Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mindenki másnak pedig ott a lehetőség, hogy ezt a tűrhetetlen mocskot eltakarítsa a francba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csupa közhelyes dolgok jutnak eszembe, pedig ha ez is közhely, akkor minden az. Az elmúlt három nap két hírét rakosgattam egymás mellé szorgosan. Arról jutott eszembe ez a remek projekt, hogy Lázár János, mindenhez mindenkinél jobban értő, miniszterelnökséget (így, kicsivel!) vezető miniszter, az ország jogkövető, törvénytisztelő polgáraként feljelentést tesz a 4-es metró ügyében a megfelelően eltitkolt OLAF-jelentés eredményeire hivatkozva. Nagyon helyes. Jogállamban persze először nyilvánosságra hozzák a tényállásokat, hogy pontosan tudjuk, értsük a mit miérteket. Nem itt, nem ebben a jogállamban.

Ehhez képest tessék, itt a két hír:

1. Tavaly február végén kopasz-kigyúrt verőemberek vették ostrom alá a Nemzeti Választási Iroda épületét és megakadályozták Nyakó István MSZP-s politikust abban, hogy beadja népszavazási kezdeményezését a vasárnapi zárvatartás eltörléséről. Másnap Gulyás Márton aktivista a kopaszok akciója elleni tiltakozásképpen leszerelte az NVI és a Nemzeti Választási Bizottság tábláit az épületről. A rekord gyorsasággal meghozott elsőfokú ítélet kimondta: a polgári engedetlenségre hivatkozó aktivista garázdaság vétségében bűnös. Egy évre próbára bocsátották, a cselekmény elkövetéséhez használt csavarhúzót és ácskalapácsot elkobozták, ugyanakkor 41 800 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték. Három nappal ezelőtt immár jogerős ítéletéről számolt be mikroblogján:

Másodfokon is elítéltek, jogerősen is közveszélyes garázda lettem

2. Tegnap nyert bizonyosságot: a Nemzeti Választási Irodánál tavaly februárban lejátszódott színházi előadás főszereplői egytől egyig büntetett előéletű NER-társak. A Magyarországon eddig példátlan ügyben, amely vastagon felveti a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúját, augusztusban meg is szűnt a nyomozás.

Amely nyomozás egyáltalán nem ment olyan villámgyorsan, mint Gulyás elítélése. Nyakó pótmagánvád indítványt nyújtott be a bírósághoz, majd betekinthetett a nyomozati anyagokba: innen tudni, hogy a szám szerint tíz, büntetett előéletű rendszer-katona és keretlegény között olyan is van, akit korábban fegyveres rablásért ítéletek el. És bár a 24.hu úgy tudja, a rendőrségi vizsgálatba bevont Alkotmányvédelmi Hivatal anyagában tételesen le van írva, hogy ezek a derék hazafiak „akadályozták meg Nyakó Istvánt” a népszavazási kezdeményezés leadásában, az ügyük nem jutott el a gyanúsításokig sem: a hatóságok szerint a tar, de öntudatos állampolgárok mégsem jogellenesen zavarták az ellenzék politikusát.

Ez így együtt mindent, de annál még sokkal többet is elmond erről az országról. A jogállam szájába hugyozás ellen tiltakozó civilt elítélik, a maffiaállam intézményei által elkövetett korrupciós bűncselekményeket feltáró polgárt meggyanúsítják, az erőszakos, büntetett előéletű, aktivisták ujját eltörő, élő adásban őket ütlegelő, hasbavágó, gyerekeket rugdosó keretlegények viszont szabadlábon élik világukat.

Ha van valami, ami méltán odaírható az elmutyizott rendszerváltás utáni Magyarország legordenárébb, legszégyellnivalóbb eseményei közé, akkor az éppen ez. Hogy ez az Erdösinével körített kopasz gyalázat megtörténhetett. Hogy ezek a sima-csupasz-fényes fejbőrű urak és megrendelőik ebben a pillanatban is röhögve örülhetnek a szabadságuknak. Nem a raklaponként, teherautónként ellopott milliárdok, hanem ez. Még szerencse, hogy a Kossuth téren több százezer ember tiltakozott. Ja, nem.

Hát hogyan is tiltakozhatott volna, midőn az aranyhal memóriájával versenyt futó magyar kollektív memória egyértelműen kivetette magából (ha egyáltalán volt pillanat, amikor befogadta) ezt a megehetetlen-ihatatlan, forintosíthatlan, tehát jelentéktelen ügyet. Mondom, ha egyáltalán elérte az ingerküszöbét. Pedig érdemes jól megjegyezni, újra leírom: ha ez – és minden jel szerint ez – a nemzeti érzelmű magyar polgári oldal/kormányzás nekem soha többet ne jöjjön senki azzal, hogy nincs alternatíva, nincs kire szavazni, és bezzeg amazok is loptak. Nem érdekel.

Sőt, azt sem fogom megkérdezni, hogy az Orbán-hívő pofozkodó, rugdosódó nyugdíjasoknak, a savas bácsiknak, a kordonbontó-gyújtogató-kockakővel dobálózó csőcseléknek ennek fényében mi lett volna a méltó büntetése? Továbbá: nem mentegetni akarok senkit semmi olyasmi alól, amit egyébként nyilván elkövetett. Pontosan tudom, hogy rongálás történt Gulyás Márton részéről. De aki azt állítja, hogy a táblák leszerelése közveszélyes, garázda cselekedet volt – márpedig a kicsit sem független bíróság ezt állítja -, az cinkosa ennek a mocskos rezsimnek és nem úszhatja meg a felelősségre vonást.

A NER lényege ebből a képből tökéletesen kibontható: büntetett előéletű bűnözők védik a még mindig csak bűnöző-gyanús, még mindig el nem ítélt rezsim fő tartóoszlopait. Mert Magyarországon népszavazási kezdeményezést, akár testi erőszak/megfélemlítés árán megakadályozni nem bűn. Ezzel a gyalázatos jogtiprással kapcsolatban véleményt nyilvánítani, a tiltakozás, a polgári engedetlenség eszközeihez nyúlni viszont közveszélyes garázdaság.

Ha valamin pontosan tetten érhető az egyébként is vérszegény magyar demokrácia haláltusája, akkor az éppen az igazság effajta, perverz szolgáltatása. Amikor egy istenverte tábla megrongálása, kalapáccsal történő szétverése nagyobb bűn, mint szöges bakanccsal taposni egy némileg magasabbrendű társadalmi érték nyakán. A nép szavazáshoz, véleménynyilvánításhoz való jogának beesett ádámcsutkáján.

És nem az a baj, hogy a nemzetikereszténypolgári kormány bűnözőkkel védi magát a saját polgáraitól. De, ez is baj. Legalább akkora baj, hogy nem Erdösiné mama és nem ezek a kopasz izomagyúak a fontosak, hanem azok, akik mozgatják, fizetik, bevetik, és erőt demonstrálandó felvonultatják őket. Következmények nélkül. Mert ahol a jogvédőt elítélik, ott a bűnöző kötelezően szabadlábon marad. Alapvetés ez, a NER dicsősége.

Az elmúlt hét során legalább harmadszor írom le: előbb-utóbb mindenki sorra kerül. Vagy egy fideszes közkatona rúgja hasba, vagy kirúgják, vagy elítélik. Mindenkit, aki szerint nincs rendben, hogy a kormány és kézivezérelt intézményei a Horváth Andrásokat és Gulyás Mártonokat vadásszák le, a bűnözőket pedig mentegessék, ápolják és eltakarják.

Ennél az esetnél jobban semmi nem szemlélteti a Fidesz-rezsim valódi lényegét. (Már meg sem kérdezem, hogy büntetett előélettel hogy lehetnek ezek biztonsági őrök, mert Kubatoviában ez valójában feltétele az alkalmazásnak.) Aki egy ilyen országot szeretne, ahol a jogállam megrongálása szóra sem érdemes egy kurva tábla megrongálása mellett, ahol bűnözők grasszálnak és rúgnak hasba civileket a párt nevében, annak kívánom, hogy testközelből is megtapasztalja, milyen ez.

Mindenki másnak pedig ott a lehetőség, hogy ezt a tűrhetetlen mocskot eltakarítsa a francba. És nekem senki ne mondja, hogy nincs alternatíva, mert egyszerűen hazugság és mert amúgy sem érdekel. adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.