Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fideszes többség csuklóból törölte pofán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mire elhittem, hogy Orbán Viktornak van egy Nárcisz nevű kutyája, kiderült, hogy a rendőrség szerint senki nem jelentette, hogy szinte agyonverték. Pedig állítólag még a felcsúti ház kerítésén is átugrottak az azonosítatlanul maradt elkövetők, amikor a TEK nem nézett oda.

Mikor már majdnem elhittem, hogy a nem létező kutya meg nem történt agyonverési kísérlete ellenére Orbán Viktor annyira a szívén viseli az állatkínzás kérdését, hogy az álletvédők több tízezres tüntetése után azonnal a megfogalmazott kérések mérlegelésére utasította az igazságügyi minisztert, kiderült: a parlament illetékes, azaz igazságügyi bizottságának Fidesz-KDNP-s többsége elkaszálta a törvényjavaslatot, ami szigorítaná az állatkínzókra és állatgyilkosokra kiszabható börtönbüntetést.

Félreértés ne essék: a jelenlegi Btk. már most is alapesetben 2 év, minősített esetben 3 év letöltendő szabadságvesztés kiszabásáról rendelkezik, ha valaki ilyen típusú bűncselekményt követ el, azonban a jogszabályok érvényesítése legtöbbször nem működik a gyakorlatban, ez indokolja elvileg a törvényi rendelkezések szigorítását.

A tüntetés után az MSZP benyújtott egy javaslatot, amit a keresztényjobb többség ugyanazzal a pofátlansággal és lendülettel söpört le az asztalról tegnap, mint amilyen pofátlansággal és lendülettel ma megszavazta azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy az adófizetők ne tudják meg, mit művel a pénzükkel a Magyar Posta és Matolcsy Nemzeti Bankja.

„Nárcisz és én is egyetértünk az állatvédők céljaival” (fotó: Orbán Viktor – Facebook)

Az már a cinizmus tetőfoka, hogy ezek után ma bejelentették: az Igazságügyi Minisztérium konzultációt kezdeményez az állatvédő szervezetekkel az állatkínzással kapcsolatos szabályozásról. Nyilván azért, hogy majd saját kezdeményezésként ők tudják benyújtani. Hogy megvédték, megoldották, megcsinálták. Vagy nem.

Nem aktivistaként, de elkötelezett állatbarátként azt gondolom, hogy ez a kérdés sokkal összetettebb annál, mint hogy le lehetne butítani a börtönbüntetésre. A prevenciós célú intézkedéseket (pl. jogosítványokhoz kötött, szigorított állattartás) legalább annyira fontosnak, ha nem fontosabbnak érzem, mint az eső után köpönyeg típusú büntetésvégrehajtást. Igen, fontos a hittan és az erkölcstan nevelési célzatú tantervesítése mellett szervesen integrálni ezt a kérdéskört az oktatási rendszerbe, felvilágosítani az az állatartó agyatlan birkát, hogy miért rossz az, amit csinál a kutyájával és egy olyan környezetet teremteni az agyakban, a társadalomban, hogy a börtönbüntetést csak akkor kelljen bevetni, ha már semmi más eszköz nem marad a kezünkben.

Nem szeretném most megfejteni azt a dilemmát, hogy ha a független magyar bíróságnak már most is van lehetősége letöltendő börtönbüntetéssel jutalmazni az agyatlan elkövetőt, de nem teszi, akkor az miért van (jó, tudom: Btk. 33. § (4) Ha a bűncselekmény büntetési tételének felső határa háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabb, szabadságvesztés helyett elzárás, közérdekű munka, pénzbüntetés stb. is kiszabható), de ez a fajta kretén, rosszhiszemű kormánypárti hozzáállás és dacpolitizálás megint kicsapta a biztosítékaimat.

Egyszerűen hihetetlen, hogy bármely párt bármilyen javaslatot benyújt, függetlenül annak társadalmi hasznosságától (lásd KDNP: azért nem szavazták meg a gyermekéhezés felszámolását célzó nemzeti minimum program tárgysorozatba vételét, mert ők nem támogatnak baloldali kampányt) visszadobják, mert CSAK. Mert ha az ellenzék akart volna kvóta elleni népszavazást, vagy kerítést, akkor annak is keresztbe feküdtek volna és most Rezsiszilárd azt magyarázná, hogy miért jó nekünk, hogy önként öleljük kebelünkre a bevándorlókat. Azokat is, akik nem is jönnek.

Nem, ebbe a nagyfene unortodoxiába nem fér bele, hogy egy jó ügy mögé konszenzuális alapon beálljanak, pedig esküszöm: nem a javadalmazásuk felére csökkentéséről volt szó. Ebben a kicsattanó jólétben még az ilyen pitiáner szőrszálhasogatásra is futja a drága idejükből. Nem, majd előveszik 1-2 hónap múlva, amikor terelni kell a figyelmet arról, hogy nincsenek menekültek annyian, amennyien kellene. Majd ha a kopaszok nem feltartóztatnak, hanem agyonvernek embereket, vagy megint valami nagyüzemi sikkasztást kell elfedni, akkor jól jöhet még ez a hálás kis téma.

Nincsen ennél lejjebb, pedig van. Miközben kedd délelőtt az Országházban összesen 19 képviselő vitatkozott arról a beadványról, amit később meg is szavaztak, ami gyakorlatilag  eltünteti szem elől a jegybank alapítványainak 250 milliárdját, a fideszes többség csuklóból törölte pofán az állatkínzás témáját. Egy hangyafasznyit vérlázító, de a lényeg, hogy megmutassák az ellenzéknek, hol a helye. Ha nem kopaszokkal, akkor most éppen így.

Szilárd meggyőződésem, hogy ezt direkt csinálják, hogy szétrohasztanak mindent még azon túl is, ami a gátlástalan harácsolás miatt egyébként is szétrohad. A belengetett széleskörű konzultáció rablómeséjén túl, jó okom van azt hinni, hogy a keresztényi-értékekkel felvértezett Fidesz-KDNP-nek semmi gondja az erőszakkal. Akkor sem, ha emberek, akkor sem, ha állatok ellen irányul.

Egy olyan országban, ahol a vak komondort rugdosó, az asszony orcáját szilánkosra törő ex-fideszes pénzbüntetés árán polgármester lehet, majd pont a kiskutya-kismacska gerincének eltörése fogja zavarba hozni a kormánypártot. Ahol a miniszterelnök-helyettes kedvtelésből gyilkolja az állatokat, ahol a NAV elnöke minden héten az éppen aktuális hurkafesztiválon csorgatja a nyálát a megszúrt disznó vergődő teste fölött, ott alighanem bárgyúság elvárni, hogy az érintettek akkor is beálljanak egy társadalmilag nemes (szerintük nyilván jelentéktelen) javaslat mögé, ha történetesen nem ők kezdeményezték.

Egy ilyen országban bármely bántalmazott állat értékesebb tagja a társadalomnak, mint ezek, egy éveken át sanyargatott állat ürülékében is több az emberség mint ezekben. Remélem a legelvakultabb hívek is emlékeznek még Nárcisz szívszaggató történetére. Ez úton szeretném megköszönni a gazdájának a cinikus, aljas kiállást, amivel az éppen aktuális disznóságról igyekezett elterelni vele a figyelmet. Sziporkázó alakítás volt és tökéletesen sikerült szembefosni általa egy újabb társadalmi csoportot: az állatvédőket. Csak így tovább, mintha tényleg nem lenne holnap!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.