Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajna tévéje kilövési engedélyt kapott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Körülbelül tíz nappal ezelőtt jelentette be Juhász Péter ellenzéki politikus, V. kerületi önkormányzati képviselő, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Orbán Viktorral szemben, miután fény derült a hatvanpusztai fényűzésre. Mint tudjuk, a 13 hektáron elterülő 5 kastélyos luxusról van szó, amelynek biztonságát Nárcisz kutya őrzi. Két napja az is kiderült, hogy a birtokot övező földek már mind Mészáros Lőrinc tulajdonában vannak.

Miután a Fidesz már akkor bejelentette, hogy – ha Juhász így, akkor ők úgy alapon – vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek a nyughatatlan politikussal szemben (tekintve, hogy „valódi életkörülményei és bevallott jövedelme nyilvánvalóan nem állnak arányban egymással”), tegnap reggel a Tv2 hatalmas kamerája is megjelent a lakása előtt. Az Együtt politikusa, aki egyben a legaktívabb ellenzékiek egyike, oktató videóban magyarázta el:  két hónapja költözött el az előző albérletéből, és még sehol nem szerepel az új címe. Következésképpen csak abban az esetben tudhatták, hol lakik, ha megfigyelik és követik.

Vagyis ma Magyarországon az állami banki hitelből felvásárolt, állami reklám milliárdokból fenntartott, kereskedelminek álcázott propaganda tévé azzal foglalkozik, hogy lejárassa mindazokat, akik bírálják a rendszert és kíváncsiak arra, miből telik nagyon keveseknek arra, amire nagyon sokaknak nem. Juhász Péter Facebook-oldalán ma reggel tette közzé a Tv2 által tegnap készített vágatlan felvételt, amelyet stábja is rögzített. Tanulságos, kötelező megnézni mindenkinek ITT.

Legalább ennyire tanulságos megnézni viszont, hogy a Tv2 Tényeknek csúfolt híradásában mint ment le ebből:

Aki vette a fáradságot és összevetette a két felvételt – mint én – annak nem biztos, hogy a második kávét is meg kell innia az első után. Sokszor leírtuk: nem reménytelen hely lett ez az ország, hanem menthetetlen. Bármennyire triviális és mellbevágó, a gödör mélyén, ahol most éppen dagonyázunk, a következő a helyzet: egy ellenzéki politikus ráirányítja a köz figyelmét egy aggályos jelenségre – tudniillik arra, hogy a magyar miniszterelnök, aki még életében nem dolgozott a politikától függetlenül egyetlen percet sem, üzletembereket megszégyenítő vagyonra tett szert. Erre az újságírói szakmát, egyáltalán mindenféle médiaetikai megfontolást frontálisan arcon köpő Tv2 nem azután kezd oknyomozni, hogy vajon miből telik Orbánnak erre a pofátlan fényűzésre, hanem hogy Juhásznak miért nincs pénze. És ha nincs neki, akkor mégis hogyan lakhat 200 ezer forintos, budai panorámával feljavított abérletben.

Mielőtt elkezdenénk keresztre feszíteni azért az arcátlanságért, hogy a Tv2 szerint Deutsch Tamás „drogügyeiről is ismert politikus” ötödmagával 130 négyzetméteren pöffeszkedik és ráadásul adományokat is kér, tisztázzuk: Juhász Péter azon kevés ellenzéki politikusok egyike, aki a parlamenten kívüli kényelemből tevőlegesen is harcol azért, hogy a korrupciós ügyek napvilágra kerüljenek Magyarországon. Amellett, hogy havi 80 ezer forintért Rogán Antal és Szentgyörgyvölgyi Péter ingatlan-korrupcióban fetrengő lipótvárosi önkormányzatában viaskodik a szélmalmokkal.

És akkor jön egy Kunfalvi Nóra névre hallgató 25 éves, komoly szakmai múlttal rendelkező (Hír Tv – nem geci korszak, 888, Magyar Idők) újságírókezdemény hivatásos mocskolódó, aki már a Pukli Istvánt Zuschlag Jánossal lejáratni szándékozó riport elkészítésével is bizonyította rátermettségét és a lehető legaljasabb tempóban tolja bele Juhász arcába a kérdést: a kendertermesztésből nem maradt pénze? És lovagol megállás nélkül a 350 ezren, nem zavarják a tények, a helyzet abszolút groteszk mivolta, hogy aztán a kormányseggylyuk tévé egy 10 perces interjút önkényesen összevágva tolja bele a havi 50-70 ezerből tengődő nyomorultak arcába 3 percben, hogy ez a féreg meg a többszöröséből urizál és ráadásul adományokat is gyűjt.

Nem tudok röhögni, nem tudok legyinteni, nem tudok mit kezdeni ezzel az egésszel. Már megint. Hogy a tények semmilyen körülmények között nem zavarják a párthűséget, azt értem. De hogy újságírók miként aljasodhatnak le erre a szintre azt akkor sem tudom felfogni, ha azt is pontosan értem. Egy olyan országban, ahol naponta tűnnek el a semmiben közpénz milliárdok és közpénz milliárdokkal való visszaélést bizonyító erejű dokumentációk, a közpénzt zabáló médiának az az egy dolga maradt, hogy a 350 ezer forintból kibérelt 200 ezer forintos albérlet közötti érthetetlen összefüggést megfejtse?

Végül is mit számít, hogy az ország miniszterelnöke miből lett milliárdos, amikor azt is ki lehet deríteni, hogy egy ellenzéki képviselő (nem parlamenti, önkormányzati!) hogyan tud havi 350 ezerből 200-at kifizetni lakbérre. Ezért igazán kár volt ekkora felhajtást csinálni, szívesen megfejtettem volna, ha kérdeznek: fogja a 350 ezer forintját, elvesz belőle 200 ezret és odaadja a főbérlőnek, a maradék 150 ezerből, meg a barátnője-élettársa béréből, meg a támogatói adományokból megél. De ha azt mondta volna, hogy családi összefogásból telik rá, elvileg az is eléggé meggyőző érv lehetne egy olyan országban, ahol a külügyminiszter is hasonlóan jutott – nem albérlethez – luxusvillához.

Se nem vicces, se nem mulatságos, hogy ezen kell csámcsogni. Valóban hatalmas túlkapás és szégyenteljes luxus három gyerekkel 130 négyzetméteren dőzsölni, amikor 30-on  is lehetne nyomorogni a józsefvárosi putriban. Lehet álszenteskedni, karaktergyilkolni, szemet forgatni és terelni. Mindazonáltal azt gondolom, hogy Juhász Péter nyílt lapokkal játszik, fölösleges utána nyomozgatni Tv2-ös lakájmédia közmunkásokkal. Szerintem is nagyon furcsa, hogy nem másfél millióért bérel lakást a 350 ezres fizetéséből. Sokkal életszerűbb lenne, ha mondjuk havi bruttó 900-ból vásárolna táguló palotát a Pasa-parkban és a nem dolgozó feleség mellett még 15 milliós Audira is telne.

Juhász nem titkolja, hogy miből áll össze a havi bevétele és ameddig nem lopja azt a pénzt, amddig nem közpénzből talicskázza össze, joga van számonkérni bárkit, akinek bevallott jövedelme nem magyarázza meg a gazdagodását. Joga van ezt számonkérni mindazok nevében, akiknek bevallott, adózott jövedelemből még nem telt több hektáron elnyúló kastélyokra. Az, hogy ezekre a jogosan kíváncsi emberekre kilövési engedélyt adtak ki, hogy újságírók ebben a mocskolódásban emberileg és szakmailag részt vesznek, egészen borzasztó képet fest a mai viszonyokról.

Az, hogy Juhász Péter nem lopja az albérletre valót, becsülendő dolognak számít ezen a Magyarország névre hallgató, erkölcsileg-gazdaságilag lepusztult ugaron. Juhász Péternek nem kötelező adományokat küldeni, ellentétben az ország élén álló bűnbandával, amely az adományozó akarata ellenére is rendelkezik az adóforint-alapú „felajánlásokkal. Nem érdekelnek Juhász drogügyei, sem a múltja, sem a jelene, annál is inkább, mert minden adat hozzáférhető. Az viszont nem volt – és amint a fenti ábra mutatja – valószínűleg soha nem lesz hozzáférhető, hogy Orbán Viktorból, a nemzet szolgájából hogyan lett kiskirály.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.