Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nagy arc ez a Soros, most is csapdossa a térdét a röhögéstől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom a kolléga reggeli posztját, amelyben arról is szó esik, hogy a még mindig közpénzből működő Magyar Távirati Iroda sajtófőnöke micsoda penetráns pofátlansággal közölte, hogy Rogán lopásairól viselt dolgairól nem hajlandó beszámolni.

Mármint azokban az esetekben nem hajlandó ezt megtenni, amikor a hír feladója Juhász Péter. Akinek pártja az Index vaskos tényfeltáró cikke nyomán ugyanúgy sajtótájékoztatót tartott (még mindig itt tartunk), mint az LMP vagy a DK, ám ezt az MTI nagyvonalúan kihagyta a tudósításából. Merthogy – miként Kobza Miklós sajtófőnök volt szíves arról tájékoztatást adni – az MTI-ben továbbra is szerkesztői szabadság van, vagyis a szerkesztők szabadon dönthetnek arról, mit dolgoznak fel és mit nem.

Ezért aztán az MTI szerkesztői szabadon eldöntötték, hogy amit az Index tényekkel alátámasztott írásában közölt, azzal kapcsolatban Juhász Péter (az LMP-vel szemben például) valótlan állításokat próbál szétteríteni a nyilvánosságban, ehhez pedig eszközként használja fel az MTI-t. Mondjuk szerintem sem feltétlenül a lopás büntetőjogi kategóriája az, ami a csecsetáskás paraszttal összefüggésbe hozható, viszont ha jól hüvelyezem a propagandaszócső flegmán impertinens magyarázatát akkor arról van szó, hogy mivel Rogán Antalról bíróság nem mondta ki, hogy köztörvényes bűnöző, ez nem tény, hanem pusztán egy kósza vélemény, amiről ők nagyfene szabadságukban eldöntötték, hogy kussolni kell. Mert az mégsem lehet, hogy a luxuspojáca mimózalelkébe beletapossanak sötét Juhászpéterek. Ezért nem háborgatták annak idején a Pasaparkos luxusingatlan hőre tágulásával kapcsolatos hírekkel sem, meg jobb a nyilvánosságot is megóvni attól, hogy haszontalan információk birtokában döbbenjen rá, hogy átverik és hülyének nézik.

Egyáltalán nem ide kapcsolódik, de ha mégis: 2016 februárjában az MTI – amelynek berkeiben addig is és azóta is változatlanul él és virul a szerkesztői szabadság demokratikus alapelve – tényként közölte a PestiSrácok nevű tudományos portál megfellebbezhetetlen igazságokat összegányoló cikkére hivatkozva, hogy

Soros György magyar származású amerikai üzletember által támogatott civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációt szervező körök mögött.

Lássuk be, hogy a következetesség hatalmas erény az MTI-nél, amennyiben ezt a minden kétséget kizáró, ergo természetesen a nyilvánosságra tartozó, távolról sem manipulatív tényt azzal sikerült alátámasztani anno, hogy a tüntetéseket tető alá hozó egyik szervezet mögött „Soros György képe is felsejlik”, miután a szervezet arca, Gulyás Márton annak a Krétakörnek volt tagja, amely 2012-ben 35 millió forintot kapott egy Soros György által finanszírozott alapítványtól. Hacsak így nem lesznek véleményekből vaskos tények, amikkel aztán a szerkesztői szabadság jegyében tele lehet okádni a nyilvánosságot. Az igaz, hogy a Fidesz apraja-nagyja Soros pénzén okosodott ilyen hülyére a hanyatló Nyugat balliberális szellemi központjaiban, de ebből az MTI szerint semmi nem következik, úgyhogy ezt elhallgatták. Akkor is.

De haladjunk is a korral: miközben Magyarország futballválogatottja Andorra ellen küzdött tegnap este a vb-selejtező aktuális mérkőzésén, a szünetben a Migráns1 híradója járatta csúcsra az állami hírügynökség működésének alapját képező szerkesztői szabadságot. Lazán, röhögve mondták bele az arcunkba a Trump-ellenes amerikai megmozdulásokkal összefüggésben, hogy egyre egyértelműbb:

a háttérben Soros Györgyhöz köthető civilek szervezik a Trump-ellenes tüntetéseket.

Ha ez nem ténymegállapítás, akkor semmi. Putyin médiabirodalma nem hogy nem zavarja össze, de egyenesen beteljesíti a magyar közpénztelevízió szerkesztői szabadságát. És tényleg. Ha jobban belegondolok, mekkora agyafúrt ez az öreg Soros! (Már előre rettegek, mi lesz, ha véletlenül feldobja a pacskert. Hogy lehet egyből Gyurcsányt, Vonát és Juhász Pétert a helyére ültetni, hogy senki ne vegye észre, hogy már nem él?)

Ahelyett, hogy a baromállatja a mindenre kiterjedő (a migránsválság és bevándorlási hullám kézivezérlésétől a magyarországi pedagógustüntetésekig), kontinenseken átívelő politikai-gazdasági és világhatalmát arra használta volna, hogy a Demokrata Párt jelöltje megnyerje az amerikai elnökválasztást (ha már 6-8 millió dollárral támogatta a kampányát), inkább szándékosan buktatta meg Hillary Clintont, hogy aztán most tüntetéseket szervezhessen Donald Trump ellen. Ahelyett, hogy a marhája lezsírozta volna az egészet, most megint munkát ad a Russia Today-nek, az MTI-nek és a Migráns1-nek egyszerre. Nagy arc ez a Soros, kétség nem férhet hozzá, biztos most is csapdossa a térdét a röhögéstől, hogy mennyire átverte a talpig becsületes Trump- és Orbán-rajongókat.

Ha viszont esetleg mégis sikerül ezen a nyilvánvalóan ellentmondásos ostobaságon túltenni magukat (nem sikerül, de megpróbálom elmagyarázni), lássuk be: Orbán egyik fő aktuális és egy időre bebetonozott ellenségével kapcsolatban nincsenek olyan fenntartásai a gyalázatos közpénzmédiának, mint amilyenek Rogán Antal becsületének bármi áron megvédésére, a szikár tények elhallgatására irányuló erőfeszítéseiket övezik. Rendben van ez? Nincs rendben. Újabb példáit látjuk itt annak, hogy valamikor a függetlenség és objektivitás látszatának megőrzésére törekvő és azt több-kevesebb sikerrel abszolváló közmédia mára közpénzből kitartott, pártutasítást végrehajtó szennykanálissá silányult, amely szerkesztői szabadságnak csúfolja az önkényes manipulációt. Amely erre hivatkozva butít, hülyít egy országot.

Amely silány közmédia kizárólagos fogyasztójának esélye nincs összefüggéseiben látni az oltári nagy átverést. Hogy Rogán nem azért áll nyakig a kínos ügyekben, a védhetetlen disznóságokban, mert Juhász Péter és az egész világ gonosz, nem azért kapcsolódnak a nevéhez korrupciós ügyletek tucatjai, mert Soros György utálja a Fideszt, hanem mert az ember maga a megtestesült korrupció. Dokumentumokkal, fotókkal és videofelvételekkel igazolhatóan. Hogy Soros György nem a magyar adófizetők pénzéből finanszírozta Clinton kampányát (a 8 millió dollár nem mellesleg nem éri el a 2,5 milliárd forintot, ennek tízszeresét költötte a Fidesz csak a migránsellenes gyűlöletkampányra, a teljesen értelmetlen népszavazásra és az érvénytelen népszavazás utáni hazugságkampányra!) szándékosan azért, hogy elbukja azt. Ezzel szemben Rogán Antal közpénzből éli a luxuséletét, mi több, a mindenki másét lenyúlva engedi meg magának, hogy ő fenyegessen mindenki mást.

De ha már nem jön megfelelő számú migráns, ezért gyártani kell az ellenséget és sorosozni kell, mert az mindig bejön, ehhez a legújabb mestermunkához igazán hozzácsaphatták volna, hogy a patásördög Soros György egyik embere lehet a világunkat jobbá tevő Donald Trump pénzügyminisztere. Ha már a PestiSrácok is lehozta, nem kellene tényként kezelni? A következetesség jegyében, persze. Vagy ezzel csak összezavarnák a nagyérdeműt és még nem jött ki a legújabb utasítás, amivel fel lehet oldani a kínzó ellentmondást? Pedig ez sehol nincs ahhoz képest, hogy Soros-közeli bankár tárgyalt nemrég Rogán csúszópénzei intézőjének irodájában. Ezt miért nem vették bele a sorosozásba, ha már?

Hát ezért. Mert az MTI, az egész MTVA úgy, ahogy van, pontosan annyira bűnös az egyik oldalon e párhuzamos, hazug valóság fenntartásában, mint Polt Péter legfőbb elsikálóművész a másik oldalon. Rogánt nem ítélte el senki, de még eljárás sem indult ellene, tehát nem bűnöző, köze sincs bűnözőkhöz. Az, hogy közben mit művel, közpénzszivattyúéknak nem érdekes. Ezért kell Soros Györgyöt időről-időre mindenféle események hátterében feltüntetve végighurcolni a képernyőn. Mert akkor hátha már senkit nem érdekel, hogy maffiózók hordják szét az országot. Nehogy még a végén a legelszántabb hívő is elkezdjen gondolkodni és meglásson addig nem látott összefüggéseket. Az senkinek nem hiányzik.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.