Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Csak a szemét marad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Esett már szó a Nagy Szemét Bizniszről lapunkban, túl nagy hullámokat nem vetett a dolog. Valószínűleg nem is fog mindaddig, ameddig a nyári rekkenőben ott nem rohad az utcákon tonnaszám az elszállítatlan hulladék. Akkor lehet, hogy majd ráncolja az orrát a keményen dolgozó kisember, de ameddig ez be nem következik, addig nem érdemes vele foglalkozni, meg amúgy is, olyan méltóságon aluli dolog a kukában turkálni.

Mindannyiunk nagy szerencsétlenségére a kormánypártba szervült üzleti-családi háló nem tartja olyan nagyon elvetendőnek ezt a pénzszerzési módot se, mert ők is tisztában vannak azzal, hogy bizony a pénznek nincs szaga. Csak a rothadó dinnyehéjnak, a napon érlelődő szaros pelenkának, macskaalomnak, csirkefarhát-pörkölt maradékának. Annak van. De mivel nem érezzük (még), pont tojunk rá, mi lesz holnap. Ahogy mindig.

Annak ellenére, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – figyelünk, kérem? a hulladék is nemzeti lett – sietve kiadott közleményében cáfolta, hogy leállna a szemétszállítás, még a fideszes polgármesterek sem nyugodtak meg attól, hogy végső esetben a katasztrófavédők majd megoldják.

Természetesen most sem arról szól a történet, hogy valami hülye belepancsolt a rendszerbe és azt sem tudni, mi és miért történik. De, tudni. Az előző cikkben még csak gyanítottuk, mostanra nagy valószínűséggel tudni is lehet, miről szól ez a nemzeti szemétdomb körül eljárt össznépi táncolás.

Történt ugyanis, hogy nem csak Gémesi György, Gödöllő polgármestere aggódott a közelmúltban (és vélhetőleg azóta is, folyamatosan) a lakossági hulladék elszállítása miatt, hanem például Szentendre fideszes honatyái is. A napokban tartott közgyűlésen elhangzottak legalábbis erre engednek következtetni. A városi hulladékszállítást eddig végző önkormányzati cég nem bír talpon maradni. Ez mondjuk nem is olyan nagy csoda, hiszen agyafúrték azt találták ki kormányzatilag, hogy ezentúl a Nemzeti Kukabúvárok fogják beszedni a lakosságtól a szemétszállítás díját – ez már meg is történt – ámde nyugodtan szállíthatja az, aki eddig is tette. Csak mostantól saját költségen. Aztán majd nemzetiék valamikor fizetnek. De sajnos Soros György a szemétszállítást pont nem finanszírozza háttérhatalmilag, az önkormányzati cégek pedig nem képesek megfinanszírozni a Nemzeti Kukásokat, ezért más megoldást kell találni.

Szentendrén azt találták ki a városatyák, hogy ki kell szervezni a szemétszállítást. Ez idáig remek, csakhogy hová szervezzék ki? Mindenki nyugodjon meg, van megoldás! Szentendrei hírek szerint jelen állás szerint kettő darab olyan cég is van az országban, amelyek képesek ellátni ezt a feladatot, rendelkeznek a szükséges jogosítványokkal a feladat elvégzéséhez, valamint elég tőkeerősek ahhoz, hogy megfinanszírozzák a költségeket mindaddig, ameddig nemzetiék hajlandóak fizetni a lakosságtól előre beszedett pénzekből.

Ez a két cég pedig nem más, mint a Market Építő Zrt. és a Magyar Építő Zrt. Ők lesznek a jövő kukásai a fideszes honatyák szerint. Nagy meglepi nincs. A Market Garancsi István, a Magyar Építők Mészáros Lőrinc érdekeltsége. Hiába, ha valaki tehetséges, az tehetséges! Ezek az urak nagyon jó adottságokkal rendelkeznek és egészen hihetetlen módon szerencsések, amikor úgy változnak a jogszabályok és törvények, hogy pont csak ők lehetnek a nyertesei. Ilyen az élet, kérem.

Semmi nem marad ki, mindenért lehajolnak a fiúk. Szinte már mindegy lesz, hogy a választások kit hoznak majd ki győztesnek, semmi nem fog változni.

Még a szemét sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.