Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fazekas rést talált, Szijjártóról leszakadt az ing

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindenki kösse fel a gatyáját, mindjárt világhatalom leszünk. Most jön az elrugaszkodás, az előrelépés, szárnyalás, vagy nem tudom, minek az éve. De az biztos, hogy országunk színe-virága azon dolgozik, hogy nekünk jó legyen.

Gondoljuk csak végig! Szijjártó Péter annyira rohant Etiópiába tárgyalni, hogy még az öltöny is leszakadt róla futás közben, mint Supermanről az ing. Természetesen remek üzleti lehetőségeket tárt fel farmergatyában-pulcsiban is, ott a magyar jövő! Etiópiában.

Közben volt egy méltatlanul közérdektelenségbe fulladt hír a magyar dinnye főkóstolójáról, azt megelőzően feljelentési biztosként sertepertélő Budai Gyuláról is. Ő egyenesen Thaiföldig utazott, hogy piaci rést találjon. És igen, talált! Mert amit Budai Gyula keres, azt ő meg is találja. Emlékezzünk csak vissza, amikor sorra rángatta ki a szocialista szekrényből a csontvázakat. Működése alatt 1434 ügyben vizsgálódott, kizárólag csak olyan ügyekben, amelyekben fideszes politikus biztosan nem lehetett érintett. És tessék, mennyi ítélet született! Ezt a nullához közeli számot tessék megszorozni a feljelentőbiztos hasznosságával és máris rájövünk, milyen piaci rést talált a dinnyeszezon előtt Tahiföldre kitrappoló volt katonai ügyész.

Ugyanis ez neki a foglalkozása, amikor éppen nem piaci rést talál. Na de térjünk a lényegre. Libamájat fogunk Thaiföldre szállítani! Erre nem gondolt senki, kivéve Budait, aki nagyon okos. Eddig évente 40 tonna májat exportáltunk, de mostantól majd akármennyit is.

Nem vagyok ugyan libamáj-szakértő, de szerény számításaim szerint a 40 tonna sem egy nagy rogyintás (persze, nekem 40 deka is sok lenne), a nyereség nem hinném, hogy megrengeti a magyar gazdaságot. De legalább jó messzire elutazott Gyula, addig sem itt kavarja. Remélhetőleg nem egyedül ment, tehát biztosan benne van annyiban a túra, amennyi a plusz libamáj-export bevétele.

Jó hírből semennyi nem elég, ezért Fazekas Sándor az amerikai kontinens lerohanását tűzte ki célul. A nagyszerű földművelésügyi miniszter NewYorkban óhajtott mangalicát és szürkemarhát értékesíteni, hihetetlen sikerrel. Azt csak zárójelben jegyzem meg, mennyire érdekes egybeesés Mészáros Lőrinc mangalicatenyésztési késztetése és Fazekas Sándor turnéja.

Bár lehetséges, hogy Orbán Viktor legjobb barátjának nincs is szabad disznója, mert az azóta is hűvösön csücsülő Kiss Szilárd egykori moszkvai agrárattaséval közös üzlete annyira jól hasít. Talán az oroszok azóta is magyar mangalicakolbásszal köszöntik a kelő napot és Putyint. Ki tudja?

De nem baj, mert Fazekas Sándor az Egyesült Államokból mindjárt tovább is utazott Kanadába, ahol a mangalica és szürkemarha mellett igyekezett kedvet csinálni a magyar biotej, bioméz, biosör, a világhírű magyar csokoládé, bor, pálinka és libamáj fogyasztásához. Csak aztán nehogy Fazekas és Budai is ugyanazt a libamájat adja el, mert abból baj lehet.

Miközben mindenki azon serénykedik, hogy piaci rést piaci résre halmozzon, Orbán Viktor talicskával tolja ki a pénzt az országból és folyamatosan nemzetben gondolkodik, hogy berobbantsa a külhoni magyar gazdaságot. Is. Ezzel párhuzamosan változatlanul súlyos pénzekkel finanszírozzuk az ukrán nyugdíjasokat.

Az csak egy sajnálatos fejlemény, hogy ennyi elfoglaltság mellett nem jut sem idő, sem pedig pénz a honi nyugdíjasok (valamint gyermekek és felnőttek) méltó egészségügyi ellátására, sem az idős emberek gondozására. Valamint nincs mód arra, hogy az oktatásban dolgozó, nem pedagógus besorolású munkavállalók bérét rendezzék, az egészségügyi dolgozók körülményeit javítsák, elfogadható bért fizessenek az ápolóknak, vagy bárki másnak az országban.

Csak abban lehet reménykedni, hogy az idén is épül néhány szép stadion, mindenki nagy örömére.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.