Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mert buta, mint a föld és mert minden aljamunkát elvégez

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom, hogy a nemzet egyik legnagyobb büszkesége nem ért rá elmenni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) meghallgatására, ahol „érintett személyként” akarták kikérdezni a roma felzárkóztatásra szánt pénzek elköltéséről. Konkrétan a Foglalkoztatási szövetkezetek – Híd a munka világába, valamint az Út a szakmaválasztáshoz TÁMOP-projektekről.

Igen, a mi túliskolázott Farkas Flóriánunkról van szó, aki egy igen fontos és rendkívül elfoglalt ember, így annak ellenére nem fért bele neki ez a beszélgetés, hogy mégcsak nem is Brüsszelig kellett volna meghosszabbítania magát. Az OLAF budapesti koordinációs irodájáig kellett volna mindössze elfáradnia. A sors iróniája, hogy pont ugyanazon a pénteki napon – június 17 – történt, vagyis nem történt meg ez, amikor Rogán Antal Juhász Péter és Portik Tamás elől menekült egészen Németországig. Hogy háttérbeszélgessen és három mondatot kipréseljen magából a sajtó számára halaszthatatlan közfeladat címen.

Farkas Flórián Orbán Viktor megbízottja, vagyis miniszterelnöki megbízott, emellett hosszú évek óta parlamenti képviselőként, érdemi tevékenység nélkül kussol az országnak házában. Arról már megemlékeztünk a maga idején (a mostani meghallgatás is ezzel függött volna össze), hogy Farkas maga a gátlástalan korrupció világába vezető híd, akit nem felelősségre vontak, nem börtönben ül, hanem ellenkezőleg: rá szabják a törvényeket és a kormány legfelsőbb szintjéig védik az ő soha nem is létezett becsületét.

A jelen történetben minimum érdekes, hogy a botrányos projektek kapcsán már Farkas utódját – az Országos Roma Önkormányzat volt elnökét – Hegedüs Istvánt is meghallgatták, ellenben a fajsúlyos politikus titkárságán (igen, van neki titkársága is) nem árultak el semmit arról, hogy mi képezte a távolmaradás okát.

Natehát. Ott tartunk, hogy a hátrányos helyzetű romák munkához segítése helyett Farkas Flórián Matolcsynak képzelte magát és bőszen nekiállt ingatlanokat vásárolni. A Híd a Munka világába projekt pénzei eltűntek emberünk ÖRO-elnöksége idején (a szervezetnek 1,6 milliárd forintot kell visszafizetnie az EMMI-nek), Farkas bujkál, a kormánynak viszont ez egyáltalán nem kínos.

A húsz évesen elvégzett nyolc általánosával, a súlyos pénzügyi visszaélések gyanújának árnyékában Farkas Flórián töretlenül a kormány kedvence. Ahelyett, hogy elhatárolódnának tőle, hogy tisztázni akarnák a személye körüli veretes disznóságokat, a cigányság felemelkedésének elsőszámú kerékkötője előadást fog tartani (ha minden igaz) azon az Emberi Erőforrások Minisztériuma által júliusra meghirdetett nemzetközi konferencián, ahol arról fognak dicshimnuszokat zengeni, hogy öt évvel ezelőtt fogadták el – magyar kezdeményezésre – az európai roma stratégiát, itthon pedig a társadalmi felzárkózási programot.

A melldöngetésre minden okuk megvan: az ­Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregá­ciója miatt. Csehország és Szlovákia után Magyarország a harmadik uniós tagállam, amelyet a faji egyenlőségről szóló uniós irányelv megsértése miatt vonnak felelősségre. Sebaj, ez soha nem lehet akadálya egy tömjénfüstbe burkolt kormányzati öndicsőítő szeánsznak, de térjünk vissza az aktuális hírhez.

Azért továbbra is van abban valami mélyen lesújtó és feldolgozhatatlan, hogy ide fejlődött a fideszesség kvintesszenciája: milliárdokat ellopni, hazudni, félanalfabétán kormányzati pozíciót betölteni, sunnyogni, bujkálni, eltűnni, amikor helyzet van. Ha egy bírósági tárgyalásra, előre egyeztetett időpontban nem szükséges megjelenni, akkor mégis mit képzel az OLAF?

Az is igaz, hogy azt végképp nem tudom elképzelni, hogy egy nyolc osztályos, primitív, de dörzsölt bűnöző hogyan tudna elcsacsogni egy európai tisztviselővel, de nem is ez a lényeg. A lényeg mégcsak nem is az, hogy miért nem ment el a meghallgatásra (a neki szervezett érettségi találkozóra sem ment el). Egyetlen lényeg van: Farkas Flórián munkássága kimerít annyi bűntetőjogi tényállást – nem kell azzal jönni, hogy senki nem bizonyította rá, mert ez a szöveg már penetránsan büdös és idejétmúlt -, hogy sehol máshol nem lenne helye, mint a börtönben. Ha ennek az embernek le kellene ülnie korábban megúszott, elengedett büntetéseit már semmilyen meghallgatásra nem kellene elmennie.

Amennyi lopás, visszaélés, sikkasztás, hűtlen kezelés ennek a díszcigánynak (igen, pejoratívnak szántam ezúttal) a nevéhez és sekélyes életművéhez kapcsolódik, ezerszer is kevés lenne újjászületnie ahhoz, hogy lemossa magáról. De ne legyek naiv: ha ennyi disznóság után szabadlábon lehet, az azt jelenti, hogy védett példány és hogy valamennyi nyomozati szerv Orbán-Lázár parancsára békén hagyja. Farkas egyrészt sok bűzös, mocskos titok tudója, ha esetleg elengednék a kezét és besétálna egy OLAF-meghallgatásra, bizony súlyos és kellemetlen dolgok derülhetnének ki, amelyeket senki nem szeretne.

Ezért aztán ez a minden cigányok és magyarok szégyene bizony komoly politikai támogatással, kizárólag politikai támogatással jutott ilyen messzire. A cigány-maffia fejére szükségük van. Mert buta, mint a föld és mert minden aljamunkát elvégez. Úgyhogy simán megteheti, hogy – felsőbb utasításra – nem megy el egy meghallgatásra. A cigányok felzárkóztatása senkit nem érdekel, a lényeg, hogy amíg Flórián megússza, addig a Fidesz is megússza a szaros köcsög felborulását.

Lázár Jánosnak, aki kiemelten óvja Farkas becsületes hovatartozását, külön üzenném: nem az a baj vele, aminek született, hanem az, amivé lett. Egy aljas, korrupt, megvásárolható senkivé. Ezt a meghallgatást egyelőre megúszta, de előbb-utóbb a Fideszre rá fog égni ez a seggfej is. Akárcsak Rogán. Mert a Fidesszel sem az a baj, amivé született, hanem amivé vált.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.