Csak a szemét marad

Fotó: MTI/Beliczay László Fotó: MTI/Beliczay László

Esett már szó a Nagy Szemét Bizniszről lapunkban, túl nagy hullámokat nem vetett a dolog. Valószínűleg nem is fog mindaddig, ameddig a nyári rekkenőben ott nem rohad az utcákon tonnaszám az elszállítatlan hulladék. Akkor lehet, hogy majd ráncolja az orrát a keményen dolgozó kisember, de ameddig ez be nem következik, addig nem érdemes vele foglalkozni, meg amúgy is, olyan méltóságon aluli dolog a kukában turkálni.

Mindannyiunk nagy szerencsétlenségére a kormánypártba szervült üzleti-családi háló nem tartja olyan nagyon elvetendőnek ezt a pénzszerzési módot se, mert ők is tisztában vannak azzal, hogy bizony a pénznek nincs szaga. Csak a rothadó dinnyehéjnak, a napon érlelődő szaros pelenkának, macskaalomnak, csirkefarhát-pörkölt maradékának. Annak van. De mivel nem érezzük (még), pont tojunk rá, mi lesz holnap. Ahogy mindig.

Annak ellenére, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – figyelünk, kérem? a hulladék is nemzeti lett – sietve kiadott közleményében cáfolta, hogy leállna a szemétszállítás, még a fideszes polgármesterek sem nyugodtak meg attól, hogy végső esetben a katasztrófavédők majd megoldják.

Természetesen most sem arról szól a történet, hogy valami hülye belepancsolt a rendszerbe és azt sem tudni, mi és miért történik. De, tudni. Az előző cikkben még csak gyanítottuk, mostanra nagy valószínűséggel tudni is lehet, miről szól ez a nemzeti szemétdomb körül eljárt össznépi táncolás.

Történt ugyanis, hogy nem csak Gémesi György, Gödöllő polgármestere aggódott a közelmúltban (és vélhetőleg azóta is, folyamatosan) a lakossági hulladék elszállítása miatt, hanem például Szentendre fideszes honatyái is. A napokban tartott közgyűlésen elhangzottak legalábbis erre engednek következtetni. A városi hulladékszállítást eddig végző önkormányzati cég nem bír talpon maradni. Ez mondjuk nem is olyan nagy csoda, hiszen agyafúrték azt találták ki kormányzatilag, hogy ezentúl a Nemzeti Kukabúvárok fogják beszedni a lakosságtól a szemétszállítás díját – ez már meg is történt – ámde nyugodtan szállíthatja az, aki eddig is tette. Csak mostantól saját költségen. Aztán majd nemzetiék valamikor fizetnek. De sajnos Soros György a szemétszállítást pont nem finanszírozza háttérhatalmilag, az önkormányzati cégek pedig nem képesek megfinanszírozni a Nemzeti Kukásokat, ezért más megoldást kell találni.

Szentendrén azt találták ki a városatyák, hogy ki kell szervezni a szemétszállítást. Ez idáig remek, csakhogy hová szervezzék ki? Mindenki nyugodjon meg, van megoldás! Szentendrei hírek szerint jelen állás szerint kettő darab olyan cég is van az országban, amelyek képesek ellátni ezt a feladatot, rendelkeznek a szükséges jogosítványokkal a feladat elvégzéséhez, valamint elég tőkeerősek ahhoz, hogy megfinanszírozzák a költségeket mindaddig, ameddig nemzetiék hajlandóak fizetni a lakosságtól előre beszedett pénzekből.

Ez a két cég pedig nem más, mint a Market Építő Zrt. és a Magyar Építő Zrt. Ők lesznek a jövő kukásai a fideszes honatyák szerint. Nagy meglepi nincs. A Market Garancsi István, a Magyar Építők Mészáros Lőrinc érdekeltsége. Hiába, ha valaki tehetséges, az tehetséges! Ezek az urak nagyon jó adottságokkal rendelkeznek és egészen hihetetlen módon szerencsések, amikor úgy változnak a jogszabályok és törvények, hogy pont csak ők lehetnek a nyertesei. Ilyen az élet, kérem.

Semmi nem marad ki, mindenért lehajolnak a fiúk. Szinte már mindegy lesz, hogy a választások kit hoznak majd ki győztesnek, semmi nem fog változni.

Még a szemét sem.