Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Aztán Horáció felrakta a napszemcsit és becserkészte a robbantót. Fél kézzel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem akartam én erről írni, de nem tudom elkerülni. Elfogták, lekommandózták, majdnemrobbantottmegint, éljenekahősök! Mivel kényes vagyok a forrás tisztaságára, az Origóból szívom az észt. Vagy eszet, ízlés és magyartanár (hiány) kérdése.

Ha valaki az elmúlt három hetet egy kriptában töltötte, esetleg Habony Ismeretlen Árpáddal szipákolt Ibizán, vagy Röjtökmuzsajon, röviden: valami idióta vadbarom robbantott a Teréz körúton. Két rendőr megsérült, szerencsére ők már jól vannak. Az Orbán nevű ember utasította a franc-tudja-kit, hogy mindenáron fogják el a robbantót.

Azóta a teljes bulvármédia lázas izgalomban volt. Ki lehet a robbantó, biztosan terrorista, külföldi, külföldön élő magyar, Magyarországon élő külföldi, külföldön élő külföldi, nem is férfi, mert nő. Ez utóbbit onnan lehetett tudni, hogy Széles Gábor feltaláló elemezte a felvételt és a nézése, meg a járása, meg a csípőjének a ringása alapján megállapította, hogy nő lesz ez. Zárójel: érdekelne, hogy néz ki Széles felesége. Zárójel bezárva.

Na, ma aztán megtudtunk mindent, de nagyon. Magyarországon élő magyar az illető, de nem ez a fontos. Hanem az, ahogy elfogták. Ezt tudtam meg az Origótól:

„A Teréz körúti robbantót fogták el a TEK emberei egy Zala megyei településen, egy »csellel szerzett« DNS-minta vezette a nyomára a nyomozókat – tudta meg az Origo. Értesüléseink szerint a férfi otthonában házkutatást tartottak, és még az éjszaka Budapestre hozták. Az elfogott férfi nem együttműködő. Az apja korábban független polgármester volt Zala megye egyik kistelepülésén.”(origo.hu)

Az. Csellel szerzett DNS.

„Az Origo megbízható forrásból származó értesülései szerint a férfit egy »csellel« sikerült azonosítani, majd elfogni: az édesanyjától egy szondáztatás során szerzett DNS-mintát vetették össze a robbantás helyszínén talált hátizsákon rögzített DNS-nyommal, ami egyezett.

Na, ezt elképzeltem. Kezdetnek jött Horáció Kén (vegyjele: S) és levette mind a három napszemüvegét, majd beállt nagyterpeszben – háttal a kollégáinak – és megszőtte a tervet. Jó, ebből kiderült, hogy rajongója vagyok Horációnak, de ez van.

Kén: – Megvan a robbantó!

Nemkén (sajnos a kollégái nevét nem jegyeztem meg): – Elfogjuk, főnök?

Kén: – Hülye vagy te? Agyafúrtak leszünk!

Nemkén: – Jó, főnök.

Kén: – Keressük meg a robbantó anyját. Ha még él. Ha nem él, akkor is. Lesben állunk, lecsaljuk az útról és azt mondjuk neki, hogy igazoltatás van. Megfújatjuk vele a szondát, így hozzájutunk a DNS-éhez. Azt a DNS-t összehasonlítjuk a robbantás helyszínén talált táskán talált DNS-el és ha egyezik, Las Vegas!

Nemkén: – És ha nem találjuk az anyját? Ha nem vezet autót?

Kén: – Akkor szondázzátok meg a járdán!

Nemkén: – De a szondát nem kell bekapni, azt messzebbről kell fújni.

Kén: – Ezt be kell.

Nemkén: – Értettem, főnök!

Hát így valahogy. A robbantót agyafúrtan beazonosította a rendőrség és még azt is kiderítették, hogy Zala megyében lakik. Kellett a DNS az azonosításhoz, ezért agyafúrték felkutatták a gyanúsított anyját – Budapesten – kilesték, hogy mikor ül a volán mögé – szerencse, hogy nem villamossal jár – elé ugrott egy rendőr, leintette, megszondáztatta. Tadam, máris megvolt a DNS. Amit aztán összehasonlítottak a helyszínen talált hátizsákon talált mintával és máris.

Úgy értem, máris kivonult a TEK. Filmet is forgattak, de sajnos a Gripenek később értek oda, az Orbán nevű meg úgy lemaradt az egészről, mint a vöcsök.

Amúgy remek, meg minden. Nem tudom, hogy Vajna papa fánkozója azért zárt be átmenetileg örökre, mert a filmipari- és kaszinómogul forgatókönyveket ír újabban (pont olyan sikeresen, mint ahogy fánkot süt), vagy Habonynak volt látomása két szippantás között, de ez nagyon gáz. Az elejétől a végéig és ami közte van, minden gáz.

Azt már csak csendesen jegyzem meg, hogy vérzik a szívem az egykor jobb napokat látott Origóért. Értem én, hogy jól értesült lap lett, de ilyeneket leírni:  jogi értelemben beszámítható, ám egyértelműen megszállott, „őrült” és hogy a férfi újabb robbantásokat követhetett volna el. Bár ezt konkrétan nem mondta ki, minden bizonnyal készült is rájuk.

Ennél a zűrzavaros, szánalmas történetnél nekem sokkal jobban tetszik a saját verzióm. Horáció Kénnel, sötét napszemüveggel, jelentőségteljes nézéssel.

Apropó! A két nyugdíjassal, akik meg akarták merényelni drágajó Orbán urat, velük mi van? Még mindig börtönben vannak, vagy azóta ki is végezték a galádokat? Esetleg nagy habverés volt a semmi körül és most ciki lenne elmondani az igazságot?

Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én marhára nem érzem biztonságban magam. Sőt! Inkább maradok Horációnál, ő legalább vicces.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.