Megint a romák segélyeire ácsingóznak a migránsok és Kövér László

MTI Fotó: Kovács Attila MTI Fotó: Kovács Attila

Kövér László kampányol. Ez önmagában elég is lenne, akár folytatni sem kellene a cikket. Ismerve a házelnök mentális állapotát, mindenki el tudja képzelni azt a fellépést, amit Jászberényben előadott Orbán Viktor régi cimborája.

Az egyébként is végletesen lepusztított magyar vidéket járva a kormánypárt nagyjából azonos erkölcsi mélységben dagonyázó tagjai tovább hurcolják a rémület, gyűlölet és a háborús pszichózis nemzeti vödrét, amiből fröcskölnek még egy kevés szennylét az erre fogékony hívekre.

Miközben a magára hagyott, reményvesztett és lassan a középkorba visszasüllyedő vidéket rombolja – ez esetben Kövér Lászlóval – a kormány, a lebutított, megfélemlített, félretájékoztatott, manipulált kisember lelkesen tapsikol a világvégét hörgő, a saját hatalmát bebetonozni szándékozó megélhetési politikusoknak.

Kövér a maga havi bruttó 1 731 713 forintos javadalmazásával – erre természetesen még jönnek egyéb juttatások, tehát az összeg jóval magasabb – nem szégyelli két marokkal szórni a rettegés magvait a csirkefarháton és krumplistésztán tengődő, az általa képviselt kormány dőzsölését finanszírozó hallgatóságának.

Még csak azt sem lehet mondani, hogy Kövér és népi zenekara legalább saját kútfőből barkácsolta össze a baromságokat, mert még csak azt sem. Jászberény fideszes polgármestere – Szabó Tamás – váratlanul aggódni kezdett a cigányságért.

De a fórum egyik csúcspontja az volt, amikor Szabó a “roma polgártársainkhoz” szólt, a teremben is lehettek néhányan, hogy elmagyarázza, nekik is fontos tétje van a népszavazásnak. Szerinte a romáknak be kell látniuk, hogy “minden segítség véges”, és ha a migránsokat betelepítik, és segélyt kell nekik adni, “innen vonjuk el az erőt“. A polgármester lényegében kérte a romákat, győzzék meg egymást, hogy a migránsok eljövetele nekik kevesebb segélyt jelent.” (index.hu)

Ismerős, kedves olvasók? Bizony, nem ott és akkor találta ezt ki Jászberény első embere. Előre és központilag összeállított műsorszámot láthattunk, a kormány hűséges – igaz, hogy szakmailag, erkölcsileg és szellemileg olyan, amilyen – bérmunkásainak végtermékét rágta ismét a polgármester és nyilván ezt fogja tenni minden önkormányzat első embere.

A gondolatot először Tőkéczki László történész, egyetemi tanár szája böfögte napvilágra a Kossuth Rádióban. Akkor nem keltett különösebb visszhangot, talán csak a mi szerkesztőségünkben verte ki látványosan a biztosítékot. Két hete sincs, hogy Tőkéczki – talán véletlenül, talán tudatosan – elárulta a kormány gyűlöletpolitikájának legújabb elemét, a cigányság megzsarolását a szavazáson való részvétel érdekében. Szeptember kilencedikén azt nyilatkozta Tőkéczki:

Meg kell célozni a cigányokat. El kell nekik mondani, hogy ha hozzánk be akarnának telepíteni 50-60 ezer embert, akkor kész, a cigányok segélyezésének vége, mert ugyanazt a pénzt fel kéne osztani, és így nem érdekük a cigányoknak sem a befogadás.

Ezt történt most. Megcélozták a cigányokat, akiket egyébiránt lenéznek, lesajnálnak, semmibe vesznek. Orbán Viktor a mai napig védelmezi azt a Farkas Flóriánt, aki a cigányság munkához jutási esélyeinek javítására szánt több, mint másfél milliárd forintot elsikkasztotta, abból egyetlen egy cigány ember sem jutott munkához. Farkas Flórián meglopta az országot, meglopta a cigányságot, de az ország miniszterelnöke továbbra is védelmezi, mert Farkas Flórián jó elvtárs. A cigányság – a teljes magyarországi cigányság – le van ejtve.

Akkor érdekesek, ha szükség van a szavazataikra. Választások előtt pár kiló tűzifával, néhány csomag száraztésztával megvásárolható, most a nyomorúságos filléreiért aggódó cigányságra. Ehhez kellenek Tőkéczki végtelenül beteg és sötét gondolatai.

Ehhez kell Kövér László, a nép egyszerű (ez esetben primitív) fia, aki egyedül többet keres, mint a közönség soraiban rémülten huhogó nyugdíjas szurkolók fele összesen. Ugyanez a Kövér azt harsogja ugyanezeknek a szerencsétlen embereknek, hogy egy migránsnak több pénze van, mint tíz nyugdíjasnak, a migránsok elveszik a nyugdíjasok munkáját, elrabolják a szüzességüket, vallásukat és kultúrájukat és elszaporodnak egy perc alatt. És nem elég ez a rengeteg csapás, de ott ólálkodik még a bukott baloldal is és csak az alkalomra vár, hogy betelepíthesse a migránsokat. Jászberénybe.

Mondta ezt Kövér László, milliós fizetés, szolgálati autó, telefon, számítógép, lakás boldog tulajdonosa. Azt elfelejtette megemlíteni a jászberényi nyugdíjasoknak, hogy az ő fizetését, autóját, lakását, személyzetét is ők fizetik. Nem a migránsok. A jászberényi nyugdíjasok. És a cigányok. Ezt a sok jót kell most megvédenie a jászberényieknek. A többi csak ócska maszlag.adomany