Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lázár akkor hazudott, vagy most hazudik?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Addig is, amíg beindul a hét és jön az első megfontolásra érdemes, asztalt borító téma, emlékezzünk vissza a múlt hét egyik szimbolikusan jelentős pillanatára, amelyet méltatlanul elhanyagoltunk. A múlt csütörtöki kormányinfóról van szó, ahol a mindenhez értő Lázár János miniszter fejtegette a jelen időszámítás szerinti miheztartást.

Az már egy jó ideje nem eltitkolható, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ÖRO) háza tájáról 1, 6 (de legalább 1, 2) milliárd forint tűnt el, mint oly sok minden más is, amire nem a megfelelő emberi kezek teszik rá a lábukat. Az is tényként forog a köztudatban, hogy az emberminisztérium most ezt az összeget visszaköveteli a szervezettől, miután kiderült, hogy elszámolásaik rengeteg ponton véreznek.

Mint arról részletesen megemlékeztünk a maga idején, a Farkas Flórián által alapított „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet, amelynek már tavaly augusztus óta a leghátrányosabb helyzetűek – elsősorban romák – számára kellene folyamatos továbbképzési- és munkalehetőséget biztosítania, szinte teljes egészében túlárazott, indokolatlan presztízsberuházásokra verte el az erre a célra elnyert európai pénzt.

Az újságírói kérdés valahogy így hangzik: lehet-e tudni valami új fejleményt az ügyben, illetve lesz-e következménye azokra nézve akik ezeket a gyanús szerződéseket megkötötték? Mit lép erre egy minden hájjal megkent notórius hazudozó? Ezt:

Ez a miniszter válasza egy kerek, jogos, közérdeklődésre igényt tartó kérdésre:

Farkas Flóriánt folyamatosan megtámadják. Leírják, hogy nyomoz a rendőrség, de kiderül, hogy nem ellene. (…) Ki ellen nyomoz a rendőrség? Ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség, de sehol le nem írják (hogy Farkas ellen – szerk.). 

Lázár hozza mindenkori leggyagyásabb formáját és nem érti (hadd tegyem hozzá, az újságíró ki sem ejtette a száján Farkas Flórián nevét!) esetleg az a baj a jóemberrel, hogy cigány? Színészi teljesítménye csúcsán a miniszter a riporterre rámutatva, majdhogynem felháborodva kérdezi-mondja: nem tudja, hogy nem ez a probléma vele?

Semmi nem bizonyíthatná ennél kifejezőbben, hogy a hatalmi elit gőgje a pöcegödör szintjére taszította a közbeszédet. A kormánnyal folytatható normális, demokratikus párbeszédet teljesen ellehetetlenítő, fesőbbrendű arrogancia abban a pillanatban csúcsosodik ki, amikor az újságíró kénytelen magyarázkodni egy miniszter által tartott sajtótájékoztatón.

Miniszter úr, én ezt nem gondolom. Csak az ő aláírása szerepelt több gyanús szerződésen

Lázár János aljassága tovább pörgeti az elképesztő színjátékot: ő csak tisztázni szeretné, hogy amennyiben az a baj, hogy Farkas Flórián cigány és azért piszkálják állandóan, akkor érdemes lenne ezt abbahagyni. Azért mert valaki cigány vezető vagy csak mert cigány ember, azért nem szabadna rászállni. A végén a sunyi, moralizáló mosolyba csomagolt drámai csattanó:

Kérem önöktől, hogy ne tegyék ezt vele.

Hát íme: egy pofátlan, hazug szélhámos, egy körmönfont maffiózó minden hájával megkent ember vezeti a Miniszterelnökséget, akinek össze-vissza tekert csúsztatásaiból minden kiderül, csak éppen az nem, ami itt a kulcskérdés: lesz-e következménye bárminek is azokra nézve, akik másfél milliárd forint seggére vertek, vagy sem.

Ehelyett Lázár burkoltan lerasszistázza azokat az újságírókat, akik Farkas Flórián nevének kiejtése nélkül kíváncsiak arra, hogy mi jár annak, aki milliárdok sorsáról felelőtlenül rendelkezik. Lázár pontosan tudja, hogy itt Farkas a megfejtése minden egyes évek óta eltüntetett, jobb sorsra érdemes fillérnek, amivel a roma közösség bárminemű felzárkóztatását előrébb lehetett volna mozdítani. Ám ez az ember Orbán Viktor személyes védelme alatt áll, ezért Lázárnak kötelessége a valódi kérdés tisztázása helyett a kirekesztéssel szembeni őszinte felháborodás hadműveletére kapcsolni.

Lázár János teszi a hülyét, pedig a kutyát nem érdekli, hogy Farkas Flórián milyen nemzetiségű. Az annál inkább, hogy a mindenkori hatalomhoz dörgölőző közönséges bűnöző megint bűzös ügyekkel hozható összefüggésbe, de mert nem hajlandó a nyilvánosság elé állni, esélye nincs megtudni a közvéleménynek, hogy mi a pálya.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzáállása a kérdéshez az bizonyítja, hogy amíg Lázárok kormányozzák ezt az országot, addig a rendőrség lefeljebb ismeretlen tettesek ellen fog nyomozni, Farkas Flórián ellen soha. Mert ha Farkas ellen valódi rendőrségi nyomozás folyna, akkor a kormány számára az minimum egy önfeljelentéssel érne fel. Márpedig ahol a rendőrségen Rogán Antal piszkos ügyleteit bizonyító erejű dokumentumok semmisülnek meg, ott Farkas Flórián élheti világát.

Ott, ahol a miniszterelnök parazitának nevezhet egy fél országot, ott a lehető legkézenfekvőbb dolog, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sorok között lerasszistázza a munkájukat végző újságírókat.

Egyébként Lázár János volt az, aki külföldi luxuskiruccanásának nyilvánosságra kerülése után inkább visszafizette nemzetbiztonsági kéjutazásának költségeit, ahelyett, hogy beszámolt volna a részletekről. Kétségem nincs afelől, hogy most ugyanez fog történni: nem pármillióval, hanem 1, 6 milliárddal. A kormány egyik zsebéből a másikba átteszi az összeget és majd veri a mellét, hogy az ÖRO visszafizette az adósságot, Flórián elvtárs megússza a börtönt és az államosított korrupció megy tovább a maga útján.

De bármennyire is rövid a köz memóriája, az internet szerencsére nem felejt. Az alábbi oktatóvideónak is beillő képsoron ugyanazt a Lázár Jánost látjuk (01:25-től), akik 2015. november 26. táján páros lábbal szállt bele Farkas Flóriánba. Annyi történt azóta, hogy az idő vasfoga és Orbán Viktor eligazítása valószínűleg jobb belátásra bírta Lázárt. Farkas Flóriánt nem szabad bántani, inkább tűzön-vizen át hazudni kell.

Óriási felelőtlenség, amit akár képviselőtársaink, akár önkormányzati vezetőtársaink ezen a területen kisebbségi vezetőként művelnek, például a roma közösségben. Óriási felelőtlenség. Mert a rendelkezésre álló források hiteles elköltését bombázzák szét. Senki nem akar majd ennek a közösségnek pénzt adni, mert úgy gondolja – pártállástól függetlenül – nagyon sok politikustársam, hogy nem bízható rájuk pénz. Mert bármelyikre bízzuk, ez történik. (…) Akik a kisebbséget képviselik, és eljátsszák a többség és a társadalom bizalmát pitiáner ügyek kapcsán idézőjelbe téve, föláldozzák a nagy ügyet, azok óriási hibát követnek el. Nem a saját személyes karrierjük szempontjából, mert az megy a lecsóba, az irreleváns. Az ügy szempontjából óriási hibát követnek el. Mindegy, hogy a kormány embere, vagy mindegy hogyha az önkormányzat embere. Itt minden állami vezetés az elmúlt tizenegynéhány esztendőben próbált lehetőséget teremteni a roma közösség számára. Sajnos volt olyan tapasztalatom nem egy esetben, hogy a roma vezetőkön is múlott az, hogy egy program sikeres, vagy sikertelen lett. És az a meggyőződésem, hogy ebben a felelősség nemcsak a kormányzaté, hanem a roma vezetőké is.

Már csak az az eldöntendő kérdőmondat maradt, hogy Lázár novemberben hazudott, vagy most hazudik, mert a kettő teljesen ellentmond egymásnak. El kellene dönteni, hogy miként Habony Árpád kedvéért az egész kormány hülyét csinál magából és az országból, ez lesz innentől Farkas Flórián kapcsán is? Normális helyeken a bűnöző pártállástól és nemzetiségtől függetlenül bűnöző. Sürgősen be kellene fejezni ezt a cigányozást és a hazudozást főleg. Már az sem megy úgy, mint régen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.