Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nincs az a propaganda, ami ezt lemosná rólad, Rogán!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy értettem, hogy Rogán Antal, a propaganda minisztere ma nem ért rá elmenni annak a pernek az aktuális tárgyalására, amit ő maga indított. Juhász Péter ellen, aki bűnözőnek nevezte. Felkapaszkodott önérzetesék nem tűrik a kritikát. Kikérik maguknak, pereskednek, aztán ahogy kedvezőtlen irányt vesz a dolog, jön a sunnyogás.

Múltkor megemlékeztem már erről a történetről, konkrétan akkor, amikor kiderült, hogy Rogán nem fog ráérni június 17-én 10 órakor megjelenni azon a tárgyaláson, ahova Juhászék tanúként idézték Portik Tamást. A 90-es évek olajügyeinek egyik állítólagos főszereplőjét, aki pár héttel ezelőtt 15 év fegyházat nyert meg a a Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért.

Juhász Péterék szerint ez a szembesítés azért (lett volna) fontos, mert (Ki az a) Habony Árpád nagynénje, aki Portik Tamás élettársa is volt, pár hetes bérlői jogviszony után, Rogán oly jól ismert V. kerületi módszereinek segítségével, áron alul – 52 millió forintért – vehetett meg egy előkelő ingatlant, amit néhány hónappal később 102 millióért értékesített.

Rogán halaszthatatlan közfeladat ellátása, vagyis előre egyeztetett külföldi út miatt nem jelent meg. Azóta már tudjuk és becsületszóra el is hisszük a Miniszterelnöki Kabinetirodának, hogy „Rogán háttérbeszélgetést folytat a német sajtó munkatársaival Münchenben, illetve interjút ad a Bild napilapnak”. Ha valami, ez kőkemény indok a távolmardásra.

Halaszthatatlanul élő arrogáns Antal legnagyobb pechére, Portik Tamás meglehetős részletességgel mesélt róla: a 2000-es éves közepére tehető megismerkedésük körülményeiről, Pápai Marianne-ról (Pápai volt férjének Habony az unokaöccse) és arról is, hogy Árpival, vagyis Habony Árpáddal felvezettek neki egy üzleti tervet, 5-6 évvel ezelőtt. A fenti linken minden részlet megtalálható Portik vallomásából, mi jegyezzük meg az alábbiakat:

A Tóni intézi a piaci árnál jóval alacsonyabban a belvárosi ingatlanokat. (…) Marianne megkért, hogy vigyek el a Tóninak 10 millió forintnak megfelelő eurót. (…) Zacskóban adtam a pénzt, semmilyen elismervényt nem kaptam. 

Rogán Antal propaganda-főosztályának minősíthetetlen hozzáfűznivalója az ügyhöz:

Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol, ahogyan Pápa Marianne-t sem ismeri, vele sem találkozott személyesen.Tanúkat fogunk megidézni, akik cáfolni fogják a gyilkosságért jogerősen elítélt Portik hazugságait. A mai nap is fényes bizonyíték arra, hogy kapcsolat Juhász Péter és Portik Tamás között van.

Egyáltalán nem értem, mi köze propagandáéknak testületileg Rogán személyiségi jogi peréhez és egyéni bűnügy-gyanús ügyleteihez, honnan tudják kivel találkozott mikor és milyen zacskókat vett át kitől. A kabinet következtetése annyira szánalmas és megvetendő, hogy inkább nem is kommentálnám.

Amit viszont. Ha nem ismernénk Rogán Antalt és nem tudnánk, hogy mennyire gátlástalan, impertinens törtető, akkor is azt feltételezni Portikról, hogy ennyire élénk fantáziája van, hogy ilyen sztorikat képes kitalálni, alighanem botorság volna. Rogán Antal legnagyobb pechére Portiknak semmi veszítenivalója nincs, nem kell elhallgatnia, szépítenie, kitalálnia olyan szálakat, amelyek nem léteznek, de alkalmasak önérzetes Antal elásására.

Ha csak a fele igaz annak, amiről beszél, az alsó hangon sima botrány, reálisan szemlélve világraszóló disznóság. Ez az a szint, ahol még az önjelölt nemzeti troll is le kellene fossa a bokáját. (Nem fogja, de kellene.) Már csak azért is, mert nagyon úgy néz ki, hogy miközben ő egy belvárosi rossz helyen parkolásért a gatyáját otthagyja, Rogán egy egész kerület áron aluli kiárusításáért – elismerésképpen – Párizs legdrágább éttermében tömi a pofáját mielőtt beül a VIP-páholyba, unatkozó Cecília segge alá vállalkozást vásárol, és a havereit tömi közpénzzel.

Tehát: a személyiségi jogaira oly érzékeny Rogán nem bírta ki (lehetőleg valahova mélyen elsüllyedve a szégyentől) Juhász Péter kritikáit. Öreg hiba csúszott ezzel a nemzeti harácsolás mátrixába. Ráadásul a saját maga indította perre sem hajlandó elmenni. Az egész rezsim ars poeticája lemérhető ezen a szégyenteljes ügyön. Már megint. Normális országban, normális igazságszolgáltatás mellett – nem most – már régen hivatalból eljárást kellett volna indítani a Habony-Rogán-féle paraziták ellen, ehhez képest még mindig ők kérik ki maguknak. Mert azt hiszik, az idők végezetéig működik: hogy attól, hogy bárkire rákiabálják, hogy hazudik, az minden alól felmenti őket.

Azt hiszik, a hülye birkák már olyan szinten immunisak a korrupcióra (aki nem, az közvetlenül érintett benne), olyan szinten nem írnak, nem olvasnak, nem tájékozódnak, nem gondolkodnak, annyira leszakadtak a napi politikáról, hogy nem hatol át a tudatukon: Rogán Antal nagy eséllyel egy közönséges bűnöző, aki zacskószámra nyúlta le a kenőpénzeket és megkárosította a Belváros lakóit. Nem két napig, hosszú évekig.

Szóval: ezt már nem tudod lemosni magadról, Rogán! Csak az a kérdés, hogy megpróbálnak megmenteni, vagy beáldoznak téged is, mint másokat. Arra gondolni sem akarok, hogy Portik hirtelen megöngyilkolja magát az összkomfortos cellájában. Attól kicsit tartok, hogy túl sok mindent tudsz a maffia fejének viselt dolgairól ahhoz, hogy inkább kitartanak melletted. Ettől függetlenül nem a Miniszterelnöki Kabinetiroda fogja megmondani, hogy ki a hiteltelen és ki nem, ki hazudik és ki nem. A bíró majd eldönti. Hogy remélhetőleg a büdös életben ne kelljen többé halaszthatatlan közfeladatot ellátnod adófizetői pénzen a szotyolaköpködő gazdád oldalán.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.