Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Azok már nem ezek lesznek, hanem ezek unokái. Csak addigra elszaporodnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha így haladunk, gyorsan el fog jönni az a pillanat, amikor már nem csak a morális hulladékban fogunk derékig járni, hanem a fizikai szemétben is. Ugyanis szeretett kormányunk kinézte magának a szemétszállítást. Is. Az olyan rendezetten működik, tehát biztos van benne pénz. Akkor elvesszük. Nagyjából így működik.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere – és nem mellesleg a másik feketeseggű, Botka László szegedi polgármester mellett, amiért nem-fideszesként van képe évek óta elnyerni a polgárok bizalmát – elmondta minden létező fórumon, hogy baj lesz. Most meg azt mondja el, hogy baj van. Nem tegnap, most. De semmi gond, mert holnapra még a mainál is nagyobb baj lesz. Mielőtt még felmerülne a hazafias kérdés, hogy vajon miért nem szólt időben Gémesi, jelzem: szólt. Sokszor.

Először 2013 októberében, amikor a rezsicsökkentés jegyében (éljen a Fidesz!) 10 százalékkal mérsékelni kellett a hulladékszállítás díját. Csakhogy az már akkor is nonprofit alapon működött, nem volt miből csökkenteni. A gödöllői régió 10 hónap alatt (ugyanis januártól lépett életbe a rezsicsökkentés) 350 millió forint veszteséget könyvelt el, ahogy más térségi hulladékgazdálkodó szervezetek is. Ugyanis az ország több pontján az önkormányzatok összefogtak és uniós támogatással modern, a jelen kor követelményeinek megfelelő hulladékszállításra- és hasznosításra szakosodott nonprofit szervezeteket hoztak létre. Gödöllő és térsége például 106 település hulladékgazdálkodását végzi.

Tehát a kormány rezsicsökkentett 2013 januárjától és ezzel egyidőben – hogy örülni is legyen minek – új adót is kivetett a szolgáltatókra, ami 5,5 százalékkal növelte a költségeiket. A 10 százalékos árcsökkentésen túl. Gémesi már ekkor a jövőbe látott – vagy van normális esze, ami a jelenlegi kormányhoz igen lojális szakemberek között misztikum számba megy – és sípolt is, ahogy kell.

Nem érdekelt senkit, ahogy kell. Mert a szépen épülgető családi bizniszben érdekelteket miért is aggasztotta volna, hogy bedőlnek ezek a nonprofit cégek? Apropó! Nem tudja valaki véletlenül, hogy Mészáros Lőrinc, vagy esetleg Tiborcz István valamelyik cégének van-e hulladékhasznosításra jogosultsága? Csak úgy kérdem.

A nagyon okos magyar kisembert meg pláne nem érdekelte, mert Orbán Viktor azzal a két gyönyörű kezével csökkentette a rezsit és éljen, éljen, éljen!

2015 áprilisában Gémesi újfent jelentkezett a remek hírrel, hogy nagyjából ennyi volt, mivel a NAV inkasszózta az Északkelet-Pest és Nyugat-Nógrád megyei nonprofit közszolgáltató, a Zöld Híd Régió Nkft. számláját. Mint 2013-ban, most is írt levelet mindenkinek Gémesi, mert nyilván ez a hobbija.

Most 2016 májusa van – legalábbis nálunk, vidéken – és Gémesi György örömmel tudatja az országgal, hogy a rezsiharc nyerésre áll, mert ugyan a kormány államosította a hulladékgazdálkodást, de jelen állás szerint még a Mészáros-Tiborcz kukásautók nem állnak rendelkezésre, ellenben a minden uniós követelménynek megfelelő módon létrehozott nonprofit (illetve az már a múlt, mert kimondottan veszteséges) régiós társulások jogilag nem végezhetik tovább a tevékenységüket. De nem csak, hogy nem végezhetik, nem is tudnák végezni, ugyanis sem fizetéseket adni, sem a kukásautókba tankolni nem tudnak. Nincs miből.

De aggodalomra semmi ok! Ha Bakondi mesternek az ellenségek felfedezése mellett marad egy perc szabadideje, majd megoldja. Megoldotta a kéményseprést is (azt már kinyírták sikeresen), amennyiben katasztrófavédők sepernek kéményt a továbbiakban. Ha meg véletlenül halomra döglünk fűtési szezonban, akkor jönnek a katasztrófaturisták és ha addigra Mészáros Lőrinc sikeresen felvásárolta az ország szállodáit és mondjuk véletlenül Orbán Ráhelt kéri meg ezek vezetésével, azon ki fog csodálkozni? Na ugye! Tehát lesznek turisták, semmi gond, nem fog pangani a szállodabiznisz.

A szemetet meg majd vigye el, aki akarja. Vagy meg is ehetjük, miközben a szánkba tömött tejeszacskót rágcsáljuk, intézhetünk egy hálaimát a mi honvédő kormányunkhoz, rezsicsökkentő Orbán Viktorunkhoz és kedves rokonságához. Aztán majd olyan nagyon ne csodálkozzunk, ha még 70 év múlva is Orbánnak, Mészárosnak, Garancsinak, Tiborcznak, Csányinak hívják a komplett kormányt, minden falu polgármesterét, minden üzlet, kocsma, kaszinó, étterem, utazási iroda, mezőgazdasági nagyüzem és egyáltalán, minden működő, vagy pénzzé tehető urát és parancsolóját. Azok már nem ezek lesznek, hanem ezek unokái. Csak addigra elszaporodnak.

Na, ide meg hogy kanyarodtam el, amikor a szemétről kezdtem írni? Már mindegy.

Frissítés: A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. megkésett közleménye szerint mégsem áll le a szemétszállítás. Kíváncsian várjuk a fejleményeket és a katasztrófavédőket. Szerencse, hogy most nem kell kéményt seperniük, mert nyár van.