Nincs az a terrorista, aki akkora kárt tehetne ebben az országban, mint a Fidesz-kormány tett az elmúlt hat évben

Fotó: Magyarország Kormánya/Facebook Fotó: Magyarország Kormánya/Facebook

Ritka aljas tempóban folytatódik hétfőtől a kormány népszavazással kapcsolatos úgynevezett tájékoztató kampánya. Szerintem semmi értelme tájékoztatásnak nevezni. Vegytiszta félelemkeltés, hányingerkeltő manipuláció. A Fidesz-kormány szerint „a bevándorlás és a kényszerbetelepítés lehetséges következményeiről” mesélnek a híveknek, néhány napon belül a plakátokon, a nyomtatott sajtóban, valamint az online, a tévés és a rádiós hirdetésekben is dübörögni fog a propaganda. Ez így fog kinézni:

Tekintettel arra, hogy a kampányra egyáltalán nem lenne szükség, ha a Fidesz-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta tisztességesen dolgozna, ha kormányozna és nem a szocializmust építené, ha nem a saját és holdudvara zsebét tömködné, ha munka helyett nem állandóan szabadságharcolna és vélt vagy valós démonokkal hadakozna, ha felnőtt embereknek nézné a választóit és ha áldásos ügyködése nyomán Magyarország nem az Európai Unió leggyengébben teljesítő országává nőtte volna ki magát.

Mivel ez tudatosan, előre megfontoltan nem jött össze, maradt a terrorizmus, migráció, az úgynevezett mind meghalunk kártya. Az uszítás, csúsztatásokba csomagolt népnemzeti félelemkeltés, figyelemelterelés. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy a rövidlátó és tájékozódni képtelen, legsötétebb ösztöneit hadrendbe állító, átvert kormánypárti szavazók kedvéért – a teljesség igénye nélkül – csokorba szedem az elmúlt nyolc év utáni hat év néhány dicsőséges eredményét.

Ha a nagyon hülye szavazó képes összefosni magát a fenti pontatlan, hibás, hazug plakátoktól, akkor álljon itt csupán pár kósza tény arról, miként tette és teszi tönkre a demokratikusan megválasztott kormány azt az országot, amely nem bevándorlási célpont, ahol nem került sor terrortámadásra, ahol a legnagyobb fenyegetést a polgárok biztonságára a hazug, aljas, gátlástalan államvezetés jelenti.

Tudta? A Fidesz-kormány regnálása óta

 • Magyarországon 120 év után megszűnt a társadalombiztosítás, már a kifejezés sem szerepel az Alaptörvényben; ez azt jelenti, hogy  az állam senkiért nem vállal szociális kötelezettséget, ellenben annál több kötelességet hárít át az állampolgárokra.
 • nyomtalanul és következmények nélkül lenyúlták a magyarok 3000 milliárd forintos magánnyugdíj-megtakarítását.
 • a beígért bürokráciacsökkentés jegyében négyszer annyi államtitkárt tart el ma a magyar adófizető, mint az elmúlt nyolc évben bármikor.
 • a beharangozott adócsökkentés jegyében csak az első négy évben 30 új adót vezettek be.
 • az egykulcsos adóval eltörölték a gazdagok magasabb adókulcsát, évi 400 milliárdot hagyva a tehetősek zsebében, egyúttal 400 milliárdos lyukat vágva a költségvetésben.
 • Magyarország a 4 millió szegény (létminimum alatt élő) országa lett, akik közül egymillióan munkával keresnek kevesebbet, mint a létminimum; csaknem minden tizedik ember, akinek ma Magyarországon van legális munkából származó jövedelme, éhbérért dolgozik.
 • Orbán Viktor barátai és családja – Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Garancsi István, Csányi Sándor, Tiborcz István – ezzel szemben megsokszorozták vagyonukat ;egyesek a közpénzből gründolt cégeik után külföldön fizetnek adót, százmilliós kárt okozva a magyar államnak.
 • kiiktatták a demokratikus ellenőrző rendszert, a fékek és ellensúlyok rendszerét, aláásták a bíróságok függetlenségét, akadályozták a független média működését sajátjaikat helyezték csaknem minden kormányzati pozícióba, saját érdekeik szerint változtatták meg a választási törvényt.
 • utolsók vagyunk az uniós országok között az alkoholos kézfertőtlenítő szer használatában, Magyarországon egy év alatt többen vesztik életüket elkerülhető kórházi fertőzésekben, mint közlekedési balesetben és terrortámadásban.
 • minden évben nőtt a különbség a minimálbér és a létminimum összege között, a reálbérek vásárlóereje közel harmadával csökkent.
 • évente  körülbelül 100 ember fagy meg, hűl ki a saját lakásában.
 • a reformok olyan jól működnek, hogy 500-800 ezer magyar hagyta el Magyarországot.
 • bár a magyarok kétharmada ellenzi, 2020-ig összesen 32 stadiont építenek adófizetői pénzből: legalább 215 milliárd forintba fog fájni a köznek, miközben a kórházak adósságállománya 50 milliárd fölött van.
 • tízszer annyi gazdasági bevándorlót engedtek be Európába és Magyarországra letelepedési kötvény-vásárlás révén, mint ahány menekültet önkéntes alapon be kellene fogadnunk.
 • Magyarországon hetente egy halálos áldozatot szed a nők elleni erőszak: tavaly a szexuális erőszak eseteinek száma közel másfélszeresre, 293-ra nőtt. 2014-ben 329, egy évvel később ennek kétszerese, 670 volt a kapcsolati erőszak miatt indított eljárások száma és duplájára, 293-ra nőtt a női sértettek száma. A nők elleni erőszakos bűncselekmények ötödét partnerük vagy volt partnerük követte el, a halált okozó bűncselekményeknél pedig 29 százalékos volt ez az arány. Ezeket mind magyar emberek követik el, a Fidesz-kormány évek óta nem hajlandó ratifikálni az Isztambuli Egyezményt.
 • Európában példátlan módon több száz milliárd forint veszítette el közpénz-jellegét, az ország nemzeti bankja családi vállalkozásként funkcionál.
 • a pár száz forintos rezsicsökkentés, illetve az energiaszolgáltatók megleckéztetése és az államosítás azt eredményezte, hogy a hasznot korábban csak visszafogottan „talicskázó” multik a barátságtalanná váló közegben a számviteli kiskapuk révén nyakló nélkül kezdték el kilapátolni a cégekből a vagyont, egyszersmind töredékére csökkentve a beruházásokat.
 • a magyarországi beruházások 90%-a uniós támogatással valósul meg, a túlárazott közbeszerzések következetesen ugyanazokat a kormányözeli csoportokat hozzák helyzetbe, miközben a korrupció ellenes harcra fordított uniós pénzeket is lenyúlták.
 • Magyarországon nem lehet népszavazást kiírni csak arról, amiről a kormány akarja; nem kérdezték meg a magyarokat a vasárnapi zárvatartásról, az olimpiai pénzszórásról, a paksi bővítést biztosító 3000 milliárdos Putyin-hitelről, a Városligeti fák kiirtásáról.

Az az igazság, hogy ennek a cikknek soha nem lenne vége, pedig valahol be kell fejezni. Pedig nem szóltam még az oligarchák kedvéért tönkretett komplett piaci szektorokról és kisvállalkozókról, családokról, a gátlástalan urizálás megannyi formájáról, a gazdasági növekedést nem szavatoló otthonteremtési szemfényvesztésről, a családi támogatásnak álcázott nyomorstabilizáló intézkedésekről, a kozemtikázott statisztikákról, a titkosított lopásokról, az oktatás lepusztításáról, a közmunkásokról és összeszerelő-üzemről felismerhető európai banánköztársaságról. Ahol a regnáló hatalom egy hét alatt többet lop el, mint az elmúlt nyolc év alatt összesen bárki. Ahol azért nem lehet nevén nevezni a lopást, mert a legfőbb ügyész is a hatalom csatlósa.

Igen, menekültválság van Európában és a kormány tökéletesen tisztában van azzal, hogy a terrorcselekményeket zömében a már Európában született, egykori gyarmatokról érkezett állampolgárok leszármazottai követték el, és kisebb részben azok, akik az Iszlám Állam ügynökei és a menekülthullámot kihasználva érkeznek Európába. A kormány azt is pontosan tudja, hogy Európát korábban sokkal durvább és brutálisabb terrorcselekmények rázták meg, de nyilván kapaszkodnia kell az utolsó szalmaszába is.

Értem én az elkeseredést és a zavart, de elutasítom. A kettőig nem látó agyatlan hívők kedvéért megismétlem:

 • A már régen nem 10 milliós Magyarországon nagyságrendekkel többen halnak meg évente a Fidesz-kormány intézkedéseinek köszönhetően, mint az 500 milliós Európában több év alatt terrorcselekmények miatt.
 • A már régen nem 10 milliós Magyarországon nagyságrendekkel több nőt bántalmaznak évente derék magyar emberek, mint ahány nőt bevándorlók zaklattak az 500 milliós Európában. A Fidesz nevű kormánypárt politikusai élen járnak a nőkkel szembeni következetes tahóságban, amit ők keresztény értékrendnek neveznek.
 • A Líbiában parkoló, Európába vágyódó menekültek (Magyarország egyedüliként Európában tudatosan illegális  migránsozza a menekülteket) milliós áradatát nem az Unió bomlasztásával, hanem az Unióval együttműködve lehet elérni. Ez alól Magyarország folyamatosan kivonja magát.

Nem tudom, hányan fogták fel az agyukkal, hogy ezt a népszavazást is ők fizetik és semmire nem nyújt felhatalmazást a kormánynak. Ha nem tudták, most mondom nekik, ha tudták, akkor meg kezeljék helyén a dolgot. 5-10 milliárd forintba kerül az, hogy ezt az ocsmány propagandát tolják októberig. Október 2-a után pedig semmi nem fog történni. Addig viszont kedvükre uszítanak és lopnak tovább. Aki még mindig nem érti: nincs az az ocsmány propaganda, amitől leégne a bőr a pofájukról, mert nincs az a terrorista, aki akkora kárt tehetne bármikor ebben az országban, mint a Fidesz az elmúlt hat évben.