egyidőben támadt kedvük a japán menzakajához. Ekkor készült a fotó, amelyről leolvasható ennek az országnak – ha nem is minden – majdnem minden nyomorúsága.

A nem közszereplő, nem miniszterelnöki tanácsadó, nem mocskos közpénzlopó, nem aljas kormánypropagandista szipákoló művész és gipszfaragó vitrinőr belefut az emberek hitével visszaélő, népbutító, magát valamiért lelkésznek nevező szektatulajdonossal, aki éppen a nemzet egyik legpofátlanabb oligarchájával, kaszinók, fánkozók, éttermek tulajdonosával és telhetetlen étvágyú Tímeák kitartójával tömi a majmot. Történik mindez néhány nappal azután, hogy az ATV-t faképnél hagyta annak legismertebb arca. Ezt az országot nem a kormány, hanem a rohadt véletlenek irányítják.

Miután augusztus 4-én a sérült ujjlenyomatú Ghaith Pharaon professzor luxuscsónakja éppen pontosan Mészáros Lölö nemstróman jachtja mellett parkolt az Adrián (és azóta már a Népszabadságot is kinyírták, ami maradt a lapcsaládból pedig már a félanalfabéta mangalicaszerelő tulajdonába került), mit lehet erre mondani? Azt, amit Németh Szilike (aki nem az észkombájn rezsibiztos, hanem az azonos nevű Sándor fia, egyben az ATV tehetséges hírigazgatója), hogy nincs itt semmi látnivaló. Magánemberek magánjellegű találkozója volt, a hülyegyerek is az internetről tudta meg, hogy az apja a parókakészítővel ebédelt, az ATV pedig sem most, sem a jövőben nem kíván a kormány szócsöve lenni.

Az biztos, hogy nem kíván, mert már most is az. Már régóta világos, hogy egyfajta stabilizátorként, túlnyomás-feszültség leeresztő berendezésként funkcionál ez a tévé, ahova – Németh Sándor ex-taxisofőr-hitszónok-üzletember érdekeinek megfelelően – alattomosan, egyre nagyobb területet elhódítva betette a lábát a kormánypropaganda enyves keze. Kálmán Olga eltakarodott, most pedig le kell zsírozni, hogy miként válik hivatalosan is a Fidesz szekértolójává Németh csatornája. Nyilván nem a kártyalapok kevergetője, azaz Orbán Viktor ebédel együtt az érintettel, hanem a nagytudású üzletember-stróman, aki a TV2-nél már bemutatta, hogyan működik egy igazi közpénztelevízió. A munkanélküli baltaarc, a kormányzati hazugsággyár és feketekampány kútfeje meg magánemberként az asztaluk fölé hajol. De szép ez.

Magánemberek magánjellegű megbeszélése, az. A vitrinőr, a parókakészítő és a taxisofőr. Millárdok fölött rendelkező hivatásos agymosók, akik politikai megrendelésre, közpénzeket magánzsebre téve felelősek azért, hogy a Fidesz 2018-ban is behúzza a választásokat. Hogy egy gondolkodásra csak foltokban hajlandó népet orránál fogva vezetve belerángassanak a saját pusztulásába. Azért, hogy a szipogó vitrinőr, a kaszinómilliárdos parókakészítő és a szektavezér-taxisofőr a következő 50 évben se szenvedjen hiányt semmiben.

Egy homályos fotón Magyarország jelene-jövője, a háttérben az Orbán nevű alkalmazottjával, a sarokban a független magyar média hullájával. Hacsak nem a közösen szervezett karácsonyi ételosztásról, vagy a Németh-dinasztia kaszinó- és fánkbizniszbe való belépéséről volt szó. Nyugi van, Sanya! A nézettség kurvára nem számít (ezt Habony és Vajna egyaránt meg tudja erősíteni), dőlnek majd a kormánymegrendelések n-szeres nagyságrendben, és dől a lé zsákszámra. Persze az alkotmányos költséget vissza kell csorgatni, de így is hátra lehet dőlni. Annyi, hogy a kritikus, úgynevezett ellenzéki álruhát mostmár le kell vetni és nyíltan lehet dicsőíteni a kormányt. 

És Németh Sándor, a legnagyobb legalizált magyar szekta vezére – aki egy bibliai idézet kíséretében teátrálisan beleállt Kálmán Olgába, amiért van pofája csatlakozni az Orbán-ellenes Simicska-vendettához – két zabálás között csatlakozik Orbán autoriter rendszeréhez, ahol az a téma, hogy Vajna András gyakorlatát követve miként lehet Habony szennyes propagandájának szócsövévé válni.

Mondanám, hogy egy olyan ember, aki mások lelki nyomorúságából és hitéből zsírosodott meg ilyen szépen, az önmagában annyira gusztustalan, hogy már bármit csinál, leszarom. Márpedig Németh példája is igazolja, hogy mindig van lejjebb. Saját és fia idióta magyarázkodásain túl a lényeg mégiscsak az, hogy a pénznek nincs szaga, a hit és az elvek meg azért vannak, hogy legyen mit megtagadni. Jó étvágyat, jó egészséget és áldott karácsonyt kívánok én is Németh Sándornak és a másik két főgengszternek. Remélem, hogy nekik is lesz bejgli otthon. 

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.