Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Úgy látom, Felcsút és a Cinege utca nem szerepel a listán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom, hogy milliárdok röpködnek jobbra-balra, ezer csilliárdos hiteleket veszünk fel jobban teljesítésileg, mer’ ez nem a bezzeggyurcsány, hanem csökken az államadósság, többszáz milliárdot tolunk a Balatonba, márciusig tuti marad a letelepedési kötvény, ki tudja hány százmilliók úsztak el soha be nem fejezett, de európailag támogatott és kifizetett létesítményekre, úgyhogy nyugodtan beszélhetünk a NER földhözragadt manifesztálódásának egyéb, majdnem jelentéktelennek tűnő vonatkozásairól.

Azt írta ma az online sajtó, hogy a Magyar Posta nevű állami vízfej – amelyen nem mellesleg a nemzet szellemi birkózóbajnoka a közpénz-költés titkosításának fenemód hasznos jellegét tesztelni kezdte – január 1-től megszünteti a reggeli lapkézbesítést. Mert csak, vagyis majdnem mert csak. 19 darab településen pár nap múlva az fog történni, hogy az előfizetők a normál kézbesítéskor kapják meg a friss újságot: jellemzően délig, vagy legkésőbb délután négyig. Miután ők azért fizettek elő, hogy reggel a budin ülve olvashassák a Nemzeti Sportot zum Beispiel, nem mikor 4 után hazajönnek a munkából, ugye. Mert ha előre tudták volna, hogy csak holnapután jön meg a tegnapelőtti újság, még az is lehet, hogy elő sem fizetnek.

A jelen állás szerint még mindig Bözsi utalványokba belefulladt, az év végi kézbesítésekkel szemben hatalmas harcok árán is alulmaradó, a velünk élő szocializmust megtestesítő állami cég tájékoztatása szerint

a napilap piac folyamatos változása, a kézbesített kiadványok folyamatos csökkenése szükségessé tette a technológiai folyamatok, kiemelten a kézbesítési határidők újragondolását.

Az érintett települések között van Ajka, Balassagyarmat, Balatonfüred, Budakeszi, Érd, Esztergom, Mezőkövesd és Tapolca is. Namármost, úgy látom Felcsút és a Cinege utca nem szerepel kiemelten a Magyar Posta egyoldalúan meghozott döntésének áldozatul eső földrajzi entitások listáján, úgyhogy az érintett egészséges reggeli vécézését nem fogja megzavarni, hogy csak délután 4-kor landol a postaládikóban a Nemzeti Sport. Adjunk hálát.

Mindazonáltal én ilyen balfasz PR-szöveget rég olvastam, az is biztos. De jut eszembe – hogy a saját szavamba vágjak -, ez a Magyar Posta az a Magyar Posta, ahol idén januárban azért emelték 2-ről 5 millióra a vezérigazgató fizetését, mert a miniszterelnökség úgy találta, hogy az új vezetés alatt a cég sikeresen és nyereségesen működik. A januári igazságosság jegyében a postai dolgozókról sem feledkeztek meg: miközben a vezérigazgató úr fizetését 150 százalékkal emelték, a mezei zöld ruhások 1-4%-os emelkedés mellett 128 ezer forintos bruttó bérminimumért húzhatják az igát. Meg a kis szekerüket. Meg a belüket.

Tehát a monopolhelyzetben lévő, állami tulajdonú vállalat, ahol a vezető 38-szor vagy akár 50-szer akkora fizetésemelésben részesült, mint a mesebeli keményen dolgozó kisember, december huszonakárhányadikán szíveskedik közölni, hogy a jövő év első napjától nem teljesíti a szerződésileg korábban vállalt feladatát, miközben valami idióta médiapiaci és technikai érvekre hivatkozik.

Holott arról van szó, hogy a sikeres és nyereséges Magyar Posta képtelen ellátni a legalapvetőbb feladatait: szerintem nem oly nehéz kitalálni, hogy a túlfizetett vezetőség kétségtelen szakmaisága mellett az egyre súlyosabbá váló munkaerőhiány sem tesz jót a teljesítménynek. Ugyanakkor a Magyar Posta feladatainak ellátására a hatályos törvények értelmében más cégek nem szerződhetnek. Képzeljük el, micsoda egetverő botrány lenne abból, ha valóban piaci alapon működő vállalkozások látnák el azokat a feladatokat, amelyekre a Magyar Posta képtelen, olyan cégek, amelyeknél nem kellene sokmillió közpénzt fordítani a vezetőség kényelmére, fizetésére és jutalmaira.

Azzal mondjuk egyetértek, hogy a Népszabadság megszűnése után annak a néhány Magyar Hírlapnak és Magyar Időknek a kihordása francnak se hiányzik, a nem kormánypropagandát nyomó lapok nem kézbesítése meg egyenesen hasznos lenne. De ez a hülye duma annyira gáz és impertinens, hogy ökölbe szorul az ember keze. Értjük? Csökkent a kiadványok száma, azért nem tudják/nincs kedvük kivinni. Az egyéb küldeményeket meg azért nem, mert azokból meg sok van (az év végi fennakadásból ítélve). A felgyorsult világgal együtt változó médiafogyasztási szokásokra pedig az a Magyar Posta válasza, hogy délután kézbesíti azt, amit reggel kellene. Nem mintha aggódnék azért, hogy az élőisten és a nemzeti kormány üzenete nem érkezik meg a reggeli kávéval együtt vidékre, de ha így mennek tovább a dolgok, a következő levélben már arról tájékoztatnak, hogy a postás már egyáltalán nem hoz újságot, akinek annyira kell, méltóztasson befáradni a postahivatalba.

Vagy valamelyik pihentagyú mindenhez is értőnek eszébe jut, hogy be kellene vetni az egyszer már sikertelenül bevetett kormányhivatali dolgozókat. Hogy munka előtt dobják már be az újságokat, de előtte azért olvassák is el, hogy nehogy hamisított tartalmakat vegyen a kezébe a nép. Ha esetleg nagyon hőbörögnek, akkor még mindig ott vannak a közmunkások, meg lehet kísérelni azokat is mozgásba lendíteni.

Lennének még ötleteim, de inkább megtartom magamnak, mert amilyen idióták, még komolyan veszik. Egyébként a kézbesítési határidők bárgyú újragondolása helyett nem volna haszontalan elmélázni azon az egyetlen értelmes lehetőségen sem, hogy a közpénzt zabáló, tehetségtelenségtől és hozzá nem értéstől túlcsorduló, titkosított Magyar Postát, mint a velünk élő szocializmus egyik legszánalmasabb örökségét, be kellene szántani a vérbe. Különben ez lesz. Járhatunk a postára mindenért. A Lidl reklámokon kívül más nemigen fog érkezni a postaládába. Még hogy Bözsi utalványt hoz a postás…

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!