Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Fészbukország hülye népe és a kommandó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem hiszem, hogy van az országban ember, aki ne hallott volna a Teréz körúti robbantó elfogásának kacifántos történetéről. Akár érdekelte, akár nem. Akár akart hallani róla, akár nem. Én is megemlékeztem erről a magam keresetlen módján itt, kolléga pedig itt.

Lett is hozzáértő kommentelő, ami remek dolog. Íme:

„Akkor a kedves civileknek, akik tudasukat a CSI Miami nezesevel szerezte, elarulnam, hogy a nyomozati munka es az azt koveto realizalas meg koszono viszonyban sincs az oly nepszeru sorozatban lathatoeval… A legfobb problema mindjart ott kezdodik, hogy a sorozattal ellentetben NEM a helyszinelo vezeti a nyomozast, o mindossze nyomokat rogzit… sot mi tobb nem is o ertekeli ki azokat, hanem kulonbozo szakertok, meg az USA-ban is, hiszen ha nem igy lenne akkor egy egy helyszinelo minimum 10 egyetemi vegzettseggel kellene, hogy rendelkezzen… 😉 De lepjunk is tovabb. Szval az anyucit veletlenul megszondaztatva dnst szerzo sztori valoban csak egy fedotortenet lehet… Valoszinubb, hogy informatortol jott infot okeztak el emodon, de termeszetesen az nem tartozik a faszbukkorszag nepere, hogy ez igy tortent. Faszbukkorszag nepere meg az sem tartozik, hogy ki a robbanto, es hogyan robbantott, ki es hogyan nyomozta le! Ez a birosagra es az ugyeszsegre tartozik. Faszbukkorszag kivancsi nepere annyi tartozik, hogy elfogtak valakit aki GYANUSITHATO (hiszen mindenki artatlan, amig jogerosen el nem itelik) ezzel vagy azzal a cselekmennyel… A kis pancelozott csapatszallitokon nyammogoknak meg csak arra hivnam fel a figyelmet, hogy egy ember elfogasa, NEM az olimpiai eszmet koveto dolog, ott nincs fair play, nem „egy az egyben ferfi a ferfi ellen” jatszak le, hanem igyekeznek akkora tulerovel felvonulni, hogy az elkovetonek eszebe se jusson ellenallni! Ez tortenik az elkoveto biztonsaga no meg a zsaruk biztonsaganak az erdekeben! Tudjatok kedves faszbuklakok inkabb menjenek verebre az elefantlovo mordallyal ezerszer, mint akar egyszer is tevedjenek es grizzlyt cserkesszenek bugylibicskaval… :D”

Elnézést kérek az ékezetek hiányáért, lusta vagyok kijavítani, de így is tökéletesen érthető. Nohát akkor, kedves szakértő!

Az a nagy büdös helyzet, hogy Fészbukország kíváncsi népe fizeti ezt az egész cécót. Ők fizetik a kis páncélozott autót (az összeset) és a többi harminc járművet, amivel sikerült felvonulni. Fészbukország népe fizeti továbbá a tokától-bokáig marconába öltözött erős fiúk bérét, tébéjét, a benzint az autókba, a maszkot, valamint az alsógatyájukat is.

Ez idáig teljesen rendben is van, mert Fészbukország népének az a dolga, hogy ezt fizesse, erős fiúknak az a dolguk, hogy végezzék a feladatukat. Tehát véletlenül sem az a dolguk, hogy eltévedjenek, a szomszéd ajtaját rúgják be, tökön lőjék egymást és ráhozzák a frászt egy komplett falura. Továbbá az sem dolguk, hogy a seggüket vakarásszák, miközben egy köpésre tőlük valaki kirabol egy bankot. Az sem dolguk, hogy háborúsat játsszanak az aktuális miniszterelnök nagyobb örömére, bár erről nem ők döntenek nyilván, ez alól ezennel fel is mentem őket.

Azonban az erős fiúknak feltétlenül nem dolga (nyilván folyamatosan és kiemelten nem a beosztottakról beszélek, hanem a főhülyékről, akik a parancsokat osztják), hogy baromságokat nyilatkozzon anyuról, DNS-ről, agyafurmányos nyomozásról. Főkemény maximum annyit mondhat, hogy nem mondhat semmit. Minden más: azoknak a fészbuklakóknak a hülyének nézése, akik fizetik a cirkuszt. Tetszik tudni?

Márpedig Fészbukország lakói nem idióták, hanem orvosok, fodrászok, tanárok, bolti eladók, mérnökök és például hozzáértő kommentelők. Ezért nem célszerű sem le-, sem hülyének nézni őket. Gúnyolni sem, egyébként.

Ha a főkemény ennyire hülye, akkor le kell váltani a francba és nem kell közösségbe engedni. Fészbukország népének nem dolga tisztában lenni a nyomozás, helyszínelés, felderítés, informátor bevonásának, a gyanúsított elfogásának minden részletével. Akár egyetlen részletével sem dolga tisztában lenni. Nem Fészbukország népe tájékoztatta a kormánysajtót baromságokról. Nem is Fészbukország népe csinálta a végtelenül röhejes videót az elfogásról, masírozásról, nem Fészbukország népe bohóckodott negyvenedmagával az egy gyanúsított elfogásánál.

Ellenben Fészbukország fizeti a számlát és ha már így van, joggal várja el, hogy profi módon működjön a TEK, ne cirkuszt rendezzenek, hanem csendben, hatékonyan és jól végezzék a dolgukat. A dolguk pedig nem a kormány erejének demonstrálása, hanem a polgárok védelme. Amennyiben egy feladat elvégzéséhez nem szükséges 30 darab luxusautóval felvonulást rendezni – márpedig a feltételezett robbantó elfogása után, a házkutatás megtartásához garantáltan nem szükséges – akkor ne rendezzenek.

Ameddig azonban azért fizetünk, hogy néhány hülyegyerek kiélhesse kamaszkori álmát és kommandósosat játszhasson, addig a minimum, hogy röhögni fogunk. A pénzünkért.

A tiszteletet kevés követelni. Azt ki kell érdemelni. Tecciktudni?adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.