Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minél jobban ütitek ezt az embert

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Deutsch Tamás, Zuschlag János, Tv2, Magyar Idők, Magyar Hírlap, Pesti Srácok, Klik, közszsolgálati fideszmigráns tévé: a közös bennük, hogy egyazon lendülettel és indíttatásból követnek el mindent azért, hogy a tanártiltakozás egyik vezéralakját, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját lejárassák. 

Miután – elkerülendő, hogy esetleg a jobboldali propaganda tényfeltárásának eredményeként értesüljön róla a közvélemény  – a Klubrádió élő adásában nyíltan beszélt arról, hogy nagyapja ávós volt, testvére pedig drogügyek miatt börtönben ül, az M1 idős szüleit látogatta meg vegzálás céljából Dunaszentgyörgyön; Zuschlag felfedezte benne a harcostársat és elmondta, azért ült börtönben hat évet, hogy Pukli István nyaralhasson; Deutsch közösségi oldalán szállt bele páros lábbal – szerinte – gyalázatos múltjába és az egész lakájmédia vállvetve csámcsog, elítél, fanyalog, fintorog, csorgatja a nyálát az ügyén.

E gyomorforgató igyekezet legorrfacsaróbb pillanata  mégiscsak a 80 milliárdból eltartott, igazolhatóan hírhamisító köztévé dobása volt. 11 perces interjút adott csütörtökön élő adásban az M1-nek Pukli István, ám a 19:30-as híradóba már nem fért bele a vágatlan anyag. Ennek pedig az lett az egyenes következménye, hogy aki nem látta az élő interjút, nem tudta meg, mit mondott valójában Pukli István, a megvágott szöveg teljesen más értelmet kapott, tehát olyan érzése lehetett a nézőnek, mintha az interjúalany hazudna. Ugyanis bár valóban  Pukli nyilatkozott először nagyapjáról és testvéréről, ezt azért érezte fontosnak, mert korábban rágalomhadjáratot indított ellene a kormányzati média, és nem csak úgy magától állt elő ezekkel az információkkal. Amit márpedig az M1 mindenáron megpróbált ráverni.

A Magyar Nemzet megérdeklődte az elvtársaktól: szerintük vajon hírhamisítás volt az, hogy csütörtök esti híradójukban Pukli Istvánnak csak azt az egyetlen mondatát vágták be az ellene zajló lejárató kampányból, ami a köztévé állítását erősíti meg. Az MTVA visszautasította a hamisítás vádját; szerintük mindenben a vonatkozó médiaetikai elveknek megfelelően járt el a szerkesztőjük, a releváns részeket vágta be a hanganyagból. Hozzátették, hogy ez bevett a magyar és a nemzetközi médiavilágban egyaránt.

Hát ja. Amennyiben nemzetközi alatt Oroszországot, Azerbajdzsánt (szívből örülünk, hogy Bakuban +10 fok van, miniszterelnök úr!), Törökországot, Kínát, vagy Észak-Koreát kell érteni, akkor feltétlenül. Másfelől, tudom, akinek bírósági papírja van arról, hogy híreket hamisít, attól milyen alapon várok egyebet. Mégis ez a Pofázni mersz? Kicsinálunk! tempó sűrű hányingerrel vegyes érzéseket ébreszt bennem.

Egyrészt nem fogja fel az agyam, hogy milyen érzés lehet, gazdái kezéből etetett, de lenézett, így bármikor lecserélhető, szervilis csicskának lenni a köztévénél? Mennyire lehet borzasztó állandóan azon görcsölni, hogy mit kell elhallgatni, hány migránst kell hazudni a napi adag rettegés szinten tartásához, hogyan lehet a tejútrendszert is leköröző magyar gazdaság adatait naponta kozmetikázni? Hogyan lehetséges, hogy egy teljes gépezet önként-dalolva asszisztál ehhez és vesz részt ebben? Meddig lehet egykor egyenes gerincű embereknek hajlott háttal minden egyes nap eltűrni, hogy inkomptens szarháziak döntsék el a fejük fölött, mit nézzen, lássan, halljon ez az ország? Milyen érzés lehet a hatalom szolgálatában elviselni és minden nap feladni azt, hogy vannak, de legalábbis voltak elveik? Hogy lehet minden nap hazamenni és tükörbe nézni? Tudom, hogy van az a kiszolgáltatottság, de mégis meddig még?

Illusztráció: kepeslajoska.tumblr.com

A választási irodában trollkodó kopasz verőemberekről és Erdősinéről egyetlen hír, riport, interjú, tényfeltáró kíváncsiskodás nem született. Mikor már beletörődtem, hogy a közmédiában nincsenek is bátor, karakán riporterek, kiderült, hogy dehogy nincsenek: időt és fáradtságot nem kímélve hajtják, űzik, vegzálják, meghamisítják, gyilkolják Pukli Istvánt és családját, amíg ki nem tapossák a belét. Mert ebben az erkölcsi fertőben kizárólag Orbán Ráhel királykisasszonyt és a lábra állását segítő politikai családot nem lehet szóra bírni, mindenki más magánszférájába viszont fenntartások nélkül trágyaleves gumicsizmával bele lehet taposni.

Most akkor leírom a gyalázatos közmédia és Deutsch Tamás Facebook-Twitter-megélhetési-digitális-megmondó kedvéért, hogy nagyon világos legyen: leszarom, hogy valakinek, akárkinek ávós volt a nagyapja, vagy éppen drogos a testvére, hogy ő maga esetleg kinek volt 20 évvel ezelőtt barátja, ellensége, hálótársa. Senkit nem köpnék le azért, mert a hetedízigleni felmenője olyat tett, amiért esetleg megvetésre tarthat számot. Nem hiszem, hogy az ember ivarérett rokonai, ismerősei, barátai miatt kereszteket kellene hogy cipeljen.

Mert ha Pukli István, vagy az én nagyapám ávós volt, akkor a közoktatással és a Klikkel minden rendben van, ugye? Kurvára szánalmas, hogy miután százak tüntettek a Klik által – nevetséges indokokkal – falhoz állított iskolaigazgató mellett, miután ugyanez a Klik nyakig áll a kifizetetlen számlákban és felhalmozott milliárdos közpénz-veszteségben, miután egy fél ország hosszú hetek óta az oktatási reform elengedhetetlen szükségessége miatt háborog, a köztévének ebből az egészből kizárólag Pukli István jelene, botrányos múltja és bűnöző családja vált fontossá. Csak egyetlen dolog nem fontos a köztévének és a többi ostoba, lojális szarkeverőnek: az oktatás valódi helyzete. Arról egy árva, közérdeklődésre számot tartó, nem elhazudott, nem elsunnyogott híranyagra sem futja.

Gyomorforgató minden egyes, keserves kínlódások árán összehozott, Tv2-t is megszégyenítő manipuláció, de van egy rossz hírem ezzel kapcsolatban. Minél jobban ütik ezt az embert, annál szimpatikusabb lesz. Annál is inkább, hogy méltósággal és humorral emelkedik felül ezeken az ócska, pánikra és rettegésre utaló lejáratási kísérleteken.

Az a nagyon rossz hírem van, hogy a valóságot nem lehet megvágni, retusálni, kitakarni, lekaraktergyilkolni. Mert az van, adott és mindenki látja. A kaotikus, megfeneklett oktatási rendszert (az összes többiről most ne beszéljünk) nem lehet a végtelenségig ávós felmenőkről szóló történetekkel letakarni, eldugni, nem létezőnek bemutatni. És ahogy a magyar realitást naponta magasról leszaró, arrogáns hatalomnak, úgy a 80 milliárdos köztévét csináló hírhamisítóknak sem szolgál majd mentségükre, hogy parancsra cselekedtek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.