Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Doktor Spiriman beintett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy hónappal ezelőtt beszámoltunk arról, hogy egy spanyol városban elegük lett az embereknek az önkormányzat hazugságaiból és utcára vonultak. Pártállástól függetlenül. Akkor ígéretet kaptak a helyzet megoldására, de semmi nem történt. Eltelt az egy hónap és az emberek nem nyugodtak bele, hogy becsapták őket, hanem ismét összefogtak és tüntettek. Többen, mint első alkalommal.g1

Közel 100 ezer ember vonult utcára azért, mert becsapta őket a város vezetése. A korábbi tüntetés nem érte el a célját, tettek helyett csak ígéretek maradtak. Doktor Spiriman – polgári nevén Jesus Candel -, a sürgősségi osztály orvosa ezért újabb összefogásra szólította fel Granada lakosságát.g2

A problémát egy hatalmas kórház-komplexum megépítése jelenti Dél-Granadában. Az ígéret az volt, hogy az új kórház megépülésével az északi, valamint a déli régió is rendelkezni fog egy kórház-komplexummal, több orvosnak és nővérnek adva ezzel munkalehetőséget és magasabb színvonalú ellátást nyújtva a lakosságnak. De ezek csak üres ígéretek maradtak.g4

Az új kórház átadása után a Granada északi részen található kórházat lassan elkezdték leépíteni és az ott dolgozókat áttelepíteni a déli kórházba. Így nem teremtettek több munkahelyet, romlott az ellátás minősége és Észak-Granada kórház nélkül maradt.g7

A korábbi  tüntetés után azt az ígeretet kapták, hogy Andalúzia kormánya felülvizsgálja a problémát és megteszik a megfelelő lépéseket. De szokás szerint semmi nem történt, ezért Doktor Spiriman vezetésével ismét utcára vonult Granada lakossága. A tüntetés támogatottsága még nagyobb méreteket öltött.

g8

A város lakosságának több, mint egyharmada ellepte az utcákat. Idősek, fiatalok, egész családok vonultak azért, hogy a kormány tartsa be az ígéretét. Az emberek pontosan tudják, hogy itt életek múlnak a kórház megfelelő működésén és nem engednek, nem adják fel. Az újabb tüntetést már nem hagyhatja szó nélkül Andalúzia kormánya, kénytelenek beváltani az ígéretüket.

g11

Tudom, hogy Magyarországon nem feltétlenül a granadai egészségügyi ellátás a legfontosabb probléma. De talán jó példa lehet arra, hogy politikai, vallási hovatartozástól függetlenül oda lehet állni egy közös ügy mellé és rá lehet kényszeríteni a vezetőket a helyes döntésre.

Lázár Gergő

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.