Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Halál a Szalonnára! 2. felvonás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Új szakaszához érkezett a lejáratási kísérlet. Biztosan többen emlékeztek még a napokban történt, a szervert működésképtelenné tevő támadásra. Ezt követően pedig egy senki által nem olvasott, eldugott kis portálon megjelent egy hosszú cikk a weboldalunkról, pontosabban egy egyértelmű hazugságokból, célozgatásokból és baromságokból összetákolt iromány. Már akkor is biztosak voltunk abban, hogy nem egy névtelen lapocska álnéven irkáló szerzője unatkozott és lapátolta össze azt a mocskot.

A cikk – nevezzük így – nem az oldalunk tartalmával száll vitába, hanem személyes gyalázkodással, penetráns, de kifejezetten személyünk elleni rágalmakkal akar célt érni. A válaszunkat itt olvashatjátok.

Az első perctől kezdve biztosak voltunk benne, hogy megrendelésre készült a mű. A technika nem túl szellemes, nem is egyedi, de működik. Karaktergyilkosságnak hívják. A működési elv a következő: egy alig olvasott, eldugott kis weboldalon megjelenik egy súlyos rágalmakat és ocsmány hazugságokat (valamint nem kevés baromságot) tartalmazó iromány. Néhány nappal később a kormánymédia véletlenül megtalálja és lecsap rá. Picit még hozzátesz, hogy garantáltan hatásos legyen. Most a PestiSrácok volt a szerencsés.

Innen valószínűleg tovább fog gyűrűzni a többi ilyen oldalra. 888.hu, Magyar Idők, Magyar Hírlap. Végső soron ők csak megosztják a talált cikket, semmi különös. Jusson el jó sok emberhez, a forrás nem is annyira lényeges. Pedig talán mégis lényeges. Innen indult a történet, erről a weboldalról. A minket lejáratni hivatott cikk megjelenése előtt az oldal üzemeltetője a Korvin AG néven futó, idén májusban bejegyzett cég volt.korvin ag

A lejárató cikk megjelenésekor az üzemeltető megváltozott. Így:korvin

Ő Korvin András Gábor, a Korvin AG Bt. tulajdonosa. A kép a Bt. honlapjáról származik.korvin

Az iromány megjelentetése után az üzemeltetőnek nyoma veszett:nagypol

Jelen pillanatban sem található meg, hogy ki üzemelteti a nagypolitika.hu-t. Az IP cím rejtett, nem fellelhető.

A cikkben megfogalmazott rágalmakra nem fogok reagálni, mert nincs értelme. A cáfolatokat mindenki megtalálja az előző, ennek a cikknek az elejére is belinkelt írásunkban.

A kérdés az, miért lehet ennyire fontos a lejáratásunk? Az rendben van, hogy kellemetlenek vagyunk a kormány számára. Ahogy minden más olyan oldal is, amelyben nem a közpénzből fizetett szerzők gyártják megrendelésre a cikkeket. Egyértelmű, hogy valaki, vagy valakik tönkre akarják tenni a Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk portált és ezért nem sajnálták a fáradságot ahhoz, hogy megírassanak egy – kimondottan személyeket támadó, karaktergyilkos – fércművet, de még azt is gagyi módon. Nincs az a gondolkodni képes ember, aki el ne röhögné magát már az első mondatok után. Az őrületesen nagy leleplezés az Amerikában futó szerverről, Hosszú Andrea kolléganőm gyalázása, mintegy Mata Hariként történő bemutatása a PestiSrácok oldalán a kettős névről, gyalázatos, de egyben szánalmas is. Az eredetileg is penetráns cikkhez hozzáköltött – már román-amerikai – összeesküvést vizionáló felvezetésre szavakat sem találok. Mindez abból következtetve, hogy a kolléganőm erdélyi származású (természetesen a cikkben már mint mocskosromán jelenik meg, mivel igaz magyar csak az lehet romániai születéssel, aki ott tapsikolt Tusványoson), a szerver pedig Amerikában található. Jelzem, virtuális szerver, nem fizikai. Gyors, megbízható, olcsó. Bárki vásárolhat ott tárhelyet, aki csak óhajt. Csak ajánlani tudom. Arra viszont senki ne számítson, hogy bárkinek a személyes adataihoz így hozzá tud jutni, mert nem.

Valamiért nagyon fontos a Szalonna ellehetetlenítése, még fontosabb a szerzők személyes lejáratása. Bármi áron. Hát legyen.

Tehát itt tartunk jelenleg az eltaposási kísérlettel. Nem fogunk sem cáfolni, sem belemenni ebbe a hülyeségbe. Félni sem vagyunk hajlandóak, mert miért is tennénk? Az olvasóink felnőtt, értelmes emberek, önálló akarattal. El tudják, el tudjátok dönteni, hogy mit tesztek. Senkit sem fogunk sem marasztalni, sem küldeni. Tesszük tovább a dolgunkat, beszólunk, megmutatjuk a valóságot a hazugság mögött. Ha támogattok minket, ha mellénk álltok, ha van kinek írnunk. Ha nincs, akkor így jártunk. Ezt a kockázatot örömmel vállaljuk.

Ha sikerrel járnak a Srácok és a nagypolitika, akkor eddig is feleslegesen jártattuk a szánkat. Ha nem járnak sikerrel, akkor megint túllőttek a célon és hülyének néztek igen sok embert, lebecsülték az olvasók – és a választók – szellemi képességeit. Az pedig nem szerencsés. Szerintünk.

Végül: kérem a tisztelt kormánypárti szurkolókat és kormánymédia-fogyasztókat, ne küldözgessenek gyalázkodó leveleket a büdösrománnak. Higgyék el, magyarabb és jobban szereti ezt az országot, mint önök. Köszi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.