Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Márpedig ezen el fogtok taknyolni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alig jelentette be tegnap Juhász Péter, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktor ellen – miután szerinte sajtóhírek alapján „joggal feltételezhető, hogy sokkal, de sokkal nagyobb a vagyona, mint amit bevall” – a Fidesz-frakció Orbán Viktor hiányában is villámgyorsan (mindössze 2 órába telt, amíg Habony Ibizáról megüzente, merre, hány méter) kiadta mindenkori gagyi közleményeinek egyik legröhejesebbikét:

„Az Együtt alelnökének a saját vagyonával kell elszámolnia, ugyanis valódi életkörülményei és bevallott jövedelme nyilvánvalóan nem állnak egymással arányban. A Fidesz Budapesti Szervezetének Elnöksége ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Péterrel szemben Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatánál.”

Miután nem tudtam eldönteni, hogy ilyenkor a sírás, vagy a röhögés az illendőbb reakció arra, amit a szememmel látok, és azt sem kötötték az orromra, hogy Juhász konkrétan milyen életkörülményeire gondoltak hirtelen felindulásukban, inkább felidézem röviden, mik az aggályai az ellenzéki politikusnak és vele együtt sokan másoknak is, akik a narancssárga ködön túli migránsokon is átlátnak. És ha már a Fidesz pitiánerségéből csak egy ilyen szánalmas riposztra futotta.

A sors iróniája, hogy Orbán Viktor mentőövként bevetett, rejtélyes, ám néhány nap alatt közszereplővé avanzsált Nárcisz nevű kuvasza vezetett el Hatvanpusztára. Oda, ahol a titokzatos eb egy nála is titokzatosabb luxusmajorságot őriz, amit Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester bérel, és ami feltételezhetően a miniszterelnöki család titkos birtoka. A hivatkozott sajtóhírek szerint írja Juhász Péter:

„Pénteken derült fény arra, hogy Orbán egy olyan 13 hektáros területen él, amin 5 kastély jellegű épület is áll. Azt már Ferenczi Krisztinától tudjuk, hogy Orbán apja szerezte meg az ingatlant, azonban arra most derült fény, hogy ott él Orbán kutyája is. Nekem volt kutyám. Tudom, hogy ahol a kutya él, ott él a gazdája is. A vagyonnyilatkozati eljárás célja, hogy megtudjuk, Lévai Anikónak és Orbánnak milyen kötődése van ehhez a birtokhoz, ahol a miniszterelnök él.”

Azóta már azt is tudjuk, a kutyáról fotó is készült a napokban Hatvanpusztán, az egykori Habsburg-birtok területén: erre a címre jelentette be Orbán Gáspár a kuvaszt, amikor az annak idején chipet kapott. Erre jön a Fidesz és Juhász Péter meg nem nevezett életkörülményeire hivatkozva a legszánalmasabb óvodás-tempóban vág vissza: ők is kezdeményeznek akkor ellene vizsgálatot, ha már ennyire nem bír magával. Milyen rohadt országgá süllyesztette a Fidesz néhány év alatt ezt a helyet? Lehet ezt még überelni, lehet ezt még alulmúlni?

Azt hiszem, itt az újabb cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy miközben ez a hatalommániás, személyiségzavaros néhány év alatt beleőrült a gátlástalan harácsolásba, miután egyre több hibát vét és egyre nyilvánvalóbb, hogy nem lehet a végtelenségig szarelkenni a korrupciót, a gazdagodást, a luxust, nincs egyetlen épeszű, becsületes, erkölcsös ember körülötte, aki szólna, hogy le kellene szállni arról a vészesen a semmibe zakatoló kisvasútról.

Nem tudom eldönteni, hogy Habony Finkelsteinnel tényleg megint Ibizán tolja, vagy mi van, hogy már csak ennyire futja a toporzékolásból, viszont azért érdemes látni, milyen vércikibe csapott át az állampárti vergődés. Nem mintha a visszafogott elegancia valaha is erőssége lett volna a Fidesznek, de mára mintha már az egészséges fantázia is elfogyott volna a sorok mögül. Maradtak a Lázár-féle cinikus magyarázatok teljesen védhetetlen dolgokkal kapcsolatban és a fentihez hasonló, mindenféle szégyenérzet nélküli visszavágások.

Juhász Pétert annál az V. kerületi önkormányzatnál fogja felnyomni a Fidesz – ha már nem bír nyugton maradni és a miniszterelnök urat igyekszik hírbe hozni megmagyarázhatatlan hektárokkal és kastélyokkal -, ahol a Rogán-féle ingatlanértékesítés akkora nagy üzlet volt és maradt, hogy azt bárki megirigyelhetné. Ahol az egykori és a mostani polgármester jóvoltából verseny nélkül, jóval a piaci ár alatt jutottak önkormányzati ingatlanokhoz tisztességes off-shore cégek és talpig becsületes magánemberek. Ahol hosszú évek óta virágzik az a visszaélésszerű joggyakorlat, amelynek nyomán mindenki jól járt, aki ismerte Rogán Antalt, de ahol – a nyilvánvaló mutyizások ellenére – Polt Péter éber ügyészségének még soha senkit nem sikerült felelősségre vonnia.

Nem tudom, felmerül-e akár egyetlen becsületes Fidesz-drukkerben ilyenkor, hogy miért várt ennyit a párt, ha tudomása volt arról, hogy  Juhász valódi életkörülményei és bevallott jövedelme nyilvánvalóan nem állnak egymással arányban? Hogy miért éppen most csapnak le a nem életszerűen költekező, lázadó ellenségre? Hogy miért nem fél éve, két hete, vagy tegnapelőtt? Miért éppen akkor, amikor tényekre alapozva számonkér valamit, amit egyébként bárkinek joga lenne számonkérni, aki ezt a pártot és annak vezérét hatalomra juttatta azért, hogy jobb hellyé tegyék ezt az országot, mint amilyen volt? És ha Juhász Péter többet költ, mint amennyit keres, az önmagában megmagyarázza Orbán Viktor 5 kastélyát? Ez lenne a felelős, köztudottan nyílt kormányzás?

Nem oly régen még meggyőződésem volt, hogy a Fidesz olyannyira elbízta magát, hogy az az érzése, bármit megtehet. Néhány hete arra jutottam, ez valószínűleg továbbra is igaz, ám új fokozatra kapcsolt a történet: ez már az ideges kapkodás, csapkodás, rúgkapálás, amit hatalmi pozícióban csak akkor művel bárki, ha fosik, ha fél, ha rájött, hogy innen bizony már csak lefelé visz az út.

Éppen ezért őszintén remélem, a következő lépés nem az lesz, hogy Juhásznál fegyvert találnak, amiről gyorsan kiderítik, hogy a kastélytulajdonos életére akart törni vele (és főleg nagyon remélem, nem akkor hagyták nála, amikor a minap betörtek a lakásába). Viszont azt mindennél jobban remélem, hogy ez a siralmas pitiánerség jóérzésű emberekből további ellenszenvet vált ki azok iránt, akik teljesen elfelejtették, hogy mire kaptak felhatalmazást zsinórban kétszer.

Egyébként meggyőződésem: egyáltalán nem életszerű, hogy ekkora bevallott jövedelemből, amiből Rogánok, Lázárok, Szijjártók kacsalábon forgó, egyre csak táguló, családi összefogásnak álcázott százmilliós ingatlanokat szereztek be, abból Juhásznak egy sima belvárosi ingatlanra futja csupán. Ha a pitiáner cinizmus fájna, akkor ezek az emberek egész nap üvöltöznének.

Úgy tűnik tehát, nem volt elég, hogy Ferenczi Krisztina egy életen át, körömszakadtáig küzdött azért, hogy az Orbán-dinasztia viselt dolgai napvilágra kerüljenek. Kellett hozzá egy pillanatnyi gyengeség, egy benézett manipulációs kísérlet és a naftalinból, vagyis a hatvanpusztai luxusbirtokról előkapott szegény Nárcisz kutya máris belefosott a ventillátorba. És miközben persze végtelenül szomorú, hogy a hatalom bármi áron megtartása érdekében ilyen ócska homokozóvá degradálta a Fidesz ezt az országot, azért egyre élesebb a sejtésem, hogy ezen a kutyaszaron (meg az összes többin) hamarosan eltaknyolnak az urak.