Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Normális helyeken nem lenne épeszű ember, akinek ezt le lehetne nyomni a torkán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ellenzék nagyjából egyetlen folyamatosan aktív, az ellenzékiséggel járó közfeladatait korrekt módon ellátó, egyben a magyar rendőrség, ügyészség feladatait végző, ráadásul nem is parlamenti, csak sima önkormányzati képviselő, Juhász Péter ma megmutatta, milyen az, amikor egy valószínűsíthető bűncselekmény elkövetésének helyszínéről eltakarítják a terhelő bizonyítékokat. Ha nem láttátok, mutatom, ha láttátok, akkor is:

A helyszín a Fidesz belvárosi (V. kerületi) irodája, ahol Portik Tamás vallomása szerint átadott 10 millió forintnyi, kenőpénzül szolgáló eurót Rogán Antalnak. Ez a kijelentés azon a tárgyaláson hangzott el, ami elől a propaganda minisztere – halaszthatatlan közfeladatra hivatkozva – felmentette magát. Mint már írtunk erről (ITT és ITT), Németországban háttérbeszélgetett a sajtóval és állítólag interjút is adott a Bild nevű német lapnak.

Miután lélegzetvisszafojtva várta mindenki a nagyívű szócséplést, és mivel a hétvégén szolgálatos Miniszterelnöki Kabinetiroda is hétfőre ígérte az interjút, az mno.hu kérdéssel fordult propagandáékhoz. Mint kiderült nincs semmiféle interjú, ezzel szemben van két mondat Rogántól. Ami egyrészt már pénteken megjelent egy nyúlfarknyi cikkben a lap internetes oldalán (nyomtatásban szombaton), másrészt nem interjú, hanem egy rövid tudósítás Orbán anti-Brexit kampányáról, amiben kurvára nem Rogán a főszereplő.

Tehát Rogán Antal, aki időközben elrendelte a Fidesz V. kerületi székházának kiürítését, azért nem ment el a Portik Tamással való szembesítésre, hogy ezt elmondja a Bildnek:

„A belső ellentétek ellenére az EU-nak egyben kell tartania Európát. A briteknek nem lenne szabad elhagyniuk bennünket.”

Vagyis Rogán Antal nevében a Miniszterelnöki Kabinetiroda hazudott. A hétfőre ígért cikk már akkor fent volt a világhálón, amikor ők azt állították, hogy hétfőn lesz ott. Mondhatjuk, hogy nem hír, de ezzel gyakorlatilag a hazugságot legitimálnánk, úgyhogy kár lenne nagyvonalúan legyinteni.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy nem én állítottam, hogy holnap nem érek rá dolgozni, mert nem lesz kedvem, hanem a magyar miniszterelnök egyik bizalmi embere köpte pofán a nyilvánosságot egy igen súlyos ügy kapcsán. Konkrétan olyan körülmények között, hogy a bizalmi ember – aki egyáltalán nem mellesleg a kormány egyik minisztere – egy közönséges, köztörvényes bűnözővel hozható összefüggésbe.

Ilyenkor normális helyeken az van, hogy a miniszterelnök, aki ezt a szarcsimbókot kinevezte, kiáll legalább a baráti mikrofonok elé (sem egy Európa-bajnokság, sem egy éppen most született unoka nem nyújt felmentést ez alól) és elmeséli a népeknek, hogy mit lát.

Normális helyeken – ahol a többi mellett a legfőbb ügyésznek nem az a legfőbb feladata, hogy a kormányközeli mocskos maffiózókat kimosdassa – akár meg is lehetne kímélni a frissen nagyapai örömök elé néző miniszterelnököt, mert a bűnőzővel kapcsolatba került megélheti politikus önként lemondott már tegnapelőtt.

Normális helyeken nem a Tényi István fideszes főfeljelentő bohóckodásában merül ki a dolog, hanem a hatóság hivatalból eljárást indít és már péntek óta azon ügyködik, hogy kiderítse, ki volt a vesztegető abban az egyenletben, amelyben Portik volt a postás és Rogán az állítólagos megvesztegetett.

Normális helyeken az van, hogy az a közfeladatot ellátó, közpénzből élősködő takony, akit azzal vádolnak meg, hogy bűnöző, nem azzal cáfolja a vádakat, hogy eltűnik és hazugságokat üzenget a hivatalán keresztül.

Mivel ez itt egy nem normális, hanem beteg, korrupt hely, itt az van, hogy bármilyen megalapozott vád hiányában Lázár János ráuszít egy teherautónyi rendőrt az Ökotárs Alapítványra, akik szakmányban hordják ki az iratokat, adattárolókat, miközben most, a valóban alapos gyanú esetén a rendőrség távol tartja magát attól a fideszes irodának álcázott helyszíntől, ahonnan az érintettek éppen kimenekítik a Rogánra nézve valószínűsíthetően terhelő bizonyítékokat. Mert nem normális helyeken már nemcsak a legfőbb ügyész, hanem a belügyminiszter hadserege is szükségeltetik a bűnjelek eltüntetéséhez.

Normális helyeken nem lenne épeszű ember, akinek ezt le lehetne nyomni a torkán. Normális helyeken ennyi véletlenül egybevágó és egy irányba mutató hír kapcsán egy közszolga nem kerülhetné el a helyzet tisztázását. A felelősségre vonást és a süllyesztőben való eltűnést.

Ha sima hazugságáradat, amit Portik előadott, Rogán Antal

  • miért nem tesz feljelentést az ellene felhozott hamis vád miatt?
  • miért nem áll ki a nyilvánosság elé, miért tűnt el hosszú napok óta?
  • miért hazudta, hogy interjút ad a Bild-nek, ha nem adott interjút?
  • miért hordták ma el zsákszámra az iratokat a Fidesz székházából, ahol állítólag évekkel korábban elvette a kenőpénzt egy gyilkostól?

Rogán Antalnak, akárcsak Orbán Viktornak, elemi érdeke lenne, hogy tisztázza a helyzetet és pontot tegyen egy sajnos nem páratlan, de legalább igen súlyos ügy végére. Ehhez képest Orbán a futballal van elfoglalva és esze ágában nincs elhatárolódni bűnöző-gyanús miniszterétől. Én vagyok a hülye, az idióta. Tavaly úgy nevezte ki miniszternek ezt a felkapaszkodott senkiházit, hogy korrupció gyanújával nyomoztak ellene.

Akkor hogy is hívják azt az embert, aki egy folyamatosan bűncselekményekkel összefüggésbe hozható gazembertől nem határolódik el, akitől nem vonja meg a bizalmat? Igen, Orbán Viktornak hívják. És Farkas Flórián is köszöni, jól van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.