Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Széllel szemben hugyoztok, srácok!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vergődik a kormány szolgálatára szegődött média, mégpedig zajosan és látványosan. Érthető is, hiszen – bármennyire távolinak tűnik is – rohamléptekkel közeledik a választás. És bármennyire biztosnak tűnik is a Fidesz előnye, buktak már ők el választást ennél nagyobb előnyből, amikor egyetlen hónap alatt megfordult a közhangulat.

Eléggé megkésve, de sikerült felismernie a kormány szellemi műhelyének – igyekszem nem minősíteni a műhelyben szorgoskodó segédmunkásokat – hogy a kormány igazi ellenzéke nem a parlamenti pártok között keresendő, a hatalmukra valódi veszélyt jelentő erő nem az összekacsintós, együtt kávézós, kéz kezet mos elvek mentén látszathőbörgő kollégáik jelentik, hanem a kinti valóság. Márpedig a kormánynak, a kormánypártnak, Orbán Viktornak nincs ellenzéke, kizárólag ellensége van. Mint egy túltenyésztett fáraót, akit a felsőbb hatalmak emeltek trónra, úgy és pontosan azokkal az érvekkel védik a vezérüket. Valami elképesztően penetráns, beteges ez a propaganda.

A PestiSrácok néven futó dolog vastagon kiveszi a részét a harcból és – a többi, közpénzeket bőven kaszáló, kormány által kitartott prostituálthoz hasonlóan – egyáltalán nem válogatnak az eszközökben. Ma a 444.hu van a srácok szardobálásának középpontjában. Mert ők, a PestiSrácok lerántják a leplet és ország-világ színe elé tárják a döbbenetes tényt: a 444.hu pénzt kapott Soros György valamelyik alapítványától. Igen, srácok, ezek szerint támogatta a 444.hu-t az egyik Soros alapítvány. Húha, mekkora leleplezés, te jó ég!

A nagy baj az – és minden ilyen esetben óriási baj – hogy a srácok (a hasonszőrű médiaprostikkal egyetemben) úgy hazudnak, hogy az valami egészen döbbenetes. Bele az olvasók arcába és tökéletesen hidegen hagyja őket a valóság, szó sincs, de még csak nyoma sincs sem etikának, sem egy minimális erkölcsi gátlásnak abban, amit ezek a szorgos bérmunkások összehordanak.

Joga van – és kell is, hogy joga legyen – mindenkinek, még a kormány fizetett felszopóbrigádjának is véleményt alkotni bármiről. Erről szól a szólás- és sajtószabadság, már amennyi még létezik belőle. De ordenáré módon, tudatosan és jól látható céllal hazudozni senkinek sincs joga. Sem ellenzéki, sem független, sem kormánypárti sajtónak. Mégis ez történik, mégpedig szisztematikusan. De nem következmények nélkül.

„A PestiSrácok.hu utánanézett és kiderült, nem csak a magát példásan függetlennek hazudó, ugyanakkor mások pénztárcájában rendszeresen és kajánul turkáló 444.hu-t, hanem az összes aktív baloldali, liberális “civil” szervezetet is kitömte Soros György nemzetközi spekuláns. A tőzsdecápa kedvenc főszerkesztőjének, a 444-es Uj Péter médiafelületének felhizlalása mellett Soros az Index egyik blogjának, a Political Capitalnak, a Transparency International Magyarországnak, a Magyar Helsinki Bizottságnak és a magyar leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek szövetségének is súlyos tízmilliókat utalt a 2014-es választások évében, hogy a milliárdos kitartottjai aktívan és kitartóan befolyásolhassák a magyar politikai közéletet.

A PestiSrácok.hu semminek nem nézett utána, nem szokása. A PestiSrácok.hu – a médiaprosti-válogatott többi tagjával karöltve – híreket gyárt. Pénzért. Az általuk képviselt sajtóetikáról írtunk már ITT, a bérből és fizetésből hazudozásukról megemlékeztünk ITT és ITT – amikor a harmadik Orbán-kormány az első Orbán-kormány után nyomoztatott a megbízási díjakat lelkesen felnyaló srácokkal.

Értem én a srácok vergődését. Van valami, amivel nem bírnak, ha megfeszülnek, akkor sem. Nem is értik igazán. Úgy hívják a jelenséget, hogy gondolkodás. A srácok agg vezéralakja, az Öreg Stefka István elszámolta magát amikor úgy gondolta, elég megszállni a médiát és az van, amit ők mondanak. Most meg kiderül, hogy marhára nem az van, mert azokon a korlátozott szellemi képességekkel megáldott, sikerrel fanatizált híveken kívül, akik már eddig is mentek a kolomp után, nem tudnak másokat becsapni. Képtelenek a teljes magyar társadalom gondolkodását befolyásolni, bármennyi szennyet lapátolnak is össze, bármekkora hazugságokkal rukkolnak is elő.

Az a helyzet, hogy minden társadalomban – Timbuktutól Írországig – van egy adott réteg, amelyik nem is tud, nem is akar gondolkodni, pontosan ezért jól manipulálható. Ez a réteg nálunk sem szélesebb, mint bárhol máshol. A többiek pedig képesek gondolkodni, önállóan utánanézni dolgoknak, felismerni a hazugságot és saját agyból döntéseket hozni.

Ez persze nem gátolja meg az ilyenfajta kormányprostikat abban, hogy próbálkozzanak. Próbálkoznak is. Mennek neki mindennek, amiben/akiben veszélyt látnak. Nemrég a Szalonnának támadtak, egészen aberrált, idióta mocskot összehordva. Most a 444.hu (és hogy kárba ne vesszen az idő), minden civil és politikai szervezet célpont lett. Ahogy célpont volt a közelmúltban a Szalonna is. És sorra fog kerülni minden olyan felület, amelyik nem a seggnyalásból él.

Van egy pár rossz hírem a PestiSrácok (és az elvtársaik) számára. Nem fog működni. Nem működött esetünkben sem, mert az olvasók pontosan átlátnak a hazugságaitokon. Nem fog működni a 444.hu esetében sem, mert ki nem szarja le, hogy két évvel ezelőtt Soros alapítványa 14 millió forinttal támogatta az oldalt?

Ahogy mellénk álltak az olvasók, a 444.hu mellé is oda fognak állni és minden újság, blog, szervezet, civil mellé odaállnak, akit ti veszélyesnek tartotok és ezért ki akarjátok csinálni. Széllel szemben hugyoztok, srácok! Nem érzitek a bűzt?

A többiek esetében sem fog működni. Pontosan azért – és most a magánvéleményemet közlöm, ugyanis nekem is jogom van ehhez – mert hiteltelen szarok vagytok. Szarok vagytok emberileg egyenként és összességében, a Kádár-rendszerből átmentett szókincsetekkel és szerzőitekkel. Szarok vagytok szakmailag a sótlan, érdektelen, minden tehetség híján összegányolt irományaitokkal. Szarok vagytok erkölcsileg, a hazugságokból és seggnyalásból tákolt lapotokkal. Szarok vagytok, mert újságírónak valljátok magatokat, közben mindent megtesztek a sajtó-, a szólás- és a gondolat szabadságának sárbatiprásáért. Szarok vagytok, mert ezt ti is pontosan tudjátok, de fontosabb a vastag fizetési boríték, mint az igazság.

Szarok vagytok, ezért alulmaradtok. Bár lehetséges, hogy van valami haszna a működéseteknek. Hátha egyszer ezek az elhallgattatni kívánt hangok – például különféle portálok – laza szövetségben összeállva felveszik a kesztyűt. Nem is lenne ez olyan rossz dolog. Ugye, srácok? Menjetek, vegyétek fel a béreteket. Ma is megszolgáltatok érte.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.